Перилни препарати и омекотители – 47

• 83 617
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Семанота беше намалена в Лили и взех черно със златно. Елитис е затворен, а само там има грейпфрута.

Три опаковки Формил лилавия концентрат използвах и ми е любим. Две капачки слагам обаче. Изпира  добре и има траен аромат. Варовита ни е водата много и слагом повече и от прах и от омекотител

# 481
А защо не вземеш от лидълските таблетки за омекотяване на вода? Ще ти оскъпяват прането с 14 стотинки, но ще пестиш от перилния препарат, който е по-скъп. Слага се една таблетка, а перилният препарат се дозира като за мека/средно твърда вода.
Скрит текст:

# 482
  • София
Някой боядисвал ли е със Симпликол в пералня и има ли поражения по машината? ММ иска да си почерни един панталон, а аз - една риза, обаче си чудя да не окепазя нещо...

# 483

Guess Who, мнение за Есекс-а?

# 484
Винаги съм била доволна от Есекс, макар че не е от най-високия клас. Само че препоръчвам първо малка опаковка, а после такава голяма. Този Есекс го имаше в Кауфланд в кутии по 22 пранета.

# 485
ОК, мерси, ще проверя

# 486
Моля за съвет. С какво да изпера петно от боя за коса по възглавницата? След прането с Персил, все още стои. Не го третирах с нищо, а трябваше.  Cry

# 487
Моля за съвет. С какво да изпера петно от боя за коса по възглавницата? След прането с Персил, все още стои. Не го третирах с нищо, а трябваше.  Cry
Предполагам с блондор  Joy

# 488
  • София
Предполагам с блондор  Joy
За да изгори петното в най-буквалния смисъл или по-лекия възможен вариант - да смети цвета на петното с бяло/жълтеникакво такова?
Пипи пробвай на ръка с течен сапун/веро или шампоан. Зависи много и от самата боя - какво съдържа и дали ще се изпере изобщо. Някои се изпират, други не.

# 489
Някой боядисвал ли е със Симпликол в пералня и има ли поражения по машината? ММ иска да си почерни един панталон, а аз - една риза, обаче си чудя да не окепазя нещо...
Аз съм боядисвала- в червено, но не съм сигурна за марката дали беше същата. За всеки случай пуснах една празна пералня да доизмие ако има някаква останала боя. Нямам поражения.

# 490
Аз боядисвах със Симпликол наскоро, но в червено.
Препоръката в сайта беше след боядисването първата пералня да бъде с тъмни дрехи.
Скоро преди боядисването бях почиствала с препарат на Хейтман и реших да не пускам пак празна пералня, нямаше останала боя по барабана, по уплътненията, пуснах тъмни дрехи и при тях нямаше проблем с оцветяване.
Доволна съм, ама незнам дали си заслужава... 1 опаковка стига за 1 панталон.

# 491
Не си заслужава вкъщи боядисването, 5-8 лв е в химическо в зависимост от дрехата

# 492
Боядисвам си редовно дрехи,обичам да си правя свои творения,цветовете през които минах са черен,морско син и войнишко син.Много е лесно,след боядисване си переш дрехите вече боядисани и дефакто първото ти пране е с тъмни дрехи(ако ползваш тъмен цвят),нямам и петънце по пералнята Simple Smile Давай смело Simple Smile

# 493
  • София
Докладвам - с 1 опаковка черен цвят боядисах мъжки панталон, плътен, памук с малко еластан, дамски ленен панталон, 2 мъжки трикотажни блузи с дълъг ръкав, памук, дамска риза с къс ръкав, памук. Направо съм  Shocked Shocked Shocked от резултата! Двата панталона преди боядисването не ставаха за носене - лененият беше станал сив (много е стар и съм го скъсала от носене и пране), на сгъвките бяха станали по-светли черти, мъжкият също имаше светли ръбове и изобщо изглеждаше зле. След боядисването са чисто нови! Не мога да им се нагледам! Нямам думи просто. Изобщо нямах никакви очакавния, а ефектът е удивителен!
За мен супер си струва - опаковката е 10 кинта, и очевидно стига за доста повече от 1 панталон. В химическото на ММ му искаха 13 лв. само за неговия панталон.
Никъде по опаковката не пише пералнята да се третира по някакъв начин, видимо й няма нищо, може да й пусна едно голо плакнене преди следващото пране.

Много съм доволна, експериментът се оказа свръхуспешен. Остава при следващато пране боята да не падне  Thinking

# 494
От къде го купи за 10 лв. Гледам в сайта им 14лв newsm78

Общи условия

Активация на акаунт