Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 900
  • 886
  •   1
Отговори
# 225
Аз зад тази ,уж еманципирНост ,виждам просто мързел в някои от вас . Съжалявам .

# 226
Изказване на млада жена - аз дори и да мога, никога няма да взема жена за чистене. Какво ще кажат хората - че не мога да се справя.
Дърта съм вече, но и моето мнение е такова, просто такива са обстоятелствата, спя до обяд, после докато се раздвижа станало 14 ч., не тропам на съседите до 16 ч. и не остана време.
В почивните дни, ако сме тук се въргаляме по диваните на филмов маратон.
За да влезе някой да чисти, трябва да осигуря поне 4 часа един след друг, което към момента би ми създало повече дискомфорт, отколкото трима човека да се справят със среден по големина апартамент. Виж, ако ставаше дума за къща или работех в офис, тогава е друго, ако трябва ще се пренеса в гаража, но ще намеря начин  Laughing
Но и основното чистене не се усеща токова, ежедневните дреболийки, които са много са същественото.

# 227
И аз това се чудя- кога и как да идва чистачка, та повече да помага, отколкото да пречи.

# 228
А ние сме в къща.Ама честно сякаш апартаментите не се цапат толкова.В къща излизаш на двора,влизаш,отворено е повече време,абе цапа си се повече.НСЧ,наистина ли спиш до обяд?Аз не мога така,често съм станала преди будилника.Понеделник,сряда и петък съм от 5,30 сутрин щото имам тренировка.Лягаме около 22-22,30.Събота и неделя поспя ли повече и ме боли главата.

# 229
НСЧ става на обяд и чака вечер да дойде мъжа й да свърши нещо.

# 230
Принципно си права. Но аз все си мислех, че имам достатъчно сили и енергия за всичко. А и наистина съм много енергичен човек (да не кажа хиперактивна  Mr. Green). Но с годините нещата се променят и енергията намалява. Това което правех на 30 сама и перфектно и не се уморявах, на 40 го правя с помощта на мъжа ми, далеч не толкова перфектно и пак ме уморява. Нищо чудно на 50 да си взема и домашна помошница.  Joy
Савина  Hug разпознавам себе си в описаното от теб и и ти казвам, че няма смисъл.
Наистина и аз се чувствам поизморена доста повече и все си припомням как само преди 5 години беше друго. И помощница обмислям сериозно.

У нас няма хора, които ще забележат ако стандарта на дома ни падне, но самата аз съм припряната, но с времето се научих да си почивам повечко. Просто пак е по конец, но не е излъскано до припадък/ блясък. Щади себе си, защото си ценна!  Hug

Последна редакция: чт, 08 юни 2017, 22:33 от Анонимен

# 231
Скрит текст:
НСЧ става на обяд и чака вечер да дойде мъжа й да свърши нещо.
Глупости  Laughing

НСЧ,наистина ли спиш до обяд?
Да, но и си лягам към 3-4 Peace

# 232
  • София
Ще цитирам един стар лаф, че семейството се познава по това, какво прави в неделя следобед...

В дома си вече не пускам хора, които ще ме "коментират" каква съм домакиня. Ако някой има нужда от помощ, помагам, приютявам да спят у нас, ама просто ей така, да им гъделичкам егото, защото нямат какво да правят и ще го правят у нас - нъц, свърши меката Мара

# 233
Я Неделя следобяд се лешпери ,щото до 11-12 вече трябва да сме лъснали . Няма как да е Неделя следобед и да е мръсно вкъщи ,трябва да съм на легло . Така си се опъвам на дивана пред лаптопа и ми е чистичко и мирише на хубаво . Иначе не ми е спокойно ,дразня се .

# 234
  • София
Аз думичката "лешперя" не я знаех newsm78 newsm78 newsm78. Е, научих нещо ново днес.

# 235
"Бичим айляк" е по-поетично.

# 236
Ние в неделя пазаруваме, разходки, хапване навън и бичим айляк.

В петък следобед гледам да оправя всичко и два дена нищо домакинско да не правя освен една прахосмукачка, моп и някоя и друга чиния и чаша.

Петък вечер сме на пица или вечеря навън и след това кино маратон до 1 часа поне.

В събота мм работи, а ние двете си почиваме активно с кой каквото му се прави. Сън, книги, музика, форум, ТВ, живопис или градинарство. За вечеря или сме навън или си правим скара, салата, сирена, вино и айляк.

Peace

# 237
Ще цитирам един стар лаф, че семейството се познава по това, какво прави в неделя следобед...

Не съм го чувала тоя лаф, идея нямам каква му е идеята, ама ....ние в неделя надвечер чистим.    Laughing
Ако сме у дома.
През деня на покупки/разходки/обяд някъде, а надвечер за половин час трима души овършават къщата-прахосмукачка, прах, моп, баня.
През седмицата само поддържам.

# 238
Аз думичката "лешперя" не я знаех newsm78 newsm78 newsm78. Е, научих нещо ново днес.
Нормално ,това е младежки лаф ,като например "пълен леш ". Предполагам и него не си чувала Grinning

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 13:36 от villareal

# 239
И у нас неделята е ден за мързелуване. В събота оправям каквото има,но в неделя нищо не пипам. Сега когато е топло задължително ходим някъде,като стане още по топло сме на Витоша. На малката и е любимо място,купуваме нещо за хапване или ако стана по рано приготвям нещо и седим горе цял ден. Зимата май повече почиваме и се излежаваме в неделите.

Общи условия

Активация на акаунт