А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 648
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 780
Скрит текст:
StudioX, случайно да знаеш, че тази година балът ще е в точки? Май не.
   Той специално се регистрира да сподели, какво му казва кристалната топка.

hahaha

# 781
Скрит текст:
Здравейте, виждам, че има много изнервени родители то липсата на инфо дали определения бал ще стигне за определени училища по долу ще намерите ориентировъчни балове за топ 5 гимназиите които ще са на първо класиране.
Разбира се никого не ангажирам с мнението и прогнозата който иска да вярва, но горе долу може да прецените на базата на високите резултати тази година това ще са баловете. Става въпрос за девойки в гр. София
Първа Немска - 35,000
Втора Немска - 34,800
Първа Английска - 34,500
Втора Английска - 34,400
ФЕГ - 34,200
Испанска - 34,600

Ако може и за момчета и по възможност да включите СМГ ?
Испанската не е ли с по-висок бал от 2-ра немска (73 СОУ) ?
Ако не става - Еврофутбол и Winbet са насреща. Наслука!

# 782
Както казах никого не ангажирам с мнение просто всички виждате високите оценки и не знам защо предпочитате да стоите с глави заровени в пясъка, но всеки има право на избор.
Относно точките много добре знаете как става приравняването събирате точките с 68 и след това делите на 28 и получавате приравнената оценка.
Или ако имате 95 т. прибавяте 68 и делите на 28 и получавате 5,82.
Но както виждам повечето тук го знаете, както и че при второ класиране баловете ще паднат в някои гимназии но не много.

Виждам че съм развеселила духовете също което ме радва Laughing

# 783
Има ли майки на бургаски набори,  които желаят да учат в Търговска гимназия? Отзиви за Търговска?
Приятелка на голямата ми дъщеря учи в търговската. Преди време я бях попитала как е там и момичето отговори че е много доволна. Има амбициозни деца и обратното . С две думи който иска да учи ще учи и на Луната . Търговска е една от хубавите гимназии в Бургас.Моят син изкара доста приличен бал и ще се пробваме в други училища, тъй като в търговска вземат оценките от дипломите по история и география , а там оценките му са .....Зле

# 784
  • София
А числата от тотото кога ще ги пуснете, че не са ми безразлични? За следващия тираж.

# 785
  • София
Оле хора, аз си мислех, че поне два дни ще релаксирате, а вие изписахте 53 страници... релаксирайки.
Отивам да ви чета. Надявам се да намеря мнение коя от двете икономически гимназии ( търговско-банковата или стопанската) да сложа по-напред. Като цяло не мисля да ги пиша напред (така де не мисля детето да ги избира), но мисля да понапиша повече училища в заявлението. Когато кандидатствах навремето навсякъде бях изписала всички специалности и ме приеха на първо желание. Сега ще пробвам пак и ако сега подейства ще си знам за малкия Simple Smile

# 786
Скрит текст:
Здравейте, виждам, че има много изнервени родители то липсата на инфо дали определения бал ще стигне за определени училища по долу ще намерите ориентировъчни балове за топ 5 гимназиите които ще са на първо класиране.
Разбира се никого не ангажирам с мнението и прогнозата който иска да вярва, но горе долу може да прецените на базата на високите резултати тази година това ще са баловете. Става въпрос за девойки в гр. София
Първа Немска - 35,000
Втора Немска - 34,800
Първа Английска - 34,500
Втора Английска - 34,400
ФЕГ - 34,200
Испанска - 34,600
А за момчета, може ли, може ли, може ли! Flutter

# 787
А числата от тотото кога ще ги пуснете, че не са ми безразлични? За следващия тираж.

Joy

Скрит текст:
Първа Немска - 35,000
Втора Немска - 34,800
Първа Английска - 34,500
Втора Английска - 34,400
ФЕГ - 34,200
Испанска - 34,600
А за момчета, може ли, може ли, може ли! Flutter

Всичко могат някои.  Wink
Ако искат могат да погледат в кристалната топка и да кажат и за Русе.   hahaha

# 788
Днес и ние ходихме до 22-ро. Видяхме работата на детето. От първи модул не й бяха зачели "Калугера" и задачата със запетаята, (всички точки се взимат) понеже беше написала "отделя главно от подчинено". Преразказът беше изключително безкомпромисно оценен. Имаше думи и изрази, които просто бяха подчертани неоснователно. Детето имаше 5 правописни и пунктуационни грешки и две повторения за всичките 4 страници написан текст. И все пак, след като събрахме точките от първи модул, изчислихме, че около 8 т. са й взели от втори, въпреки че работата беше ходила и на арбитър. Тезата според нас беше оценена с 5 точки, въпреки че всички редове бяха написани и примерните ключови думи и изрази - споменати.  Преподавателят, който ни придружи каза, че на нейната теза би сложил 6 точки, а на преразказа би дал повече и не би подчертавал толкова много. Просто стигнахме до извода, че единият оценител просто се е опитвал да си изсмуква грешки от пръстите. Тя беше много разстроена след това. Не се съгласи с доста поправки, както и аз. Тъй като обаче бяхме уведомени, че резултатът е окончателен и не подлежи на преразглеждане, нямахме друг избор освен да приемем ситуацията. Поне сега, ако не друго, вече знам, че детето ми наистина е било ощетено до някаква ясно видима степен.

# 789
Боже като казахте колко е балът за Испанската,в която си мислехме,че влизаме гарантирано ми стана лошо.Бал 440,а искахме в паралелка испански и английски!

# 790
Първа Немска - 35,000
Втора Немска - 34,800
Първа Английска - 34,500
Втора Английска - 34,400
ФЕГ - 34,200
Това цените в лева или евро са? На четвърто класиране?
Испанска - 34,600

Това цените в лева или евро са? На четвърто класиране?

# 791
  • София
аrnn,
Скрит текст:
разбирам Ви, трудно се преглъща резултат, доста по-нисък от очаквания. Особено като се знае, че детето е положило много усилия и принципно се справя отлично. Но това не означава, че автоматично е ощетено...Ще Ви дам един пример от 1 лице, ед. ч. Голям човек съм, имащ се за относително грамотен. Преди 4 години, заради независими от децата ми обстоятелства, се случи един единствен път така, че нямаха време да се подготвят за  школата. Имаха да пишат преразказ, да попълват и тестове със заграждане. Изпълнителни са принципно, затова го нахвърлиха набързо преразказа с идеята да не отидат без домашно.  Сами се знаеха, че написаното не струва, защото е направено в стил "бързата работа, срам за майстора", поради което ме помолиха просто да редактирам за повторения и допуснати в бързината грешки. Развихрих се из тъмните доби и от уж само редакция преразказите станаха мои. Следейки  ежегодно седмокласните кампании, бях запозната и с изискванията за време, и с графичното оформление, и с това кои моменти следва да бъдат включени и кои не. Като добавим и факта, че нямаше повторения и речниковият ми запас на възрастен човек все пак е поне с идея по-богат от този на дете (визирам само дъщерите си, някой да не се засегне сега на тема потенциал на отрочето му), оправдано според моите представи очаквах точки, близки до максималните. Е, имаха (аз имах по-точно) 32 и 33 точки. Та цялото това писание е с питане защо смятате, че Вашата преценка за справянето на детето с преразказа е по-обективна от тази на проверителите. Случилото се  никога не се повтори, децата преди и след случката са си писали винаги прераказите сами. И понякога точките им бяха повече от еднократните мои, включително и на изпита. Та мисълта ми е, че това което на Вас, на мен или на друг родител му изглежда добро, може да не се окаже чак толкова добро от гледна точка на проверителите. И колкото и строги да са били, режещият им подход едва ли е засеганал само Вашето дете.

# 792
Дори децата да не успеят да влязат в желаното училище, след 8ми клас съвсем спокойно можете да преместите детето, където то пожелае. Пример давам с класа на голямата ми дъщеря, където в 8 клас класът стартира с 26 души, в момента (11 клас) в паралелката са 33ма. През годините дойдоха 2 деца от Американския колеж, момиче от 1 АЕГ, както и от други езикови гимназии в провинцията.
Детето на позната пък не успя да влезе в СМГ след 7 клас, но това не й попречи да учи там. След 9 клас момичето си направи приравнителен изпит по математика и в момента си учи там, по-щастлива от всякога.

# 793
  • Пловдив
Боже като казахте колко е балът за Испанската,в която си мислехме,че влизаме гарантирано ми стана лошо.Бал 440,а искахме в паралелка испански и английски!
Пишеш си я най- отгоре в заявлението и то класирането ще си покаже.

# 794
  • София
Дори децата да не успеят да влязат в желаното училище, след 8ми клас съвсем спокойно можете да преместите детето, където то пожелае. Пример давам с класа на голямата ми дъщеря, където в 8 клас класът стартира с 26 души, в момента (11 клас) в паралелката са 33ма. През годините дойдоха 2 деца от Американския колеж, момиче от 1 АЕГ, както и от други езикови гимназии в провинцията.
Детето на позната пък не успя да влезе в СМГ след 7 клас, но това не й попречи да учи там. След 9 клас момичето си направи приравнителен изпит по математика и в момента си учи там, по-щастлива от всякога.

И от кога СМГ има приравнителни? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт