Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява феталната морфология и как се извършва?
Какво представлява БХС и какви са неговите цели?
Какво представляват 3D и 4D ултразвуковите прегледи?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява феталната морфология и как се извършва?
-
Какво представлява БХС и какви са неговите цели?
БХС (биохимичен скрининг) е кръвен тест, който се провежда по време на бременност. Той измерва определени вещества в кръвта ви, за да оцени риска вашето бебе да има генетични или хромозомни аномалии като синдром на Даун или дефекти на невралната тръба. Целта му е да предостави информация за здравето на вашето бебе и да помогне на вас и вашия лекар да решите дали са необходими допълнителни тестове, като амниоцентеза или хорионбиопсия. БХС е достъпен за всички бременни жени и се извършва в специализирани лаборатории.
-
Какво представляват 3D и 4D ултразвуковите прегледи?
-
Какво представлява ултразвуковият скрининг и какви са неговите цели?
-
Какво означава БХС и защо лекарят забрани секса?
Полът, може и до последно да не се разбере от видеозона, ако бебето лежи по специален начин. Принципно след 17 седмица може да се каже със сигурност дали младеж или девойка.
На мен ми правиха БХС преди няколко дни,доктора каза,че всичко е в норма. Утре чакам кръвните изследвания. Относно секса доктора ми каза още 2месеца да не го практикуваме.....причината плацентата се образувала ниско и можело да се скъса...Възможно ли е наистина? Аз си имам желание,до сега не сме правили 3месеца... в 12седмица и 3дни съм. За пол не ми каза нищо,но видя бебето отдолу и не се виждаше пишле. И възможно ли е в този ранен етап да усетя бебето? Закашлях се днес и усетих като подбутване в дясно ниско..😕
Ние нямаме забрана, ама мозъка ми забранява и сме правили секс 6-7 пъти.. 
Секс не правим, но нощем сънувам едни такива розови сънища, че понякога се будя с оргазъм, това явно не мога да го контролирам.