А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 577
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Здравейте,
От доста време следя темата, но не съм се включвала до сега. Майка съм на седмокласничка, но като цяло съм доста далеч от висша математика, изчисления и статистики, та ми е трудно да се ориентирам в остановката. Общият брои точки на моята хубосница е 438. Гледам, от миналата година таблици с минимални и максимални балове по паралелки, та въпросът и е може ли точките да се превърнат в такива, като миналогодишните и тези мин. макс. да бъдат ориентир за подреждане на желанията. Наясно съм, че се пише от най-желаната към най-малко желаната, но все пак, аз изобщо нямам идея за къде биха й стигнали тези точки. Иначе желанието й е 73 СУ, но в едно мнение прочетох някакви изчисления училище/ бал / точки и се смразих, щотото се оказва, че няма шанс. Да си призная ужасно съм объркана. Ако е удобно нека някои да разясни.

Да. По-нагоре съм описал как можете да го направите, като получите приравнен бал за 2016 и 2015.

# 916
  • София
Усетихте ли как тази година НВОто не е тема в никоя медия... Явно все пак МОН си изтриха ръцете с новия софтуер и "битият си бит, е... си е...."... РУО София не отговаря на никой телефон, въпреки че дават свободно...

# 917
  • София
Привет скъпи дами ,
Браво на вашите резултати !
Бихте ли ми дали мнение, понеже ние сме с доста нисък бал за съжаление и то неочакван но.../то и към момента май никой не знае колко бал трябва за къде и т.н/ да ми кажете мнение за езиково в София. Става въпрос за 7 мо, 30 то, 138 ? или някое друго в което с 27 бал /по бала от миналата година, ако може въобще да се взимат от миналата година ще може да влезе / Искахме 31 во и остана само искане , но не и шанс за влизане с този резултат !
Благодаря предварително , ако си дадете мнението !
119-то не е ли по-добро от 138-мо. Там има природоматематическа, хуманитарна и май технологична паралелка. За 138-мо съм чувала, че китайската паралелка е с много добри преподаватели.
Съседско дете учеше в 7-мо и ми обясняваше, че било трудно и как деца с ниски оценки се местели в 138-мо и ставали отличници. За 127-мо казват, че е добро за децата с по-нисък бал. За 30-то не знам нищо. Езикови паралелки има и в 12-то, но нямам идея, какво е нивото. Предположих, че са ви удобни учлищата в източните квартали или център.
119 е по-добро. 138 беше елитно преди 20 години. 7-мо винаги е било много добро училище.

# 918
........
Здравейте, не знам как от 12 свободни места общо за момичета и момчета са стигнали до 130 номер миналата година и как решихте, че пада авторитета на Американския колеж. Не мисля, че има друго училище в  България на нивото на Американския колеж.

Аз имам познат, на който и двете му деца учеха в Американския колеж, но след година, две измести и двете в Англо-американското училище в Панчарево. Поради тази причина и факта, че предварително АК пускат молби за набиране смятам, че се превъща в лъскаво "елитно" училище.

# 919
  • София
Привет скъпи дами ,
Браво на вашите резултати !
Бихте ли ми дали мнение, понеже ние сме с доста нисък бал за съжаление и то неочакван но.../то и към момента май никой не знае колко бал трябва за къде и т.н/ да ми кажете мнение за езиково в София. Става въпрос за 7 мо, 30 то, 138 ? или някое друго в което с 27 бал /по бала от миналата година, ако може въобще да се взимат от миналата година ще може да влезе / Искахме 31 во и остана само искане , но не и шанс за влизане с този резултат !
Благодаря предварително , ако си дадете мнението !
Mомичета и ние сме с подобни резултати, моля дайте мнения за добри у-ща в София. Поздравления за добрите резултати на повечето, но моля помагайте и на нас с по-слабите.
Мислили ли сте за 157- Втора испанска като вариант? И моят син е с ниски резултати и също търся алтернативен вариант.

Разгледайте и ПГИИРЕ "Михай Еминеску" т.н. Румънска гимназия, миналата година ни беше резервен вариант, балове на първо класиране миналата година - мин. 22.644, мах. 32.786, без квоти. Има много добри отзиви.

# 920
  • Варна
Варна пуснаха детайлна статистика
http://ruo-varna.bg/images/files/2017/detaili-statistika.pdf
Доколкото виждам са добавили само и сбора по Бел и мат, но все пак е нещо.
Успех на децата и спококойствие на родителите пожелавам!

# 921
Бургас - също. Значи има надежда за София.

# 922
  • Пловдив
Варна пуснаха детайлна статистика
http://ruo-varna.bg/images/files/2017/detaili-statistika.pdf
Доколкото виждам са добавили само и сбора по Бел и мат, но все пак е нещо.
Успех на децата и спококойствие на родителите пожелавам!

идеална е, във Варна няма квоти
е значи можело ...

# 923
  • София
И миналата година също поканиха 200 деца. Нормално е, според мен, не е срамно.
А на мен ми е изключително интересно каква част от децата ще се запишат в Американския колеж, при положение, че са влезли в да кажем СМГ или в някоя от езиковите. Както и каква част ще запишат категорично АК, независимо, че са приети в гореспоменатите училища. newsm78
Води се много елитно у-ще, въпреки че тук чета противоречиви мнения и не знам кое е вярно в крайна сметка.
Здравейте,
Сигурно няма да разберем каква част от децата ще се запишат в АК, но за информация ще ви кажа от нашето училище - 107 ОУ. Доколкото аз знам приеха 7 деца. Към настоящият момент има 3 деца, които със сигурност ще се запишат - 2 от тях са записани.
Синът ми е един от записаните. На матурите е с резултат - 88.5 БЕЛ и 97 МАТ.

# 924
julisa, благодаря! Пред дъщеря ми има 684 деца. Тя искаше в първа или пета, но като гледам - трудна работа  ooooh! Ще мислим какво да правим Thinking

# 925
  • София
      За тези, които се интересуват от профилиращи предмети математика и информатика, препоръчвам да разгледат като вариант и новата математическа паралелка на 125 СУ (ще я води доц. Димитров). Първата година ще се изучава интензивно (18 ч./седмично) английски език.

http://www.sou125.com/списък-на-новините-/384-новата-математическа-гимназия

Скрит текст:
    Амбициите на училището за тази паралелка са големи Simple Smile
   На родителска среща ни показаха специално оборудваната smart-стая за бъдещите осмокласници-математици: интерактивна дъска, лаптоп за всеки ученик, специална боя по стените, върху която се пише, допълнителна стаичка за подготовка на състезателите ....  Училищното настоятелство се похвали, че е инвестирало 35 000 лв в тази стая.
   А за учител като Димитров няма какво да коментирам. Само ще кажа, че в класа му (27 ученика) има 6 с резултат 100т на НВО по математика, 1 с 99,75т, 1 с 99,5т (дъщеря ми Simple Smile ), 1 с 99т и почти всички други с резултат над 90т. Доколкото знам двама от състезателите ще запишат паралелката като първо свое желание. Дъщеря ми се е насочила към немския език и затова не е приоритет паралелката за нас.

Последна редакция: ср, 07 юни 2017, 16:29 от Water-lily

# 926
  • Варна
julisa, благодаря! Пред дъщеря ми има 684 деца. Тя искаше в първа или пета, но като гледам - трудна работа  ooooh! Ще мислим какво да правим Thinking
Ако не държи да е с немски, не е невъзможно. Пишете си ги желанията, както иска детето, пък каквото стане.

# 927
Ако не държи да е с немски, не е невъзможно. Пишете си ги желанията, както иска детето, пък каквото стане.
Дано си права  Praynig

# 928
Някой може ли да разясни как кореспондират цифрите наименованието на колоните? За статистиката в Бургас. Извинявам се за тъпия въпрос, но нещо се обърквам.

# 929
  • София
Защо се държи непременно на езиковите? За момчета има и професионални гимназии с добро ниво - Ломоносов, Хенри Форд, по телекомуникации, банковата, финансовата. ...Имаме близко дете в арабската в 18-то в 10 клас, за 3 години се научило да чете и пише на арабски и толкова. И това от паралелка с интензивно изучаване. И сега родителите ще търсят професионална гимназия за второто, поне професия да има. 

Общи условия

Активация на акаунт