А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 682
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 795
И от кога СМГ има приравнителни? newsm78
Всички училища имат при наличие на свободно място и кандидати за него.

# 796
Момчета София:
Първа немска 34,300
Втора немска - 33,800
Първа английска - 32,900
Втора английска - 32,700
Испанска - 33,700
За СМГ предвид, че е без прецедент с толкова много пълни шестици и пълни точки, бала отива към 35,100

Но за съжаление докато няма извадка обща за БЕЛ и Мат всичко ще е в рамките на кристалното кълбо както казват някои от форума тук  Simple Smile
Не се отчайвайте всички деца ще влезнат там където им е писано не насилвайте нещата.....

# 797
  • София
Всички училища имат при наличие на свободно място и кандидати за него.

Това ясно, ама кога в СМГ е имало свободни места, при положение, че паралелките надвишават с доста бройката не според градски легенди, а според споделеното от родители с деца там и според  броя на зрелостниците на финала. А и за да има приравнителен, следва да има обявено свободно място на сайта им.. Thinking Такова през последните няколко години съм срещала само на сайта на 1 АЕГ и на 164 ГПИЕ. Не претендирам да съм следила всичките интернет страници, но все пак би се чуло за подобна опция  баш тук във форума, където нищо не остава скрито.

# 798
Скрит текст:
Момчета София:
Първа немска 34,300
Втора немска - 33,800
Първа английска - 32,900
Втора английска - 32,700
Испанска - 33,700
За СМГ предвид, че е без прецедент с толкова много пълни шестици и пълни точки, бала отива към 35,100

Но за съжаление докато няма извадка обща за БЕЛ и Мат всичко ще е в рамките на кристалното кълбо както казват някои от форума тук  Simple Smile
Не се отчайвайте всички деца ще влезнат там където им е писано не насилвайте нещата.....
А, дали случайно си наясно, че тази година балът се формира в точки? И че през предходните години никога не е бил тъй кръгъл?  Mr. Green
Това ясно, ама кога в СМГ е имало свободни места, при положение, че паралелките надвишават с доста бройката не според градски легенди, а според споделеното от родители с деца там. А и за да има приравнителен, следва да има обявено свободно място на сайта им.. Thinking такова през подледните няколко години съм срещала само на сайта на 1 АРГ и на 164 ГПИЕ. Не претендирам да съм следила всичките интеренет страници, но все пак би се чуло за подобна опция.
Ами...Преди три години дете от моя град се премести в СМГ в десети клас, защото отиде да играе баскетбол в известен столичен отбор. Положи си приравнителните изпити. Успехът му беше около мн. добър преди да отиде там. Завърши с отличие. Сигурна съм, че доста хора се досещат как става.

# 799
# 800
Интересно е дали децата приети в АК ще се запишат там. Там записването приключи ли ?

# 801
Скрит текст:
Дори децата да не успеят да влязат в желаното училище, след 8ми клас съвсем спокойно можете да преместите детето, където то пожелае. Пример давам с класа на голямата ми дъщеря, където в 8 клас класът стартира с 26 души, в момента (11 клас) в паралелката са 33ма. През годините дойдоха 2 деца от Американския колеж, момиче от 1 АЕГ, както и от други езикови гимназии в провинцията.
Детето на позната пък не успя да влезе в СМГ след 7 клас, но това не й попречи да учи там. След 9 клас момичето си направи приравнителен изпит по математика и в момента си учи там, по-щастлива от всякога.

Стават такива приравнявания.
Родител  на дете в немската паралелка (сега 10 клас)  ми е казвал преди време,  че след 8 клас в техния клас е дошло момче от НПМГ. Явно горкото не е успяло да влезе в 7 клас и техните са намерили вратички за следващата година.
Тогава немската паралелка е била само една и бала за влизане е бил по-висок от 91 НЕГ.

# 802
  • София
И аз имам близки, чието дете имаше бал, стигащ за НТБГ, но срещу определено спонсорство бе взет в 73-то.
От тях самите знам това, само размерът на спонсорството не са ми казали.

# 803
Интересно е дали децата приети в АК ще се запишат там. Там записването приключи ли ?
Ние сме от тях. Ще изчакаме класирането от НВО и  в краен случай ще се запишем там.
Предполагам ,че и голяма част от приетите ще направят същото.
Затова тази година поканиха 200 деца, за да не срамуват като миналата година.
Сроковете не са минали още. След обявяването на резултатите от матурите са.

# 804
  • София
Радоева, вратичка ( с връзки/ пари) е едно, влизане с приравнителен в смисъл на официално обявен изпит за свободно място, а оттам и включване  на  предполагаема конкуренция, е друго. Иначе такива вратички като споменатата има към всички гимназии, определяни за елитни...

# 805
Радоева, вратичка ( с връзки/ пари) е едно, влизане с приравнителен в смисъл   на официално обявен изпит за свободно място, а оттам и предполагаема конкуренция, е друго. Иначе такива вратички като споменатата има към всички гимназии, определяни за елитни...

Вратичката е съвсем законна и не опира до пари, друго МГ дори в провинцията, например Видин е приравнено към СМГ и спокойно законно дете от МГ Видин може да бъде прехвърлено в СМГ.
Парите сигурно са мощен катализатор, но закона се спазва.

# 806
  • Пловдив
Зечова, а дали някой в МОН чете трафикнюз. По бТВ дадоха само една баба според мен, която беше доволна от високия резултат, но бяха отишли да видят работата, за да изгладят малките неточности. За статистики ни вопъл, ни стон.

# 807
  • София
Радоева, вратичка ( с връзки/ пари) е едно, влизане с приравнителен в смисъл   на официално обявен изпит за свободно място, а оттам и предполагаема конкуренция, е друго. Иначе такива вратички като споменатата има към всички гимназии, определяни за елитни...

Вратичката е съвсем законна и не опира до пари, друго МГ дори в провинцията, например Видин е приравнено към СМГ и спокойно законно дете от МГ Видин може да бъде прехвърлено в СМГ.
Парите сигурно са мощен катализатор, но закона се спазва.

Дори в СМГ да няма места ли?
Твърде ме съмнява. Ако беше толкова лесно, доста народ щеше да се изхитри да кандидатства в провинциална гимназия и после да се прехвърля "по право" в съответен профил в София в елитните гимназии.

# 808
  • Пловдив
Жълто цвете, а ти защо мислиш, че някои не го правят?
Съученичка на дъщеря ми с недостатъчен бал за ЕГ Пловдив я приеха в Стара Загора. На 15.09 беше ученичка на ЕГ Пловдив. Съученик кандидатства в 91НЕГ и с ЕГ Пловдив с немски със същата идея. Но детето си го класираха в София и не се наложи да правят тази врътка. И освободиха място за второ класиране в Пловдив.

# 809
  • София
Идващо от МГ Видин дете е съвсем друго. Както и детето, описано от Дидева, вероятно идващо от тяхното МГ. Аз не визирам тези случаи, макар и те да не са много правомерни, защото се играят игрички още на етап 7 клас. Кандидатства се с относително нисък, поне за София, резултат в примерно града Х за немска/ английска гимназия, детето бива прието, записва се  и после, естествено с благословията на отговорните по-горе (РУО или МОН), се мести на най-желаното място.  Ако беше иначе, всеки втори щеше да го прави успешно.. Аз не говоря за тези случаи, защото все пак са някак регламентирани. Но едно софиянче, прието в едно училище с по-посредствен бал, а година или още по-рано вече учещо в  някое от водещите като бал училища, не е минало определено през упоменатата законова вратичка.. И нека не се лъжем, "елитните" гимназии приютяват доста такива деца. Та даже и някои от тези ученици хич не се свенят да разказват кое, как и колко...

Общи условия

Активация на акаунт