Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 835
  • 886
  •   1
Отговори
# 810
Съседите ми тази нощ са се върнали по спешност от морето, след като детето им е вдигнало 40 г. Температура. И като я разбрах тази новина се отказах да ходя на море и тази година. Ми неам нерви.

# 811
  • София - Варна
А моят правеше истерии почти винаги на плажа, в 90% от случаите. Имам ги дори заснети на видео. И не е едно. Мъжът ми снима, аз му се карам, че не е време да снима, докато се опитвам да успокоя чавето. Все едно имахме работа с глиган. Mr. Green Не искаше и да седи в количка за нищо на света, и такива клипчета снимал мъжът ми. Сега са ми смешни, но тогава...
В кола не искаше да пътува точно до 2.5 години. Ама изобщо! Само като видеше колата, надаваше вой... Едвам влизаше вътре. С кола взимахме из града (независимо дали София, Варна) 3-4 километра за 2 часа някъде, заради спиране и успокояване. Беше кошмар. И това не е единичен случай, а почти 100% от времето. Пътят до морето отнемаше по 2 дни, цели дни, по над 10 часа път. Mr. Green Мъжът ми кара, синът ми реве отзад в ръцете ми и се мята. Столче не признаваше.
След тая почивка се върнах отслабнала с 4 кила, няма да го забравя, ядяхме на крак и само ни пресядаше от бързане. Grinning Отделно постоянните фрустрации.
Сега като го пиша, направо ми звучи нереално... До 2.5 г. беше такова чудо. Сега е по-добре. Пак си се фрустрира, но става за почивка определено, може да се води диалог.

И аз исках да няма страх от водата, но той дори от пясъка се фрустрираше. Grinning Кошмар ви казвам.
Сега няма страх от водата и е нормално всичко де.

Ох, да, Кристина, и мен ме такова нещо може да ме откаже.

# 812
  • Стара Загора
Направо завидях за тези модерни баби с басейни и детски площадки. Grinning
Ние си имахме няколко кокошки и козички в двора на баба Grinning

# 813
Аз му намерих цаката на "хем на почивка, хем пътуване, хем деца, хем лично време за нас с ММ": круизните кораби. Имат перфектна безплатна (включена в цената) организация за деца от 2 до 18. Имат "гупита" от 2-3 годишни, които си имат отделни вътрешни кътове, отделни водни забавления  и т.н. Оставяш ги и си ги взимаш лично. За по-големите имат други отделни "градини".

И тази "цака" беше разпердушинена.  
Може ли линк?

В  тази тема беше - не било почивка така. Трябва да си до детето.  Така сякаш го даваш на градина.

# 814
Съседите ми тази нощ са се върнали по спешност от морето, след като детето им е вдигнало 40 г. Температура. И като я разбрах тази новина се отказах да ходя на море и тази година. Ми неам нерви.

Честито! Няколко басейнчета и ще са супер.

Моят ходи с баща си на море и там си пасват по-добре. Той не се спира на едно място, лови риби, медузи, жаби, трябва непрекъснато човек до него.

# 815
Децата искат главно други деца, за да им е интересно и забавно, и тогава е все тая дали са на "почивка" точно или "при баба си".
Ами аз не виждам пречка да си играе и с други деца при баба си, и веднъж в годината да иде да се повъргаля по плажа и водата и да си поиграе с децата там. "Здрасти, как се казваш, искаш ли да си играем" беше дежурно, всеки ден различни деца  Laughing много им е зле, да знаете Crazy
И на мен ми е много зле като ида а плаж, то пясък, пък вода, абе мани, друго си е да седиш при баба, там никога не ти става скучно след 15 мин.
Правилно си мислиш, ходят и с детето, и без детето.
Peace
afrikancho, а на каква възраст беше първото пътуване по-дълго с кола?

Скрит текст:
Много голямо значение има и дали вие се водите по детето или сте си направили някакви планове и ги следвате стриктно.
До нас се настанява семейство с близначета на около година и половина + по-голямо дете на 8-9 г. Голямото много възпитано, тихо, занимава малки, във водата стои на плитко, абе въобще мечта. На малките им надуха басейнче, напълниха го и го сложиха под чадъра. Изкъпаха ги в морето, близначетата умряха от кеф, голямо забавление. Ухилени, щастливи, но изведнъж решиха да ги вадят, съответно рев, писъци, изкараха ги на пясъка, дадоха им играчки, онези се заиграха. Тишина, спокойствие. След няколко минути ги хващат да ги местят в басейнчето. Пак рев, писъци, искат си пясъка, ама не, не може!
 Седнаха във водата, намериха си и там занимание, след няколко минути пак гледам ги теглят да излизат и пак рев. Е, не ми е работа да им давам акъл, но и те ще кажат - голям зор видяхме на плажа. И си беше така. Но не заради децата.

Мен пък са ме оперирали от апендисит на първото ми море. Но това може да се случи по всяко време и възраст, температура, болести, непредвидени ситуации, такъв е животът.

# 816
Абе който иска, да си прави приключения, аз сега едва излизам от едното приключение и се чувствам като човек, няма да се зария с нова купчина задачи. Като усетя, че ми се ходи на море, ще ходим.

# 817
  • София - Варна
На година и 4 месеца. Планове не можеха да се правят. Mr. Green Той не искаше да стъпи на пясъка. Седеше на едно място и пищеше, не смееше да мръдне, все едно са плаващи пясъци. И това се повтаряше всеки ден, не можа да свикне. На следващото море свикна с пясъка. А на морето беше на година и 10 почти. Grinning
Ама той и в София си беше такъв. Кривак. Веднъж се връщахме oт зоологическата над 4 часа, с 2 спирания по половин час поне и успокоение. Това беше някакъв своеобразен рекорд. Grinning
И като цяло избягвахме колата точно от злополучното море, докато не стана на 2.5г. Направо сме ходили 2-3 пъти някъде с кола за това време, дори из София. Е, не беше много време, по-малко от година.
Сега пътува ОК, но през половината път иска да е извън столчето и да го държи тоя, който е отзад с него.
И като добавим и още деца към сметката, които също не обичат столчето, работата отива на "пътуване до морето поотделно, на 2 тура." Или едновременно с две коли, но и осигурен възрастен отзад и във втората. Grinning
Или влак.
Затова още не мърдам никъде. Grinning

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 14:54 от afrikancho

# 818
При нас има много пясъчници и явно затова прие плажа за една огромна площадка за игра. Но пък и не е задължително да стъпва на пясъка, има кърпи, надуваеми басейнчета, вода, шезлонг, басейни с цимент и т.н. все някъде ще е ок Simple Smile

# 819
Ти нали твоето не го пускаше в пясъчника?

# 820
Към мен ли това?

# 821
Да. Сигурно не помниш, ама баба ти помни.

# 822
Уби ме, сериозно.
По всички теми защитавам тоталното омазване по пясъчниците, даже съм пускала сума ти пъти този нагледен материал.
Скрит текст:

И още...
Скрит текст:

Освен да съм била слънчасала някой ден, но детето ми е отгледано изключително на такъв терен, затова съм 99.9% сигурна, че ме бъркаш с друг потребител  Simple Smile

# 823
Аз му намерих цаката на "хем на почивка, хем пътуване, хем деца, хем лично време за нас с ММ": круизните кораби. Имат перфектна безплатна (включена в цената) организация за деца от 2 до 18. Имат "гупита" от 2-3 годишни, които си имат отделни вътрешни кътове, отделни водни забавления  и т.н. Оставяш ги и си ги взимаш лично. За по-големите имат други отделни "градини".
Да, когато няма хляб, пастите са отлична алтернатива.

# 824
  • София - Варна
Аз изобщо се обърках за какво се говори вече. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт