ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 237
  • 762
  •   1
Отговори
# 525
  • Перник
...
Пролетен дъждец, доколкото ми е ясно и на мен Spelling Bee е състезанието, в което спелуват думите. Някой им казва дума и те трябва да я кажат как се пише по букви.

Да, такова е състезанието. Калоян не чете правилно на английски, това установих снощи. Ще се упражняваме повече явно.

# 526
  • София
По повод дискутираната тема относно състезанието "Spelling Bee" споделям с вас един филм, който гледахме с децата и много ни хареса, затова го препоръчвам:
http://www.imdb.com/title/tt0437800/

# 527
...
Пролетен дъждец, доколкото ми е ясно и на мен Spelling Bee е състезанието, в което спелуват думите. Някой им казва дума и те трябва да я кажат как се пише по букви.

Да, такова е състезанието. Калоян не чете правилно на английски, това установих снощи. Ще се упражняваме повече явно.
И аз предположих, че е това, но ми се струва странно как успяват устно да изслушат толкова много деца.

Ох, нашият учебник по английски тази година е отвратителен. Само някакви тъпи упражнения. Няма никакви текстове. И това чудо е на Кеймбридж. За пръв път виждам учебник без текстове, и то когато се предполага, че вече могат да четат по-дълги такива.

# 528
  • Перник
...

И аз предположих, че е това, но ми се струва странно как успяват устно да изслушат толкова много деца.

Ох, нашият учебник по английски тази година е отвратителен. Само някакви тъпи упражнения. Няма никакви текстове. И това чудо е на Кеймбридж. За пръв път виждам учебник без текстове, и то когато се предполага, че вече могат да четат по-дълги такива.

Нашият е на "Просвета", ама е същата работа - картинки и супер елементарни текстчета. Този екземпляр, който Калоян получи първоначално беше много измачкан, окъсан, надраскан, липсваха страници. Първата ми идея беше да му купя нов, но като видях, че нищо смислено не съдържа, а струва 18 лв., реших да питам госпожата за друг екземпляр. Добре, че му намериха Simple Smile

# 529
По "Project" на Оксфорд ли сте? На нас той ни е допълнително помагало по СИП, но наистина са само упражнения. Иначе по програмата на МОН са с Хелоу, а девойката най-харесва учебника в допълнителната школа, който е на National Geografique - eто линк, в момента е на част 6 и й е много интересно, учат за мумиите, историята, а другата седмица е темата за шоколада -
http://ngl.cengage.com/ourworldtours/levels-1-6/ae/introduction/

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 14:16 от MianaNia

# 530
По eто този KET for Schools сме на Кеймбридж.
Предните бяха с комикси и други текстчета и детето обичаше да ги чете.

# 531
Наистина много препускат по английски, коментирам с други родители с деца в ЧУ и техните са по-назад. Това е сериозен учебник, дъщеря ми в края на 5 клас в ДУ не би се справила с него, може би затова няма картинки и текстчета - защото е за по-големи деца. Чак се изненадвам колко дръпнаха, струва ми се рано да учат подобна лексика. Вече има думи в тетрадката-речник, които не знам.

# 532
  • Перник
При нас пък щяло да има състезание "Млад математик" следващата седмица. За пръв път го чувам (не че знам всички състезания, де), но важното е, че Калоян иска да участва. Лошото е, че всички останали математически състезания са в събота и ще трябва да си пропуска актьорския курс или поне да закъснява.

# 533
Учебникът бил подходящ за формата на изпита в края на годината. Така каза госпожата.
Иначе текстове има и в учебниците за CAE и Proficiency.
Абе, не знам дали проблемът е в моя телевизор и този на детето, но не е много интересно. Даже не знам каква толкова граматика са взели. Май никаква. Думите по-скоро ги дава госпожата покрай разни изникнали в час теми. Аз го отворих два пъти да разгледам и нямам много желание да се занимавам, защото се ядосвам, че не е така хубаво структуриран като предните. Може и да съм твърде облъчена от моите учебници навремето Joy
Скрит текст:
Ето тук го има с опция look inside, ако на някой му е интересно за какво иде реч.
Светла, няма ли друга група по актьорско майсторство, в която да отиде, когато пропусне час?
Тук другата седмица е СМТ, което май е само за София. Може в други градове да са запълнили датата с друг турнир   Twisted Evil

# 534
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в ДАНИС има ново (за мен) състезание по ментална аритметика Simple Smile
всичко се смятало наум Simple Smile
човека реши да опита, нали смятането наум му е страст. не очакваме нещо велико, но като иска да се забавлява няма да го спирам. Simple Smile

нашите са взели всички прости и продължителни времена, затвърждават неправилните глаголи и (по това, което виждам) има някакви наченки на съгласуване на времената Flushed
според мен  е малко прекалено, би трябвало да наблегнат на обогатяване на речника, но кой ме пита.
лятото беше в ИХ за две седмици, там се отпусна и проговори. следващото лято пак ще го планираме.

# 535
  • София
Ох, аз се чудя как да го накарам да пише всичките си сметки... Че това да смята на ум сбор от две 5 цифрен числа, често му опропастява задачите Sad

пп- Какво е ИХ? Embarassed

# 536
http://ihsofia.bg/
предлагат курсове, а лятото има занималня.
преподават само чужденци и не знаят български Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 537
  • София
st. Dobri, благодаря. Аз обмислям това лято за две седмици в Англия да го пратя,точно с цел упражняване на езика. Иска ми се в 5. клас да започне втори, ама нещо мързела го завладява с пълна сила, та ще видим...

# 538
Миналата година стартира с втори език - руски, Simple Smile по негово желание. Учителката беше доволна, но замина за някъде.
Чувам, че се е върнала. Simple Smile Сигурно ще продължи, но ще трябва да поразтегнем седмицата. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Започна и цигулка, а ние с баща му вече сме като летящи холандци. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 539
  • Перник
...Светла, няма ли друга група по актьорско майсторство, в която да отиде, когато пропусне час?
Тук другата седмица е СМТ, което май е само за София. Може в други градове да са запълнили датата с друг турнир   Twisted Evil

Няма друга група. Т.е. има, но те са по-големи и правят различни неща. Е, ще пропуска, ако иска(ме, ние с баща му) да влезе в математическата паралелка. И без това според баща му актьорството е губене на време. Аз не смятам така, а пък детето с има строен план как ще стане първо актьор, после режисьор...може пък да му се получат нещата, знае ли човек... Simple Smile

А за състезанието - надявам се да разберем повече от това, че струва 6 лв. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт