Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 891
  • 886
  •   1
Отговори
# 285
Моята е от полимермрамор. И аз не обичам с плочки, то само това остава, да мия фугите и на мивката. А подредено за мен не е като има купа с каквото и да било, а, ако не се търкалят неща по пода, така че да трябва да стъпвам по тях. Или, ако синът ми си е взел нещо от хладилника да си прави сандвич, да не си прибере после останалото отново в хладилника, а масата да е задръстена с хранителни продукти. Толкова е моят минимум.

# 286
  • München, Deutschland
Иначе не се сещам за други материали за кухненска мивка- има някакви керамики и камъни, ама ми стоят прекалено екзотично. Аз пък ненавиждам кухненска мивка с плочки.
Точно - керамична мивка. За мен си беше прераждане след евтината алпака. Има различни цветове и модели, но пък за който не приема камък, ако ще да е розова, пак няма да е ок. Но ако се изцапа и не се почисти веднага не личи толкова, колкото на алпаката.

# 287
прахусмокачката се направих, че не я виждам, ама тука направо ме загуби  Tired Да ти имам и чистофайника!
Банята в годината 3-4 пъти
Трябваше да понамаля малко ,за да не ме обявят за маниакален чистофайник, че като гледам тенденциите...

# 288
Трябваше да понамаля малко ,за да не ме обявят за маниакален чистофайник, че като гледам тенденциите...
И какви са тенденциите? Едва ли има човек в темата, чийто дом да не се чисти поне веднъж основно, включително банята  Mr. Green

Че, ако почна да прескачам инструментите на мъжа ми и играчките на сина ми и мигом ставам зла.
Все едно слушам мъжа ми Laughing като те прочетох мигом си прибрах четките и валяка от балкона, с които боядисвах едни мебели преди 1-2 месеца, все такива неща са му трън в очите, пък те кротко си седят в ъгъла, на никого не се пречкат Whistling

# 289
 Joy Joy Joy Ето така съм ги дресирала и моите. Не се оплакват. Аз конци не опъвам, нито пък искам блясък навсякъде.

# 290
Случила си на хора, защото някои пък сме зли, когато ни дресират  Mr. Green
Сравнително прибран човек съм, но някой натисне ли ме да е точно сега на секундата съм склонна да отложа с месеци. Минава ми всякакво желание...

# 291
И аз съм сравнително прибран, не свръх прибран. Затова казах, че конци не опъвам. Свикнах вече, че не всичко ще е прибрано. Както аз направих компромис, така и те направиха. Ако нещо пък много ми пречи, пък се запънат, ще го прибера. Както казва детето - приятелите си помагат  Mr. Green

# 292
  • Бургас
Чистата къща е символ на пропилян живот.... Mr. Green

# 293
Нямаше ли едно сладко филмче с такова заглавие? Може да им го пуснеш за предупреждение   Wink

# 294
Моята пък е не е от алпака, ненавиждам мивки от алпака. Който иска хаос, да си осигури пространство за това. Ако имаш ателие, или дори само една стая, в която твориш, няма нищо лошо всичко да ти е отвън докато ти дойде музата. Там, където са всички членове на семейството се поддържа минимум подреденост, за да може на всички да им е удобно. Че, ако почна да прескачам инструментите на мъжа ми и играчките на сина ми и мигом ставам зла.
Ахъм.

Творческият хаос не го разбирам, но явно е така, защото не съм творческа натура.

У нас сме си осигурили пространство за всеки.

Къта в офисът на мм е различен от моя кът. Той си обича да си оставя много книжа, писма, документи, книги и чертежи навсякъде, а аз си прибирам всичко в папки веднага. Неговите неща отиват в папките средно веднъж годишно и ме побърква като гледам всичката тази натурия.

Но си има негов си офис където си оставя нещата както желае, а инструментите  и машините са му в неговия си склад. В гаражът си е направил лавици за неговите си ловни, автомобилни, градинарски и прочие пособия и не ме дразни, че е хаос. Той си ги чисти и си ги подрежда когато му дойде музата.

Но когато живеехме в тристайно жилище имаше повече търкания. Нае си помещение за всичките си бумаги и се научи да си прибира нещата у дома за да не ги открие в коша или нарисувани от щерката Simple Smile

Бнаята се чистела 3-4 пъти годишно?!  Sick

# 295
  • София
По отношение на "нашите" си места напоследък и ние сме се разпределили. ММ си намери едно килерче за инструментите, а аз имам един шкаф-тоалетка-бюро, който почти не подреждам.

# 296
По отношение на "нашите" си места напоследък и ние сме се разпределили. ММ си намери едно килерче за инструментите, а аз имам един шкаф-тоалетка-бюро, който почти не подреждам.
Мм пък се оплаква от мен, че съм завзела де що има с кутии с неща и нямало значение колко голяма кухня и колко дрешника ми е направил и всичко съм запълвала до дупка.

Но аз не харесвам нищо изложено на показ и прибирам всичко в кутии и обичам да имам много шкафове и чекмеджета за да няма нищо по плотове, маси и витрини.

Най-обичам шкафове тип pantry, които са от горе до долу и са почти слети със стените и всичко да ми е вътре. Чисто, подредено, без прах и организирано с табелки и цветове в красиви буркани, кутии и подложки.
 Минимализъм отвън с много неща и уреди скрити от погледа.

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 18:38 от Анонимен

# 297
Това с кутиите ме дразни. Пробвала съм го- забравям какво има, все едно го няма.

# 298
Етикети с надписи и не е нужно да помниш Peace

# 299
Етикети с надписи и не е нужно да помниш Peace
+1
 С НСЧ участваме в много теми за подредба и организация на дома и там има страхотни идеи за всякакво пространство.

Общи условия

Активация на акаунт