А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 970
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 360
  • В морето
Едно мнение и по въпроса за оценени/недооценени - да не се окаже само, че са им дали повече, като се започне разглеждане детайлно... Никога не трябва да се изключва възможността детето да е сбъркало, и това е нормално нещо, аз поне първо в това се съмнявам, но за повечето майки детето няма как да е, и търсят вината във всички останали, даже и критериите на МОН от вчера се промениха... А " ужасно" щеше да се е оплескала, ако имаше 11 точки общо, детето се е представило повече от отлично! На някои деца им идва в повече прекаленото явяване на пробни матури и когато дойде истинската нещо става... А и само си мислим, че ги познаваме...

# 361
Едно мнение и по въпроса за оценени/недооценени - да не се окаже само, че са им дали повече, като се започне разглеждане детайлно... Никога не трябва да се изключва възможността детето да е сбъркало, и това е нормално нещо, аз поне първо в това се съмнявам, но за повечето майки детето няма как да е, и търсят вината във всички останали, даже и критериите на МОН от вчера се промениха... А " ужасно" щеше да се е оплескала, ако имаше 11 точки общо, детето се е представило повече от отлично! На някои деца им идва в повече прекаленото явяване на пробни матури и когато дойде истинската нещо става... А и само си мислим, че ги познаваме...
Грешка е точка-две-три, а цели 11 са вече съмнителни. Никога не съм отричала, че все някъде може да е объркала, просто отказвам да повярвам, че е сбъркала неща чак за 11 точки. Щом като тя ми казва, че е сигурна в себе си и в това какво е написала - аз й вярвам. Всеки има право на мнение, не знам защо темата трябва да се превръща в място за нападки. Аз казвам своето. Погледнете нещата така - от моите обувки. Ако знаете, че на детето ви открито му вървят българският и литературата, че показва прекрасни резултати в училище и в школата, че учителите го дават за пример на всички останали ученици и то самото вярва в себе си, как бихте реагирали в следната ситуация? С детето сверявате отговорите, всичко е окей - има малко грешки и се чувства добре с работата си. След това излизат резултатите и то изпада в шок и ужас, виждайки, че има 15 точки (примерно) надолу от очакваното. Казва ви, че е сигурно в преразказа, тезата и останалата част от теста. Тогава вие какво бихте направили? Няма да му повярвате? Аз не бих мога да причиня такова нещо на дъщеря си, съжалявам. Всеки родител е индивидуален, разбира се - както и децата. Да не говорим, че аз бях една от първите майки, които твърдо казаха, че ще отидат още във вторник, за да видят работата на детето си. В такъв случай не се е налагало да ми се казва няколко пъти. Наясно бях през цялото време, че ще трябва да отидем.

# 362
С детето сверявате отговорите, всичко е окей - има малко грешки и се чувства добре с работата си. След това излизат резултатите и то изпада в шок и ужас, виждайки, че има 15 точки (примерно) надолу от очакваното. Казва ви, че е сигурно в преразказа, тезата и останалата част от теста. Тогава вие какво бихте направили? Няма да му повярвате? Аз не бих мога да причиня такова нещо на дъщеря си, съжалявам. Всеки родител е индивидуален, разбира се - както и децата.
Бих отишла да видя с очите си. Това повтарям от часове.

# 363
С детето сверявате отговорите, всичко е окей - има малко грешки и се чувства добре с работата си. След това излизат резултатите и то изпада в шок и ужас, виждайки, че има 15 точки (примерно) надолу от очакваното. Казва ви, че е сигурно в преразказа, тезата и останалата част от теста. Тогава вие какво бихте направили? Няма да му повярвате? Аз не бих мога да причиня такова нещо на дъщеря си, съжалявам. Всеки родител е индивидуален, разбира се - както и децата.
Пак казвам, няма нужда и не е имало нужда да ми се повтаря. Наясно бях, че трябва да отидем, през цялото това време. Мислех, че тази тема е създадена, за да се съпоставят и споделят впечатленията и вълненията на децата и майките. Защо всеки ден трябва да се води спор за нещо?

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 00:11 от arnn

# 364

+1 Peace
Тази година доста работи ще се гледат май май ...
Родители очакват да има опашки, но един ден опашка по-добре, отколкото да се чудиш и маеш.

arnn, да виждаме работата - да гадаем защо има разминавания, но така  Thinking
На една пробна се чудех защо ми съобщиха повече точки. Видях я, някакви + 5 точки, които така и не разбрах откъде са, но поне ми се изясни разминаването.

# 365
Добре, единствената ми молба е да изгладим отношенията. Няма нужда да скачаме едни срещу други, защото истината е, че всички споделяме еднакви вълнения и притеснения в момента. Разбирам, че всички вече сме изнервени до краен предел, но наистина не виждам причина да се разваля хубавата тема, която ни спретна Амбър. Сега трябва да сме една до друга повече от всякога, защото идва времето за желанията и подаването на документите за кандидатстване. Какво ще кажете сега да забравим за споровете, а утре аз да ви разкажа какво е станало във 22-ро? Министър Дидева, какво ще кажете?  bouquet Joy

# 366
  • столицата
Вече няколко страници обсъждаме детето на Арнн и това дали е ощетено. Дали не е време за самостоятелна тема за това? newsm78
Министър,ама и ти си много търпелива и упорита. Дано утрешния ден
донесе повече информираност и успокоение/приемане на резултатите.
Дано си имаме и статистика!И училища-гнезда.

# 367
  • В морето
Дано тогава грешката е тяхна и я поправят! Наистина казуса стана спор, но така се виждат и другите страни. Успех ви желая, никое дете не заслужава несправедливо отношение!
А по въпроса аз какво бих направила - това, което често казвам на моя син е "нали знаеш, че това (за каквото става дума) може да се провери?" и след като проверя и имам факти, тогава гледам да взема страна и решение, но предварително "не отказвам" да повярвам на нищо, защото точно то може да е, даже има и закон и по темата Wink. Ако не се сдобия с факти, значи това е положението, поука и гледаме напред.

# 368
Дано тогава грешката е тяхна и я поправят! Наистина казуса стана спор, но така се виждат и другите страни. Успех ви желая, никое дете не заслужава несправедливо отношение!
А по въпроса аз какво бих направила - това, което често казвам на моя син е "нали знаеш, че това (за каквото става дума) може да се провери?" и след като проверя и имам факти, тогава гледам да взема страна и решение, но предварително "не отказвам" да повярвам на нищо, защото точно то може да е, даже има и закон и по темата Wink. Ако не се сдобия с факти, значи това е положението, поука и гледаме напред.
Изключително съм съгласна и се радвам, че с теб стигнахме до някакво разбиране и на двете страни. Благодаря, за което! Simple Smile

# 369
Вече няколко страници обсъждаме детето на Арнн и това дали е ощетено. Дали не е време за самостоятелна тема за това? newsm78
Министър,ама и ти си много търпелива и упорита. Дано утрешния ден
донесе повече информираност и успокоение/приемане на резултатите.
Дано си имаме и статистика!И училища-гнезда.
Не говорим само за моето дете - опитвам се да разбера и онеправдая и всички останали. В по-задни страници имаше и други майки, констатирали подобен проблем все пак. Нямам нужда от сърказъм, поднесен по мой адрес. Вече казах, каквото имам да казвам по темата - отпратих молбата си към всички, взели участие в темата за "детето на Арнн и това дали е ощетено" и се надявам тя да бъде разбрана правилно. Надявам се, че повече няма да се налага да се засягаме, тъй като за мен са важни приятелските отношения, но това съм само аз. Лека нощ желая! Simple Smile

# 370
  • София
Здравейте,
ние също утре ще си гледаме работата, но мислим да започнем с математиката. Според нашите изчисления също липсват поне 10 т. Ще видим.
Мога да ви дам пресен пример за ощетяване на НВО по ЧЕ. Дъщеря ми има 3 грешки т.е. - 3 т. установени веднага след изпита. В петък госпожата обявява резултата с още 2 точки по-малко. Дъщеря ми се ядосала и отишла при директорката с молба да си види работата. Показали са й я и съответно е видяла, че на два правилни отговора на текста за разбиране има по 1 т., вместо 2 /като опция за оценяване с 1 точка няма - или са 2 или 0/. И само на нейната работа. Да, ще кажете, че трагедията не е голяма, но това автоматично прави оценката и на мн. добър, а не отличен и детето се е почувствало ощетено. Сутринта се обаждам на класната и тя веднага дава телефона на директорката, която ми заявява: "Какво толкова! Тя тази оценка за никъде не й трябва!" След изрично настояване от моя страна, обещаха да разгледат работата с проверяващите и уж са я поправили. През цялото време мрънкали, че много безсмислена работа им се отворила. Сега виждам в МОН, че й е вписана 85,714 бихте ли ми казали това на какво съответства? Не мога да разбера на колко точки отговаря.
Извинявам се за дългия пост.

# 371
  • В морето
Отговарят на 30 т от възможни 35 т.

# 372
На около 29-30 точки отговарят. Simple Smile

# 373
  • София
Благодаря и аз дотам го докарах. Както подозирах не са коригирани. Но реших да попитам по-вещите. Утре ще има продължение, явно. Казали й: "Напомни ни да ти впишем правилните точки в служебната бележка." Grinning
Това горното е бял кахър, естествено.

С риск да сипя масло в огъня, ще кажа че миналата година на наше много близко дете бяха разменени буквално резултатите и по двата предмета над 5.50 с такива граничещи с тройки. Семейството беше в шок. Затова проверете работите на децата си /сега поне имаме тази възможност/.

# 374
Здравейте,
ние също утре ще си гледаме работата, но мислим да започнем с математиката. Според нашите изчисления също липсват поне 10 т. Ще видим.
Мога да ви дам пресен пример за ощетяване на НВО по ЧЕ. Дъщеря ми има 3 грешки т.е. - 3 т. установени веднага след изпита. В петък госпожата обявява резултата с още 2 точки по-малко. Дъщеря ми се ядосала и отишла при директорката с молба да си види работата. Показали са й я и съответно е видяла, че на два правилни отговора на текста за разбиране има по 1 т., вместо 2 /като опция за оценяване с 1 точка няма - или са 2 или 0/. И само на нейната работа. Да, ще кажете, че трагедията не е голяма, но това автоматично прави оценката и на мн. добър, а не отличен и детето се е почувствало ощетено. Сутринта се обаждам на класната и тя веднага дава телефона на директорката, която ми заявява: "Какво толкова! Тя тази оценка за никъде не й трябва!" След изрично настояване от моя страна, обещаха да разгледат работата с проверяващите и уж са я поправили. През цялото време мрънкали, че много безсмислена работа им се отворила. Сега виждам в МОН, че й е вписана 85,714 бихте ли ми казали това на какво съответства? Не мога да разбера на колко точки отговаря.
Извинявам се за дългия пост.

На 30т. Явно вече са били изпратили резултатите и не са искали да се излагат. Те и затова са се мъчили да омаловажат грешката. Сега една жалба до РУО и да обясняват какво и защо. Да обяснят на тях, колко е маловажна темата.

Общи условия

Активация на акаунт