Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 932
  • 886
  •   1
Отговори
# 210
Бе да ви кажа, не съм доволна, че съм жена, мамка му!
Скрит текст:
Напоследък се замислям за това какво, аджеба, другите членове на семейството правят за мен. Ама лично за мен. Нещо, което е свързано с личността ми, вещите ми и конфорта ми. Аз им пера гащите, моите никой не ги пере. Аз им правя закуска и кафе,  на мен никой не ми прави, все аз ставам първа, ама и последна да стана, все тая. Аз стягам техните багажи, моят никой не стяга, те никога не знаят кое къде им е, вечно трябва да знам къде са им ключовете, очилата, портмонетата и изобщо задниците къде са им. А ако аз не мога да си намеря нещо, никой никога не го е виждал. Никой не ми сервира, никой не ми отсервира, не ме пита как съм, аз просто винаги съм добре и в кондиция. Тук включвам и двете баби (дядовците си отидоха), едната от които живее отскоро с нас, а другата е болнава. Все търча да оправям някой, да помагам, да обгрижвам и си викам, ми ако аз легна болна (да не дава Господ) какво ще се случи, дейба?! Ще поставя цялото семейство в шах. Ама мъжът ми плащал сметките, ама нам ко... Ама това са сметките на цялото семейство. Не моите лични. Да оправиш нещо счупено вкъщи също не е грижа за самата мен, както аз ти оправям дрехите, които си нахвърлял безразборно из цялата къща и утре ще си ги намериш на дъвка. Всички мен чакат аз да кажа какво ще ядем и да вземам решения за милион други дребни битовизми. Нещо ми е несправедлива цялата работа. А бях толкова глезено дете... Sad
С трима мъже у дома (съпруг и двама сина), ако действах като теб, значи да съм доживотна слугиня....    Laughing
Ама, при мен няма такъв филм.    Mr. Green

Попаднала си на хора! Simple Smile Това моето хора ли са? ИзрУди!  Laughing

И моите са такива. Grinning
Ако ще да се заринем в мръсотия, няма да забележат. Naughty
Та и да стачкувам, пак аз ще свърша всичко накрая. Няма смисъл.
Може да научиш един човек, в смисъл да му покажеш кое как се прави. Ама да чакаш да го свърши, ако той не го смята за важно, абсурд! Naughty
И тук доста хора си признават, че са учени на едно, а друго вършат.
Моята майка не ме е учила нито да подреждам, нито да чистя, нито да гладя, самата тя не ги върши тези неща.
Ама мен ме дразни да живея в мръсотия и хаос и го правя за себе си, не им слугувам на тях.

# 211
Много зависи каква ти е концепцията за помещението. При по-старото поколение всяка стая се води "изложбена площ". Обаче има хора, за които жилището е половин ателие/лаборатория/офис. Ако правиш някакъв проект, да трябва всеки ден да прибираш всички неща по местата си е мъка. Затова детските стаи ги броя като експериментално пространство, не държа да са разчистени като за снимка в списание.

В смисъл представи си тийн, който нещо си работи, оставя си нещата на бюрото, хвърля се на леглото, полежи, помисли малко и пак отива да си работи нещото. И в тоя момент в стаята влита една вещица и казва- защо леглото не е опънато!

# 212
Скрит текст:
Много зависи каква ти е концепцията за помещението. При по-старото поколение всяка стая се води "изложбена площ". Обаче има хора, за които жилището е половин ателие/лаборатория/офис. Ако правиш някакъв проект, да трябва всеки ден да прибираш всички неща по местата си е мъка. Затова детските стаи ги броя като експериментално пространство, не държа да са разчистени като за снимка в списание.

В смисъл представи си тийн, който нещо си работи, оставя си нещата на бюрото, хвърля се на леглото, полежи, помисли малко и пак отива да си работи нещото.
Скрит текст:
И в тоя момент в стаята влита една вещица и казва- защо леглото не е опънато!
По тая причина почти спрях да влизам в детската стая, след като децата станаха на по 4-5 години....   Laughing
Един път седмично прахосмукачка се изтрайва....останалата работа, като прах, дрехи, играчки, си беше тяхно задължение.

# 213
  • София
Аз влизам в детската по принуда, че там е балкона. Обаче понякога и до балконската врата не мога да стигна. Mr. Green

# 214
  • София - Варна
Като казахте по-старото поколение, веднага се сетих за свекърва си, която винаги кара сина ми (на 3г.) да си прибира играчките. Нейните не правели никога така...  Подреждали от малки. Това бил палестински лагер!!! Възприема стаите точно като изложбени зали. Според нея девер ми не ни идвал често на гости, защото го било гнус да гледа в каква кочина живее брат му. Joy На което си го премествам...
По темата, ако може да послужи: Аз съм си улеснила максимално ежедневието и отвсякъде отговарям на определението за мърла, но грам не ми пука, както беше писала Кристина1980 май.
Идва жена да чисти, готви се, когато имам време и настроение. У нас всеки яде различни неща. Отначало се мъчех заради детето, че е много злоядо, но после се отказах. И без това един ден може да е яло нещо, за което на другия ден, приготвено по същия начин, да каже, че е боклук. Чистя, когато имам настроение също, което е рядко. Говорвя за леко чистене.

# 215
Не е от зодията, просто на някои малки деца им идва една фаза, в която подреждат и прибират каквото трябва и каквото не трябва.
Peace
На шега го казах горе за зодията, в общи линии безпорядъкът ми е безразличен, стига да не пречи на нормалното протичане на събитията, примерно ако искам да мина с прахосмукачка, чисто физически  ме мързи да раздигам пода в детската, затова го пропускам, когато е така, да си го чисти после.
Не е от зодията.

У нас всички сме въздухари и сме над нещата уж, но аз съм друга бира.
Щерката е дъщеря на баща си. В нейната стая я оставих да се вихри на воля и само държа да няма неща по пода и да си е оправила леглото.
 #Crazy

Иначе никога не съм събирала багаж на мм или приготвяла дрехи.
В най-добрия случай го питам какво иска да облече за излизане и го гладя. Около 2 пъти месечно Simple Smile
 А на щерката й гладя нещата всеки ден. Както и моите.

В 99% от случаите е с униформа на работа от панталони, риза/ тениска с яка и суитчър. Все му се смея, че от 13 години сме заедно и има дрехи и обувки оттогава, които все още носи. Но той 'нормалните' си дрехи ги носи по 3-4 пъти месечно и няма как да ги износи или похаби. Все е с работна униформа.

Последна редакция: чт, 08 юни 2017, 18:33 от Анонимен

# 216
Въобще не ме интересува колко и какво е почистено.Идва жена да чисти и готви.Глади също.Аз и мъжа ми сме на работа.Ненадейни гости не приемам,пък ако дойдат седят във всекидневната или долу в зимната градина.Нямат работа из спалните и детските.Децата ми са вече големи на 9 и 13 и си оправят сами.Който е гладен ако не му харесва готвеното си прави сам нещо.Сандвичи,пържат си картофи или подобни.Всеки си чисти след това плотовете.Чиниите в миялната.Изрично съм им забранила да тормозят жената да им прибира дрехите и подобни.Изгладените си ги прибират сами,но и почти нямат такива които се гладят.Основно мои и някоя риза на мъжа ми.Последното което ще направя е щом се прибера от работа да хукна подир задника на някой.Уморена съм и мразя до дъно домакинската работа.Намирам я за черна и неблагодарна,освен това никой не я забелязва.
Майка ми е така-ходи след задника на всички,отделно на работа.Как издържа  не я знам.Аз не мога и не искам.Заплатата която плащаме за готвене,гладене и чистене е една от най-добре инвестираните суми за нас.Хем е чисто и оправено,хем няма никой от нас ангажиран,отделно и караме децата да помагат.
Аааааа,за свекърва ми може и да съм глезла,ама как пък не бих се дупила да чистя,та да й угодя.Да си гледа работата,или ако е много курназ да заповяда да чисти.Имам резервен моп и за нея.Обикаляла съм само маникюристки и фризьори.Работя с хора и няма да вървя като влачена през плет.Нито ми плаща тя,нито нищо,ама то някои хора толкова си могат и е излишно да се хаби енергия да се говори с тях.

# 217
Изказване на млада жена - аз дори и да мога, никога няма да взема жена за чистене. Какво ще кажат хората - че не мога да се справя.

# 218
Трещерица,  :35
Медалите ги раздадоха вече.

# 219
  • Sofia
Изказване на млада жена - аз дори и да мога, никога няма да взема жена за чистене. Какво ще кажат хората - че не мога да се справя.
Напълно съзнавам колко е глупаво, но аз мисля точно така. И не мога да го преодолея вече толкова години. Работя много напрегната, натоварена и отговорна работа, грижа се почти изцяло сама за децата и върша цялата домакинска работа сама. Така беше до преди няколко години. Накрая вече толкова изнемогвах от умора и недоспиване, че щях да умра или най-малкото да се разболея. Тогава започнах да делегирам дребни задължения на мъжа ми и децата. С ясното съзнание, че няма да бъдат свършени перфектно, което ми костваше страшно много усилия. И да попретупвам някои други. Но не съм се преодоляла до толкова, че да пусна чужд човек в къщи. По същия начин с бебета близнаци, неспала повече от 1ч наведнъж в продължение на 6 месеца и после неспала нито една нощ без да стана поне 5 пъти, в продължение на 5 год, категорично отказвах всякаква помощ за децата. За мен да позволиш да ти помагат, означава че не можеш да се справиш. И не мога да приема признанието, че не мога да се справя с нещо. Глупаво е и себеунищожително, но е така...  ooooh!

# 220

Като поодъртее, ще поумнее.  Laughing

# 221
Savina_33, ти не беше ли лекар? Мисля, че отговорното поведение е да си пазиш силите. Някак ще е странно да умориш пациент, защото си похабила внимание и сили да търкаш банята, вместо да прочетеш нещо и да си починеш.

# 222
  • София /Абсурдистан
Грам не ми пука какво ще кажат хората. Ако аз не се справям, да дойде някой друг и да се справи. Ама аз вече съм поодъртяла и поумняла Simple Smile

# 223
  • Sofia
Принципно си права. Но аз все си мислех, че имам достатъчно сили и енергия за всичко. А и наистина съм много енергичен човек (да не кажа хиперактивна  Mr. Green). Но с годините нещата се променят и енергията намалява. Това което правех на 30 сама и перфектно и не се уморявах, на 40 го правя с помощта на мъжа ми, далеч не толкова перфектно и пак ме уморява. Нищо чудно на 50 да си взема и домашна помошница.  Joy

# 224
Ти пък Савина!Що така?Имам си жена, разбираме се,вече ще стане 8-9 години работи при нас.След раждането на второто дете някъде я наехме.Има си трудов договор,осигуровки,отпуски.Ама аз и никога не съм обичала да чистя и гладя.Не се втелясвам на тема чист дом.Иначе жената е много съвестна и е много чисто.Идва всеки ден,пазарува,готви и ако има нещо почиства.Супер свястна е.Аз съм от 7 на работа,има ли нещо за довършване оставам до късно до 20-21 ч. Изморявам се.Понякога се работи и събота.Мъжа ми и той работи ако има спешни проекти до посред нощите.Просто не е човешко да го тормозя да чистим събота и неделя примерно.Децата се прибират сами.Сутрин водя малкото на училище де,мъжа ми го прибира.Голямото се оправя само.И аз съм активен човек,ама обичам да спортувам не да чистя.Имам три пъти седмично сериозно кардио,ако има време вечер ходя на тенис или кикбокс.Много разпускам така.

Последна редакция: чт, 08 юни 2017, 21:02 от Рибозом

Общи условия

Активация на акаунт