Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 883
  • 886
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Аз зад тази ,уж еманципирНост ,виждам просто мързел в някои от вас . Съжалявам .
Е, недей да съжаляваш, защото ние сме си добре.  Grinning
Аз ненавиждам домакинска работа, мързелива съм и съм егоистка по отношение на свободното си време. Плащам си от заплатата за жената, която чисти вкъщи, така че никой няма правото да ми намира кусури. Пък и да ми намира, само ще ми накриви кукуригуто.  Mr. Green

# 241
  • BG
Аз зад тази ,уж еманципирНост ,виждам просто мързел в някои от вас . Съжалявам .
Е, недей да съжаляваш, защото ние сме си добре.  Grinning
Аз ненавиждам домакинска работа, мързелива съм и съм егоистка по отношение на свободното си време. Плащам си от заплатата за жената, която чисти вкъщи, така че никой няма правото да ми намира кусури. Пък и да ми намира, само ще ми накриви кукуригуто.  Mr. Green

202uu

# 242
Вече въобще не смятам енергичното домакинстване за някаква добродетел. Едно време баба ми ме плашеше,  че щом не ми идват нещата отръки, ще си остана стара мома и никой няма да ме вземе и няма да имам деца...което значи, че щом вече са ме взели, при това два пъти, вече няма нужда да си давам зор.

Малка тайна е, че това с енергичното домакинстване са едни пет години трудов ентузиазъм като млада булка, след това вече - късно е чадо, мандалото хлопна:)

# 243
Ми така де, на някои им е от зор, на други им идва отръки и нямат драма. Важното е човек да се чувства добре - мръсно, чисто, получисто и т.н. не касаят друг, освен нас самите.

# 244
От един момент нататък политиката е "жилище, което изглежда чисто". Защото някои видове дизайн и обзавеждане каквото и да ги правиш, лъхат на мухъл. Обратно, има дизайни, при които и малък безпорядък не си личи. Аз например обичам нещата да са ми подръка и наизкарани- вадене и прибиране от специални места ме вбесява. Ако някой ден пак си правя дизайн на кухня, ще има повече полици и плотове и по-малко шкафове.

# 245
  • Насред хаоса
Можеш да виждаш каквото си искаш. Да не говорим, че на доста мъже и причина не им трябва, за да си демонстрират мързела и да се измъкват с вечното клише за женската работа. Домакинстването е неблагодарна, подценявана и незабележима работа, така че не виждам полза за никоя жена да отделя повече време на нея, отколкото на семейството и други приятни неща.

# 246
Не знам от какво трябва да е "замесена" една жена, за да се гордее с домакинстване точно. Познавам няколко такива жени, определено в други аспекти има дефицити.

# 247
  • София
Моята зълва вече 16 години ми е давана като пример за перфектна домакиня. Последният път, когато свекър ми го подметна, не издържах, и казах, че една жена би трябвало да притежава много други качества пред въртенето на парцала и черпака. Пък ако не разполага с такива, може да се гордее с перфектността си по отношение на домакинстването. След като ММ не ми намира кусури и приема спокойно нещата, не виждам защо някакви селски пръчки се опитват да ми държат сметка.

# 248
Всеки има дефицит в някои аспекти. Човек може да се гордее с каквото си иска. Те някои се гордеят и с едномесечните си бебета, ама всеки си знае.

# 249
Не знам от какво трябва да е "замесена" една жена, за да се гордее с домакинстване точно. Познавам няколко такива жени, определено в други аспекти има дефицити.

Има и едно типично изговаряне на нещата: "Обичам да ми е чистичко, подреденко, да ми е уютно и приятно", от което направо ме побиват тръпки.

# 250
Е има разлика да се гордее една жена с таланти, постижения, креативност- друго е единственото да е колко често търка банята (ама търка със злост, с ръкавици, да покаже колко са чисти фугите на плочките...).

BirdsFlu, това и мен ме шокира донякъде. И после какво правиш? Седиш с усмивка насред подреденкото и се гордееш със себе си? Пасивно-агресивно споделяш гореспоменатото изречение пред де що свари?

Тихо ся, че Контесата ще изскочи с нейното "под конец"...

# 251
Ако ми се падне едномесечно, което спи по цяла нощ, храни се добре, спокойно е в будно състояние и не страда от колики, ще съм горда и още как. Горда, щастлива, все тая, няма да ми е зле.  Laughing Със сигурност ще съм по-удовлетворена от наличието на блестяща къща.

# 252
  • София
Тъй като в момента го давам домакиня уж, наблюдавам и други такива около мен. Има една, ама маниачка - само за чистене говори, и в най-заврения ъгъл няма прашинка. А има син на 19, който си мята дрехите. Кефи я да се гърби просто, не е проста, но това й е живота. Аз лично, при първа възможност и нужда бих взела помощница. И без това в момента плащаме на една, но е за друго.

# 253
Е, добро утро Simple Smile ти защо си мислиш, че мъжете така упорито обясняват и набиват в главите ни, че това не е тяхна работа Laughing мързелът е човешко качество и всеки гледа да се измъкне.
Но когато обичаш някого няма да го оставиш сам, натоварен като магаре.
Няма логика един да обслужва двама, трима, петима, а като се разпределят нещата на всички в дома не се усещат, съответно не се обажда и мързелът Simple Smile

# 254
  • София
Не е мързел, а борба за свободно време при повечето. Не е честно да се върнеш от работа и да се гърбиш още, а някой да лежи на дивана. Както и не е честно ти да си чистачка, а мъжа ти инженер примерно.

Общи условия

Активация на акаунт