А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 582
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 005
Благодаря на всички , взели отношение по въпроса ми!

# 1 006
Момичета, някой може ли да каже мнение за: ПГИЧЕ "Свети Методий"; 132 СУ Ваня Войнова;18 СУ "Уилям Гладстон";2 СУ "Акад. Емилиян Станев"; 30 СУ "Братя Миладинови"; 36 СУ "М.Горки" и 21 СУ "Христо Ботев"

# 1 007
  • София
Нашият младеж легна да спи,   след като се прибра от училище.
Умората си казва думата.

А ние тръгваме и двете на тренировка  Sunglasses Умори ме умствено това чакане на статистики и след като се поуспокоих отивам да разтоваря  Laughing

# 1 008
  • София
Момичета, някой може ли да каже мнение за: ПГИЧЕ "Свети Методий"; 132 СУ Ваня Войнова;18 СУ "Уилям Гладстон";2 СУ "Акад. Емилиян Станев"; 30 СУ "Братя Миладинови"; 36 СУ "М.Горки" и 21 СУ "Христо Ботев"

http://www.danybon.com/obrazovanie/top-1000-uchilista-matura-bg-2016/

# 1 009
Ако правилно изчислявам, последното прието дете в СМГ за 2016 на второ класиране е имало бал, който приравнен спрямо миналогодишната скала се равнява на 453,9т. Точките на синът ми за СМГ са 450.5.
Мислите ли, че има смисъл да го включим в списъка с желания, предвид очаквания по-висок бал за 2017?
Моля ви, имаме нужда от съвет.
По принцип съм съгласна, че трябва да се пишат всички желания в низходящ ред, но включването на нереалистични такива би могло да има решаваща роля за прием в по-малко желаните паралелки, при равен резултат с други деца...
Ще се опитам да задам въпроса си и по друг начин - Има ли хипотетична вероятност, макар и малка, минималният бал за СМГ да бъде по-нисък, спрямо миналогодишния?

Последна редакция: ср, 07 юни 2017, 15:05 от Анонимен

# 1 010
  • София
Ако правилно изчислявам, последното прието дете в СМГ за 2016 на второ класиране е имало бал, който приравнен спрямо миналогодишната скала се равнява на 453,9т. Точките на синът ми за СМГ са 450.5.
Мислите ли, че има смисъл да го включим в списъка с желания, предвид очаквания по-висок бал за 2017?
По принцип съм съгласна, че трябва да се пишат всички желания в низходящ ред, но включването на нереалистични такива би могло да има решаваща роля за прием в по-малко желаните паралелки, при равен резултат с други деца...
Ще се опитам да задам въпроса си и по друг начин - Има ли хипотетична вероятност, макар и малка, минималният бал за СМГ да бъде по-нисък, спрямо миналогодишния?

Това никой не знае. Зависи колко деца и с какъв бал ще пишат СМГ. Вие си нареждате паралелките според желанията.

# 1 011
Естетсвено, че ще го включиш! Прочетои си последното изречение и виж колко точно то няма смисъл...
А тази година бал за СМГ просто няма смисъл да смяташ спрямо миналата, защото в първите 5т. по математика (т.95 до 100т. т.е. миналогодишни 5.82-6.00) сега са 400 деца, миналата година са 12!!! Дете с успех 400 по ред е било с оценка по математика около 5.58... В горната част на скалата просто база за преизчисляване на миналогодишни балове в настоящи просто няма как да стане!
При две оценки по 85т, мястото в статистиката е почти същото като с две по 5.45 миналата година, т.е. за там някакви изводи/надежди/предположения могат да се правят...
Другото е напразно прескачане на желание на детето, защото никой не знае другите деца накъде ще се насочат!

# 1 012
  • Sofia
Здравейте,

записвам се и аз. При нас случаят е момче, сбор от НВО 178,25. Оценки от дипломата - две 6. Общ бал= 456,50. Няма да кандидатстваме за държавни училища.

# 1 013
  • София
...

Не мисля ,че има такава роля.   

# 1 014
  • Sofia
Искам да попитам защо НПМГ не е така желано и не се явява алтернативен вариант на СМГ?

# 1 015
  • Пловдив
...
...

Няма такова нещо. Класирането става по бал. Това, че дете е посочило паралелка Х като първо желание, не му дава предимство пред твоето дете, което е посочило същата паралелка Х на 5то желание, ако двете деца са с еднакъв бал.  Peace
Здравейте,

записвам се и аз. При нас случаят е момче, сбор от НВО 178,25. Оценки от дипломата - две 6. Общ бал= 456,50. Няма да кандидатстваме за държавни училища.

Като няма да кандидатствате /въпреки че все пак считам, че детето кандидатства само, а не цялата фамилия с него/ в държавно училище, за какво ни е Вашият случай?  newsm78

# 1 016
Peneva_a, Ganis, благодаря ви! Да, усещам се, че задавам глупави въпроси, на които сама знам отговора.  ooooh!

# 1 017
...

Не мисля ,че има такава роля.   
Защото няма.

# 1 018
  • София
Искам да попитам защо НПМГ не е така желано и не се явява алтернативен вариант на СМГ?

Какво Ви кара да мислите така?

# 1 019
  • Sofia

Какво Ви кара да мислите така?
Това, че изобщо не се коментира като такова, а все пак там приемат 234 деца без квоти.

Общи условия

Активация на акаунт