Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 835
  • 886
  •   1
Отговори
# 255
И това също. Но и мързелът си е човещинка Simple Smile

# 256
Човещинка си, разбира се. На някои Господ е дал повечко мързел, ама каквото дал, такова.

# 257
По-скоро така са намерили, не е луд този, който яде баницата  Mr. Green в други отношения знаеш ли колко бързо се променят  Laughing

# 258
  • BG
Моята кума, например, е върла маниачка-чистофайница. Никога, по никакъв повод не можах през годините да я накарам да излезем на кафе някоя събота или неделя, защото тя през това време чисти. Няма да забравя как преди години отидох у тях да се видим и седнахме на масичката в кухнята, която се намира точно до прозореца. Аз, разбира се, не съм отишла там да й правя одит на хигиената, но тя гузна-негонена побягна. Още със сядането, ни в клин, ни в ръкав, ми вика: Ох, не гледай към прозореца, моля ти се, че днес не успях да избърша праха по перваза, не ми остана време! А первазът е бял, и да е имало прах, едва ли ще проличи, освен след около два месеца небърсане, отделно има дантелено перде, през което и кацнала муха на перваза трудно ще забележиш.
До каква степен само това й е втълпявано от майка й - Гранд-дамата на чистотата, и до каква степен й е фикс идея и Ахилесова пета!!! Зорлем сама насочва вниманието ми към нещо, което никой нито ще забележи, нито целенасочено ще търси. Чувства се виновна и неспокойна, че видиш ли - за резил ще стана, дай да се презастраховам навреме!  ooooh!

# 259
  • София
За това говорех! В един момент това ти завладява мислите и не можеш да мислиш за нищо друго. Излизане, хоби, професия, каквото и да е. Моите прозорци са трагедия, ама накрая ще си намеря някоя интернет оферта.

# 260
Е, това описаното си е болестно състояние.
Иначе аз вкъщи съм си като вкъщи, ако някой дойде и нещо не ми е наред, ми не ми е, много важно. Мъжът ми много се забавлява с мен, аз се прибирам, къпя се и си обличам пижамата, после може маска да си сложа на лицето, или ролки в косата и, ако някой почука в този момент, аз отварям, както съм си, хич не се притеснявам, а той почва да се преоблича, да се чуди, то човекът се отказал, докато той се стъкми в приличен вид  Mr. Green

# 261
Знаеш ли колко бързо завладява тая "болест"? Един ден ей така за експеримент реших да видя мога ли един ден да поддържам къщата:
1. без трохички
2. без пръски
3. разтребено

Резултатът беше, че в крайна сметка не успях да поддържам вида. Но пък забелязах, че ме дразнят все по-малки мръсотийки, при това все повече. Започнах да забелязвам миниатюрни боклучета. Освен това домашните почнаха да ме дразнят в пъти повече- ама как може да има такива прасета! То не може да яде филия, без да наръси трохи на 360 градуса около себе си. И това възрастните, ами децата?

Та така, в крайна сметка не успях да имам чиста къща, но пък си причиних странни емоции.

И затова дори да имам трохички по плота и пода, предпочитам с театрален женст да се метна на дивана и да прочета нещо ценно, дето ще ми остане и след 20 години. А чистият плот може и след 15 секунди пак да е целия в трохи.

# 262
Не знам от какво трябва да е "замесена" една жена, за да се гордее с домакинстване точно. Познавам няколко такива жени, определено в други аспекти има дефицити.

Има и едно типично изговаряне на нещата: "Обичам да ми е чистичко, подреденко, да ми е уютно и приятно", от което направо ме побиват тръпки.
От кое по-точно те побиват тръпки ? От това че някой обича да му е чисто ? Ами като е така, какво да каже ? Новия тренд какъв е ? "Обичам да ми е кочина и разхвърляно, ама да си вирна краката на дивана" ? 
Не говорим всеки ден да се търка тоалетната чиния, а да се чисти регулярно 1-2 пъти в седмицата, основно ,прах ,прахусмокачка , моп , мивки ,кранчета . Банята в годината 3-4 пъти , прозорци 3-4 пъти и да е подредено в къщата поне 90% от деня . Това поне са моите мъжки стандарти и съм поел по-голяма част от задълженията аз ,а прозорците на 100% ,преди да сте ме нападнали .

П.П. Някой да ми каже как да си сменя профила на мъжки, защото в опциите не намерих нищо.

# 263
Не знам от какво трябва да е "замесена" една жена, за да се гордее с домакинстване точно. Познавам няколко такива жени, определено в други аспекти има дефицити.

Има и едно типично изговаряне на нещата: "Обичам да ми е чистичко, подреденко, да ми е уютно и приятно", от което направо ме побиват тръпки.

И аз много обичам. Само да не го правя аз.

# 264
И аз обичам, обаче още повече не обичам да влязат домашните и да разрушат всичко- и затова понякога не си правя труда да чистя, защото няма смисъл.

С 1-2 чистения на седмица у нас ще е все едно са вилняли вили и могили, общо взето трябва да правя по 2-3 пъти на ден това, което другите правят по 1-2 пъти седмично и пак няма гаранция, че ще ме сварят в приличен вид.

# 265
П.П. Някой да ми каже как да си сменя профила на мъжки, защото в опциите не намерих нищо.

Профил -> Настройки -> Лична информация

# 266
villareal, тръпки ги побиват от болестните състояния, вманиачеността. Иначе много ясно, че всеки си чисти дома (или идва домашна помощница) поне веднъж седмично.

Банята се чисти с честотата на другото, 3 пъти в годината е малко, от това примерно също биха ме побили тръпки.

# 267
Ако съм уморена, ще си легна на дивана, каквато и кочина да е.

# 268
И аз обичам, обаче още повече не обичам да влязат домашните и да разрушат всичко- и затова понякога не си правя труда да чистя, защото няма смисъл.

С 1-2 чистения на седмица у нас ще е все едно са вилняли вили и могили, общо взето трябва да правя по 2-3 пъти на ден това, което другите правят по 1-2 пъти седмично и пак няма гаранция, че ще ме сварят в приличен вид.
Това е проблем . Ако не поддават на превъзпитание, няма какво да се направи . Изтървала си му края .

# 269
Просто 2 от децата са много малки- на 1.5 г. и на 3 г. Няма как да ги възпиташ, просто са непохватни. Нищо не съм изтървала, още е рано за възпитание. Да, учиш ги, ама още няма резултати, не и постоянни и предсказуеми.

Общи условия

Активация на акаунт