Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 876
  • 886
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Малкия на 1,5 откри хляба. Непрекъснато искаше да яде хляб и да пие сок, с последствията от това. Mr. Green

# 271
  • София
Децата са или чисти, или щастливи. Май не само децата Simple Smile))

# 272
Проблемът е следният: ако учиш децата отрано да се включват в домакинството, то ще трябва много да чистиш след тях, защото са непохватни.

Ако обаче не им даваш да пипат сами, за да не цапат- тогава ще се научат на безпомощност и ще свикнат, че мама прави всичко.

Та така, давам им да цапат, с идеята да се научат да се справят сами. Предпочитам този вариант. Другият- да вардя реда като Цербер- може да постигне негативен ефект.

# 273
Аз пък вардя реда като Цербер. Това е положението - разхвърля, играе, след това веднага събира. Ако разхвърля няколко играчки по пода уж да си играе с тях, а го видя седнал с книжка на дивана, веднага го пращам да събира тези от пода и тогава да сяда с книжка или да прави каквото друго реши. И почнах откакто стана на 1.5. Сега и сам се сеща в повечето случаи.

# 274
Знаеш ли колко бързо завладява тая "болест"?
Скрит текст:
Един ден ей така за експеримент реших да видя мога ли един ден да поддържам къщата:
1. без трохички
2. без пръски
3. разтребено

Резултатът беше, че в крайна сметка не успях да поддържам вида. Но пък забелязах, че ме дразнят все по-малки мръсотийки, при това все повече. Започнах да забелязвам миниатюрни боклучета. Освен това домашните почнаха да ме дразнят в пъти повече- ама как може да има такива прасета! То не може да яде филия, без да наръси трохи на 360 градуса около себе си. И това възрастните, ами децата?

Та така, в крайна сметка не успях да имам чиста къща, но пък си причиних странни емоции.

И затова дори да имам трохички по плота и пода, предпочитам с театрален женст да се метна на дивана и да прочета нещо ценно, дето ще ми остане и след 20 години. А чистият плот може и след 15 секунди пак да е целия в трохи.
Не знам колко бързо хваща, ама ме държи само ...2-3 дена.Максимум.   Laughing
Като чета подобни теми, ми идва и на мен едно такова мераклийско желание да "изближа" къщата навсякъде....на втория ден вече не ми се гледа ни къща, ни парцали, ни кофи....    Joy

# 275
За да съм цербер трябва да давам същия пример, което пък би означавало да се чувствам под напрежение нон стоп. Случва ми се да правя нещо, да ми писне и да поседя в кочината известно време, докато реша как да продължа или докато си почина, или просто докато ми мине мързелът.

Проблемът е следният: ако учиш децата отрано да се включват в домакинството, то ще трябва много да чистиш след тях, защото са непохватни...
Колко отрано? Съвсем ранните включвания може да са такива, които не включват мазане, примерно да слага салфетките на масата, да си подрежда стаята.

# 276
Не съм под напрежение, естествено ми идва отвътре като правя нещо да си почистя и да си поседна след това. Ама това е, защото не съм творческа личност и не рисувам, шия, плета и т.н. дейности, които изискват повече време.

# 277
На теб ти идва, но на друг не. Детето ти може да е със съвсем различен характер от твоя и за него да е мъчение Peace мъжът ти също е отделен човек.

# 278
Така е, но аз съм зла.

# 279
  • Mediterraneo
прахусмокачката се направих, че не я виждам, ама тука направо ме загуби  Tired Да ти имам и чистофайника!
Банята в годината 3-4 пъти

# 280
Ама това е, защото не съм творческа личност и не рисувам, шия, плета и т.н. дейности, които изискват повече време.

Нормално, и аз съм забелязала, хората без креативност са по-големи чистофайници.

Мен пък ме заболяват ръцете от бърсане и търкане и си викам- абе аз защо си развалям пръстите, те са за пиано, не за търкане на алпака...

# 281
Кой казва, че подреждане след като си направил една салата, примерно, значи търкана на алпака. Аз всъщност такива съдове нямам. Аз пък съм забелязала, че хората, които ги мързи, се оправдават с творчески дух. Мъжът ми беше така, обясняваше хаосът, който оставяше с творческия си дух. Аз обаче творчеството така и не го видях, докато хаосът доста пъти, му казах ясна да си разтребва без значение дали е творчески или чисто мърляшки хаоса. Подейства.

# 282
Не бе, буквално- наизкарала съм бои и четки. Като нямах деца да пипат, се е случвало по цяло лято да си стоят наредени удобно и като се присетя, да довършвам, докато се уморя. После не ги прибирам- стоят си и чакат.

Иначе при готвене спазвам правилото "почиствам, докато готвя", накрая нищо не остава. Мивката е от алпака.

Та говоря за творчески хаос наистина, не за мундарлък.

# 283
Моята пък е не е от алпака, ненавиждам мивки от алпака. Който иска хаос, да си осигури пространство за това. Ако имаш ателие, или дори само една стая, в която твориш, няма нищо лошо всичко да ти е отвън докато ти дойде музата. Там, където са всички членове на семейството се поддържа минимум подреденост, за да може на всички да им е удобно. Че, ако почна да прескачам инструментите на мъжа ми и играчките на сина ми и мигом ставам зла.

# 284
Примерно едно време си слагах нотите върху пианото- една купчина книги. Майка ми се вбесяваше, за нея това не е "подредба". За нея подредбата е следната: слага фотогенична купа с ябълки, след като триумфално ме е накарала да прибера нотите. Да, изглежда добре, като за списание. Забравя ябълките. След 3 седмици се сеща, привлечена от рояка винарки.

Та така, много е относително на кое му се вика подредено...

Иначе не се сещам за други материали за кухненска мивка- има някакви керамики и камъни, ама ми стоят прекалено екзотично. Аз пък ненавиждам кухненска мивка с плочки.

Общи условия

Активация на акаунт