ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 179
  • 762
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз писах, преди време. И в темата за книгите пиша.
Чете, кога повече, кога по- малко. За сега основно по списъка.
Мотивирал се е да изчете всичко. Хубавото е, че му харесват повечето заглавия, защото иначе щеше да е зор. Остават му още три заглавия, като целта е до неделя да останат две.
С други думи 11 прочетени заглавия за двата месеца от ваканцията.
В петък, като ходим да го видим ще нося книжки за Никола.
Явно смята скоро да приключи с всичко, но по- мое мнение леко се е надценил.
Други дейности свързани с училище не върши.

Компанията са понеделник, срядя и петък на басейн.
Но не се събират за игри в другите дни с момчтата.
Бяга от момичетата и изобщо е кофти ситуацията, в това отношение.
В къщи строи, рисува, кара колело, дартс. И сега новата мода прави упражнения за заякване.

# 181
  • Sofia
Как пък не успяха да прокарат предложението "един учебник"!
Е ти пък, как ще прокарат такова нещо.  ooooh!
То всичките им промени са за замазване на очите, нищо съществено. Та затова и с учебника така...
Това с ваканциите е таква пародия...

# 182
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Не пречи да помечтая, нали? Simple Smile

# 183
  • на Мелмак
Абсолютно Smiley

# 184
  • В светлината на слънцето
1 час задачи по свое желание? Браво на детето!
Вкъщи ако се случи нещо такова, ще си помисля, че сънувам. Simple Smile
Моите си подобриха рекордите по мързел това лято. Прибрах на каката телефона и компания за 2 дни и прочете 2 книги. Могло, значи!

Навил си е на пръста, че трябва да учи в Туес след 7 клас. И реши, че трябва да започне подготовката отсега. По тази причина ми връчи списък с помагала още в края на ваканцията, които да му купя, и сега наистина решава. Мислех, че меракът ще му мине след първата седмица, но не - вече повече от месец го държи. Ти да видиш! Mr. Green

# 185
Еха, браво! Много целеустремен! Пожелавам му успех!

# 186
Дано! Голям мерак му е. А и покрай предстоящата седмокласна сага, и той се запали. Сам си рови в интернет и откри върху какво трябва да набляга, какви са специалностите, даже имало и дни на открити врати, та ме врънкаше да ходим.

# 187
Системно програмиране, или компютърни мрежи си е избрал? Simple Smile

# 188
Системно програмиране. Но има време, може и желанията да се променят.

# 189
Моят син книги не чете. Не му е интересно, а аз не го насилват. Решихме само един сборник със задачи. Математиката му е трудна.

# 190
Ох, това с съкращаването на ваканцията дано не се приеме. Имало много неграмотност и затива трябвало повече време да са на училище. Ако ставаше само с висене в училище... Tired
Някакъв пък се беше изказал, че изобщо не трябвало да има ваканции. Те ооравиха системата, учебниците, бюрократщината, с която учителите са принудени да се занимават, че тръгнаха да ограмотяват децата с повече киснене в училище #Cussing out

Телефонът и аз се принудих да скрия за няколко дни, че направо ми писна.

# 191
  • offshore & overseas
Калина прочете всичко без стихотворенията на П.Р. Славейков, понеже още не съм ги открила, и „Меко казано“ от Валери Петров, поради същата причина.

Отделно чете и препрочита любими книги непрекъснато, но намира време и за нищонеправене (аз се напъвам да приема, че няколко часа на ден е ок), както и за игра навън.

Сестрите хванаха жаба и я донесоха вкъщи с мое позволение, но баща им не одобри да пренощува на балкона (в пластмасова чашка, ужас!) и я пуснахме пак в градинката.

По въпросите за храната и храненето и на мен ми направи впечатление размахването на пръст в темата, затова реших да си мълча, а съм доста разговорлива иначе.

П.П. Крокодилът Гена и Гаранционните човечета са сред любимите ни книжки. Хареса ми и изданието за феите, което Ronique показа.

# 192
Аз съм рекла, че цял ден нищоправене не може. Тя да си разпределя заниманията, та да има време за всичко. Та там някъде е и четенето...  Simple Smile
За списъка писах малко по-напред... нали е препоръчителен - колкото-толкова. Чете каквото си избере и това е. Simple Smile  Снощи подхвана Дейвид Копъфилд и я приключи преди малко - харесана е.
Сега реши да прочете Гаранционните човечета на Едуард Успенски. Бяха останали нечетени.
И у нас е горе-долу така.

Имаше Две седмици пълна ваканция, а след това всеки ден по страничка съчинение, думи по ФЕ и АЕ за писане, 3 листа с принтирани задачи и таблицата за умножение. Това за около час на ден.

Цял ден иначе минава в игра, рисуване, филми, четене и поне 3-4 вечери в седмицата по 40минути до час и нещо на сайта им по математика със задачи по геометрия, алгебра, статистика и дроби.

Нямаме списъци тук.

Прочела е над 15 списания за изминалите 5 седмици и 3 обемни книги. Остават й още 5 седмици ваканция до 5ти Септември когато тръгват на у-ще.

Чете и много други по-малки и почти всяка вяечер я заварвам да чете преди лягане ралзични книги и материали по интереси.

Прочете над 20 книги от поредицата с 28 книги, които й купих през април тази година от тази авторка:
https://www.google.ca/search?q=junie+b+jones+book+list&rlz=1 … rome&ie=UTF-8

В момента чете книги според интересите й; биографията на Уолт Дисни, справочник за акушери, астрологични знаци и момичешки приятелства, промени в тялото на пре-тийновете, Покемон енциклопедии, НатГео животни, Дръндьото, Анатомия, плетене с рейнбалуунс/стан с конци/шиене на дрехи за куклите/ръкоделие, 'Dumb diary" и много други.

Имам накупени поне 30 книги като Пипи, 'Без дом', Емил, Карлсон, 'Taйната грдаина', 'Малкият принц', 'Малка къща в прерията',  'Робинзон Крузо', Ането, Гъливер, 'Изгубеният свят', Том Сойер, Чичо Том и прочие, но няма интерес към тях и ги събирам за когато ще го има.

Купила съм и разкошна поредица със 7те книги на Хари Потър, поредицата от 15 книги на Р. Дал (прочете 2 от тях и гледа филмите ) и куп други, но си чакам момента.

Нйа-любимата й е беше тази книга.
 И понеже я изгълта на един дъх (чакаме и филма с нетърпение) поръчах с Амазон Прайм другите 3 книги от трилогията (плюс една екстра с истории) и днес ги чакаме да дойдат с бърза поръчка.

https://www.goodreads.com/book/show/11387515-wonder

Очаква я с голямо нетърпение.

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 20:15 от Анонимен

# 193
Таблицата за умножение тази година ли я взеха?

# 194
Таблицата за умножение тази година ли я взеха?
Да. В 3ти клас, но са реално на възрастта, в която се учи в Б-я ( на 8/9 години) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт