Модни тенденции в прическите и всичко за косата-Тема 14, Лятно-цветна!

• 66 707
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
Чаровна, защо не опиташ домашния еластизайзер? Ще мажеш от средата надолу, според мен ще се отрази добре.

# 46
Момичета, аз май се отказах от къдренето- поне засега, но не от промяна на прическата.  Laughing Боядисване, за сега, също не се предвижда.
Обаче искам да ми препоръчате шампоан/балсам, маска за моята коса. Тънък косъм, рядка, с бързо омазняващи се корени и сухи краища в резултат на честото миене през ден( доста често и тренирам вкъщи и това спомага доста). Гледам, че коментирате кератинови, протеинови и пр. шампоани, обаче не разбрах кой за каква коса се препоръчва. Ще ме улесните с конкретни марки. Някакви отзиви за новата серия на Лореал с глина?
Последните 5-6 години в резултат на две породени деца нося косата си все вързана на конска опашка и не мога да я търпя пусната- все ми пречи и дразни. То затова и прическата ми е такава никаква- бретон, коса- всичко на едно.

А и още нещо - този домашен еластисайзер  само на връхчетата ли се слага? По 1 с.л. от всичко? И колко често?

# 47
Иванита, понеже моята коса е тънка и мека, да се изкажа по въпроса с балсама и шампоана.

Моята я мия всеки ден, аз тренирам всеки ден, бързо се омазнява, не държи форма и не мога да я търпя. Започнах да ползвам шампоан само веднъж седмично в неделя, когато правя маслена маска. През останалите дни мия със смес от сапунени ядки, шикакай, нийм, брингараж и
 амла. Основното в сместа са сапунените ядки, другото варира. Шампоана ми е на Уна - професионален компенсиращ.

Най-добрият балсам за тънка коса който съм ползвала е този:

https://www.beautyplussalon.com/paul-mitchell-extra-body-daily-r … o5IDmkaAjYH8P8HAQ

Слага се съвсем малко 1 литър ми стига почти за година прави косата по-плътна и по-лесна за оформяне без да я утежнява.
Еластисайзъра аз мажа на цялата коса, включително и в корените. Гледам да спя с него, ако имам време, на сутринта повечето е попило се отмива много лесно само с едно шампониране.

# 48
Ани имам роланд анти фриз маската в нас и не съм стигнала до нея все още  Laughing .
Ел задължително ще си направя домашния еластайзер като се приберем на Плевен.Сега сме на гости на родители ми.Аз много се чудя да се намажа ли с боята на матрикс или да отида направо при фризьор Simple SmileМайка ми има в тук амонячната на матрикс  Joy и една селектив 5.1 която си я бях полъчвала преди и си ги складират тук като си дойда за по дълго.
За серията с глина на Лореал нищо не мога да кажа.Мисля,че не е от най сполучливите им серии Rolling Eyes.Поне така съм чела. И аз съм с тънка коса.Според фризьорката ми е нормална и не е тънка.С балсам ми е недостатъчно да остана.Единствения балсам с който мога да си позволя да остана е балсама на Чи.

# 49
  • * Under the stars *
Благодаря , момичета за топлото посрещане  Hug
В интерес на истината мислех , че ще харесате повече дългата ми коса  Mr. Green Толкова дълга не е била от 5-ти клас ..
Скрит текст:
Имах идеално права коса тогава и отидох един ден с майка ми на фризьор да се подстриже тя . Докато я чаках разглеждах списания с прически и си харесах една къса , над раменете , с извити краища .. И нали съм си дечко кой да ми каже , че прическата изглежда толкова хубаво понеже е направена от професионалист + 5 тона стилиризиращи продукти .. И седнах и си отдрязах косата от кръста до над раменете  ooooh! Голяма грешка .. Фризьорката беше една некадърна , с две леви ръце .. Така ми накълца косата , че и днес като се сетя ми става лошо . Иначе ми беше вързала косата на опашка и си я прибра . Най-вероятно я е продала . Как ме е яд , че не се сетих тогава да я взема ..

Много е трудно да попаднеш на добър фризьор . Добре , че аз имах този късмет . Много съм доволна от моята , не съм я сменяла от 9 години ( лелее как лети времето  Crazy ) За съжаление тя е в единия край на България , а аз в момента живея в другия и е имало случаи , в които се прибирам само , за да се подстрижа  Mr. Green Луда работа , но много ме е страх да отида при някой друг .
Каролин черна никога не съм я правила , боядисвала съм се с 3-ки и 4-ки и затова изглежда толкова тъмна Simple Smile Твоята коса на какво ниво е ? Дали ще ми покрие и дължините , че там е доста тъмна ? Да не стана с червени корени и черни краища  Mr. Green

Аз трябва да си купувам шампоан и балсам . Замислям се за някой на Милк шейк . Някоя ползвала ли е техен шампоан ? Хвърлила съм око и на сметаната им . Заслужава ли си ?  Simple Smile
Ако не , може ли да ми препоръчате нещо за моята коса ? Боядисвам я , използвам сешоар редовно + преса 2-3 пъти в седмицата , мия я на 2-3 дни , краищата са ми леко сухи .

# 50
Цитат
Каролин черна никога не съм я правила , боядисвала съм се с 3-ки и 4-ки и затова изглежда толкова тъмна Smile Твоята коса на какво ниво е ? Дали ще ми покрие и дължините , че там е доста тъмна ? Да не стана с червени корени и черни краища  Mr. Green

3-ка някъде ми е естествения цвят, много тъмно кестеняво,точно от това се опасявах и аз, но ето че стана Simple Smile
Ондин, не знам дали ще те хване патладжан, като имаш и омбре, но и аз имах пък стана, пробвай, не пречи.

# 51
СЛънчице, моята пък точно така стана - червени корени и тъмни дължини. Просто не ми се получи.

# 52
Момичета, препоръчайте ми нещо за белещ се скалп Praynig Гледам че Медисютикъл имат такъв продукт, ползвали ли сте го?

# 53
Иванита, понеже моята коса е тънка и мека, да се изкажа по въпроса с балсама и шампоана.

Моята я мия всеки ден, аз тренирам всеки ден, бързо се омазнява, не държи форма и не мога да я търпя. Започнах да ползвам шампоан само веднъж седмично в неделя, когато правя маслена маска. През останалите дни мия със смес от сапунени ядки, шикакай, нийм, брингараж и
 амла. Основното в сместа са сапунените ядки, другото варира. Шампоана ми е на Уна - професионален компенсиращ.

https://www.beautyplussalon.com/paul-mitchell-extra-body-daily-r … o5IDmkaAjYH8P8HAQ

Brie,  каква е тази странна смес - нито едно от тези неща не съм и чувала дори. От къде се купуват ?
Балсамът има ли го в БГ?

# 54
  • В полите на Пирин планина
иванита, това са естествени продукти за измиване. Има ги в зоя.бг, Хенафокс, екомама - това все са сайтове за натурални продукти.

Каролин
, много добре ти се е получил цвета.  Grinning

Моята коса също е мека и тънка, но благодарение на това, че е доста чуплива има обем.

# 55

Ластиците, които показа one step ahead ми се сториха много интересни, какви са? Хващат ли стабилно косата?
Каролин, първо честит нов цвят!  bouquet Много ми харесва.
Иначе за ластиците не знам коя точно снимка имаш предвид, понеже не съм качвала с ластици. Имам една с хванат най-горният пласт на два кичура. Това са метални мини шнолички. Взимам ги от китайците. Хващат добре.

# 56
  • Пловдив
Лет ит шайн, аз ползвам Медисютикалс и съм доволна. Но и нямам проблемен скалп, така че не знам дали върши работа.

# 57
Скрит текст:

Brie,  каква е тази странна смес - нито едно от тези неща не съм и чувала дори. От къде се купуват ?
Балсамът има ли го в БГ?

Не съм сигурна, тук се води професионален продукт и аз отначало го купувах от фризьорката ми, после започнах да го вземам онлайн, защото излизаше по-евтино.
В БГ може и да се продава свободно.

А за другото Lady Brinne ти е отговорила. Освен, че не увреждат косата сапунените ядки специално правят моята по-плътна. След измиване с тях не е така лигава и мека.

# 58
  • Бургас
Някой питаше за шампоаните на Милкшейк,на мен са ми любими.Само суперлативи от мен за тях,страхотни аромати имат,щадящи са към скалпа,не са агресивни.Супер нежно измиват,ползвала съм вече доста продукти на марката,тези шампоани са страхотни за мен-https://www.arlen.bg/product/4085/podhranvasht-shampoan-s-maslo- … hampoo-300ml.html  https://www.arlen.bg/product/4070/shampoan-za-boyadisana-kosa-mi … hampoo-300ml.html Сметаната е уникална чета,че има много фенове,но има и момичета,които не я харесват.Така е с всичко принципно Mr. Green,пробвай просто.

# 59
Hug Благодаря за препоръката - снощи влязохме семейно в супермаркета (обикновена пазарува съпругът ми) и видях балсама, както и шампоанът от същата линия и не устоях - взех ги и двата. В момента имам продукти за мин 6 мес напред и трябва да се спра с покупките!

Друг безкрайно любим продукт (балсам/маска за тънка коса), за който гласувам с 2 ръце е:

https://www.amazon.com/Loreal-Paris-Feria-Moisturizing-Treatment … HV3QDJHTKNPGC60NE

Общи условия

Активация на акаунт