А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 334
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 620
Испанската гимназия по какво е на 5 място миналата година - по минимален или максимален бал ? А интересът към 73 СОУ(втора немска) на какво се дължи? Има ли други предмети които да са на ниво там или търсенето е основно заради езика ?

# 1 621
  • София
Испанската гимназия по какво е на 5 място миналата година - по минимален или максимален бал ? А интересът към 73 СОУ(втора немска) на какво се дължи? Има ли други предмети които да са на ниво там или търсенето е основно заради езика ?

Търсенето е заради езика, според мен. Не че училището е лошо, но си има проблеми.
Наше много близко дете учи там. В 10 клас е. Разбрах, че има вакантно място за учител по немски и то не отскоро. Това е основен предмет. Няма учител и по физика, който да преподава на немски. Ако там има такива проблеми, представяте ли си какво е по другите гимназии, които не са първа и втора?

# 1 622
  • София

За да е адекватно класирането, то се прави по минимален бал - т.е. бала на последния кандидат. Максималните балове са леко безмислени - дори само едно дете с висок бал да си избере някое училище, то училището скача по максимален бал нагоре. Докато при минималните балове за желаните училища е конкуренция.

73-то е заради езика, заради дипломите, заради програмите с Германия, заради бала на децата - т.е. там влизат деца, които са се представили отлично на НВО-тата, а това опрделя и средата там. На някои им е по-близко, има затревени спортни игрища и други предимства.

Последна редакция: сб, 10 юни 2017, 23:36 от Uprising

# 1 623
Скрит текст:

Търсенето е заради езика, според мен. Не че училището е лошо, но си има проблеми.
Наше много близко дете учи там. В 10 клас е. Разбрах, че има вакантно място за учител по немски и то не отскоро. Това е основен предмет. Няма учител и по физика, който да преподава на немски. Ако там има такива проблеми, представяте ли си какво е по другите гимназии, които не са първа и втора?
Явно славата е останала от времето когато  Фандъкова е била директорка там.

# 1 624
На мен пък ми е интересно как е направено изчислението за петото място на Испанската миналата година. Хем има различни паралелки, хем квоти за младежи и девойки.

# 1 625
  • София
Скрит текст:

Явно славата е останала от времето когато  Фандъкова е била директорка там.

Е, не е чак така. В сравнение с други училища, нивото е доста високо. Все пак не всички желаещи да учат немски могат да бъдат приети в 91 НЕГ. Това е следващата алтернатива. Средата е добра, децата са амбициозни също. Просто човек трябва да има реални очаквания, а не свръх.

# 1 626
  • София
На мен пък ми е интересно как е направено изчислението за петото място на Испанската миналата година. Хем има различни паралелки, хем квоти за младежи и девойки.

5-то място по паралелни и минимален бал при девойките, а той е по-високия спрямо младежите.

# 1 627
пенсионирана русалка,
Ако на заявлението горе слагат печат с входящия номер и долу печат на самото РИО ИЛИ МОН, може да се направи снимка с желанията и двата печата, което все пак показва за какви желания е подадено.

НО това при условие, че се слагат печати на самото заявление!!!

# 1 628
Предварително се извинявам за глупавия въпрос , но наистина ми е интересно на какво се дължи огромния интерес към немския език ?
Само заради почти безплатното  образование в Германия или има и други причини ?

# 1 629
5-то място по паралелни и минимален бал при девойките, а той е по-високия спрямо младежите.

Паралелката им с най-висок бал е на четвърто място, поне според таблицата, която гледам аз.
пенсионирана русалка,
Ако на заявлението горе слагат печат с входящия номер и долу печат на самото РИО ИЛИ МОН, може да се направи снимка с желанията и двата печата, което все пак показва за какви желания е подадено.
НО това при условие, че се слагат печати на самото заявление!!!
Как си представяш във всяко училище-гнездо да има печат на МОН?

# 1 630
  • София
Паралелката им с най-висок бал е на четвърто място, поне според таблицата, която гледам аз.

Ето я таблицата от миналата година, по която гледам:

№ Училище                Паралелка         Мин    Макс   Тип
1 2216306 СМГ 3062         ПрМ-НЕ        35.213 35.875 без_квоти
2 2216306 СМГ 3061         ПрМ-АЕ        34.356 35.749 без_квоти
3 2204091 91. НЕГ 0911    ЧЕ-НЕ;АЕ/РЕ  34.090 35.876 девойки
4 2224073 73. СОУ 0735    ЧЕ-НЕ;АЕ;М   33.822 35.250 девойки
5 2216164 164. ГПИЕ 1641 ЧЕ-ИЕ;АЕ      33.714 34.108 девойки

# 1 631
viola2003, снимка никаква работа не ти върши.
От години институции раздават листчета с входящ номер. Нормално. За да ти валидират твоя екземпляр, трябва да го сравнят едно към едно с този, който остава при тях. Ако случайно има драма - вади се екземплярът при тях и той е доказателството.
Към испанската се насочват - добра гимназия в топ ДЗИ БЕЛ.

# 1 632
  • София

Училищата са упълномощени "гнезда" на МОН и следователно техните печати удостоверяват приемането на документите. т.е. аз лично очаквам входящ номер, дата, подпис и печат на училището на моето копие от заявлението ми. До сега където и да съм подавал заявление към държавната администрация, съд и т.н. винаги е било така.

# 1 633

Училищата са упълномощени "гнезда" на МОН и следователно техните печати удостоверяват приемането на документите. т.е. аз лично очаквам входящ номер, дата, подпис и печат на училището на моето копие от заявлението ми.
За Испанската - гледаш второ класиране.
За заявлението - естествено, че печатът ще е на училището. Виола говори за печат на РУО или МОН. Твое копие няма. Няма два екземпляра на заявлението.

# 1 634

Ето я таблицата от миналата година, по която гледам:

№ Училище                Паралелка         Мин    Макс   Тип
1 2216306 СМГ 3062         ПрМ-НЕ        35.213 35.875 без_квоти
2 2216306 СМГ 3061         ПрМ-АЕ        34.356 35.749 без_квоти
3 2204091 91. НЕГ 0911    ЧЕ-НЕ;АЕ/РЕ  34.090 35.876 девойки
4 2224073 73. СОУ 0735    ЧЕ-НЕ;АЕ;М   33.822 35.250 девойки
5 2216164 164. ГПИЕ 1641 ЧЕ-ИЕ;АЕ      33.714 34.108 девойки

Нали за да е адекватно бала трябва да е на последния кандидат?

Общи условия

Активация на акаунт