Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 937
  • 886
  •   1
Отговори
# 195
Ей на, днес не ми се готви, мъжа ми ще "сготви" риба ....от заведение.    Grinning
Ако ми готвят от заведение, и аз ще готвя от заведение.

Не го броя това Laughing
И аз готвя месо, но не на фурна, защото загрява прекалено през лятото...
Успокоих се, направо ги бях ожалила Laughing
Нашата е вградена и не грее много.

# 196
  • BG
Бе да ви кажа, не съм доволна, че съм жена, мамка му!
Скрит текст:
Напоследък се замислям за това какво, аджеба, другите членове на семейството правят за мен. Ама лично за мен. Нещо, което е свързано с личността ми, вещите ми и конфорта ми. Аз им пера гащите, моите никой не ги пере. Аз им правя закуска и кафе,  на мен никой не ми прави, все аз ставам първа, ама и последна да стана, все тая. Аз стягам техните багажи, моят никой не стяга, те никога не знаят кое къде им е, вечно трябва да знам къде са им ключовете, очилата, портмонетата и изобщо задниците къде са им. А ако аз не мога да си намеря нещо, никой никога не го е виждал. Никой не ми сервира, никой не ми отсервира, не ме пита как съм, аз просто винаги съм добре и в кондиция. Тук включвам и двете баби (дядовците си отидоха), едната от които живее отскоро с нас, а другата е болнава. Все търча да оправям някой, да помагам, да обгрижвам и си викам, ми ако аз легна болна (да не дава Господ) какво ще се случи, дейба?! Ще поставя цялото семейство в шах. Ама мъжът ми плащал сметките, ама нам ко... Ама това са сметките на цялото семейство. Не моите лични. Да оправиш нещо счупено вкъщи също не е грижа за самата мен, както аз ти оправям дрехите, които си нахвърлял безразборно из цялата къща и утре ще си ги намериш на дъвка. Всички мен чакат аз да кажа какво ще ядем и да вземам решения за милион други дребни битовизми. Нещо ми е несправедлива цялата работа. А бях толкова глезено дете... Sad
С трима мъже у дома (съпруг и двама сина), ако действах като теб, значи да съм доживотна слугиня....    Laughing
Ама, при мен няма такъв филм.    Mr. Green

Попаднала си на хора! Simple Smile Това моето хора ли са? ИзрУди!  Laughing

# 197
  • София
Дъщеря ми след една седмица заминава на село в заточение, при което влизам с багера в стаята й и изривам всички боклуци. Нямам търпение да разчистя там. Но това все пак е веднъж годишно.

# 198
При нас няма мърдане от София, докато стаята не се въведе във вид, който ще одобря.
И понеже където ще е лятото я чака гадже е силно стимулирана  Whistling

# 199
Ей на, днес не ми се готви, мъжа ми ще "сготви" риба ....от заведение.    Grinning
Ако ми готвят от заведение, и аз ще готвя от заведение.

Не го броя това Laughing
Скрит текст:
И аз готвя месо, но не на фурна, защото загрява прекалено през лятото...
Успокоих се, направо ги бях ожалила Laughing
Нашата е вградена и не грее много.
Ще се върне от работа около 19.30-20.00 часа.
А на мен ми се яде риба...ама не ми се готви.    Laughing
Ако го чакам да се върне и да готви, ще ядем към-то 22 часа....ако не съм умряла от глад дотогава.
Значи, остава варианта "готвено" от ресторант.    Laughing
Ама моят мъж и готви, и закуска ми прави, и кафето ми прави и сервира, та ....  ще си изям с кеф рибата и "Мерси" ще кажа.    Grinning

# 200
Чакай го направо в ресторанта, поне да не цапате и чинии Laughing

# 201
Чакай го направо в ресторанта, поне да не цапате и чинии Laughing
Мислих и за такъв вариант, но преди час се върнах от зъболекар, а навън беше торнадо-дъжд, вятър, буря...прибрах се мокра, измръзнала, натоплих се едно хубаво в банята.И само при мисълта пак да се обличам и да излизам, ме втриса....    Joy
Това е, днес съм тотален мързел.

# 202

О, заплюла съм си го, даже и една камара рецепти съм си пин-нала. Само трябва да свикна с идеята да оставям работещ електроуред вкъщи докато ни няма, нещо ме притеснява тая работа.

# 203

Има едно гениално изобретение, нарича се "котлон".

Имам и слоу кукър.

Ох, а от котлона  такъв хлад вее. Слагам си жилетката, като готвя.

# 204
Фурната вдига температурата повече. Загрятата до 200+ градуса повърхност е по-голяма, някои фурни имат и вентилатори. Може да вдигне темп. на стаята доста сериозно. Над котлона има аспиратор и той отвежда голяма част от горещия въздух. Освен това готвенето на фурна отнема повече време, защото чакаш да загрее, после при изстиването всичката топлина още доста време загрява стаята.

Докато аламинути на тиган се готвят кратко, а ако е задушено- до час също е готово.

# 205
...навън беше торнадо-дъжд, вятър, буря...
Дойде и при вас значи Simple Smile

Ох, а от котлона  такъв хлад вее. Слагам си жилетката, като готвя.
Peace
А и трябва повече внимание, не е като да го "забравиш" във фурната.

П.П. Абсорбаторът ни е над фурната и котлоните, отвежда и от двете. При котлоните обаче според мен се вдига и влажността, затова не ги предпочитам лятото.

# 206
И на котлон може да се "забрави" ядене, ако се спази температурата. Обратно, фурната трудно се забравя, освен ако не искаш да ядеш после каиши, трябва да се следи точно за времето.

# 207
На месо нищо не следя, навивам часовника и това е.
На котлон не смея, капак се затвори, нужда от още вода понякога, разправия си е.
За мен ден, не те навивам да печеш Simple Smile

# 208
...навън беше торнадо-дъжд, вятър, буря...
Дойде и при вас значи Simple Smile
Скрит текст:
Ох, а от котлона  такъв хлад вее. Слагам си жилетката, като готвя.
Peace
А и трябва повече внимание, не е като да го "забравиш" във фурната.

П.П. Абсорбаторът ни е над фурната и котлоните, отвежда и от двете. При котлоните обаче според мен се вдига и влажността, затова не ги предпочитам лятото.
Ти ли го прати?...     Joy

Като е много топло, а ми се ще да сготвя, го правя в мултикукъра/"фритюрника" без мазнина/уреда за пара.Поставени под аспиратора, не се усещат като излъчваща топлина.

# 209
  • София
Ох, а от котлона  такъв хлад вее. Слагам си жилетката, като готвя.
 Laughing Laughing

И аз предпочитам аламинути на тиган, печката наистина загрява повече през лятото, а в слоу кукър не харесвам как се получават нещата- като варени ми стоят.

Общи условия

Активация на акаунт