Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 65 002
  • 886
  •   1
Отговори
# 315
И на Карибите е една селяния... Laughing

Знам твоето мнение. Но ти си от село. Столичани в повече.

# 316
Савина, още една от нашият отбор.  Hug

И аз с толкова деца у дома нямам никога неразбории и оставени неща навсякъде.
Моето също е научено и си оправя нещата след игра. От новородена си имаме правило, че играчките са в стаята за игра и спалнята й и няма никъде в хола и в кухнята почти никакви. Изважда кутия с Барбита и ако иска да играе с кутия с Лего прибира първата и вади другата.

С бели дивани и подове, стъклени маси, огледални и стъклени бани с парвани и черни плочки и гланц сме били навсякъде с бебе и дете на 3 и не е имало петна и пръсти никъде. В банята обичам да ми е като в хотел и всичко да ухае добре, да са красиво наредени чисти меки хавлии и много уханен сапун за ръце. На мивката има само сапун за ръце и нищо друго.Всичко останало е в шкафовете под мивката и в дрешника за баня.

Когато нямаш много предмети на показ по рафтовете с едно замахване със спрей и кърпа и всичко лъсва и няма капки по мивки и огледала.

Всички деца ги научавам до месец да прибират всичко по местата след игра и дори и бебетата от  18-20 месечни подреждат и знаят кое къде стои.

Не мога да си представя даже да си изпия кафето и да оставя чашата да ми стои целия ден в мивката неизмита. След всяко готвене и хранене (4-5 пъти дневно поне) всичко се измива , подсушава и прибира и не личи, че някой е хапвал, разливал и трошил.

Бебешките столчета и седалки се мият с анти-бактериален спрей след всяко хапване и петна се забърсват веднага от столове, стени и под.
 Просто се организирам и вечер след 5 се опъвам на дивана и всичко ми е тип-топ  за да си говорим, почиваме и зяпаме кой каквото му се гледа.

# 317
  • BG
Савина, още една от нашият отбор.  Hug

И аз с толкова деца у дома нямам никога неразбории и оставени неща навсякъде.
Моето също е научено и си оправя нещата след игра. От новородена си имаме правило, че играчките са в стаята за игра и спалнята й и няма никъде в хола и в кухнята почти никакви. Изважда кутия с Барбита и ако иска да играе с кутия с Лего прибира първата и вади другата.

С бели дивани и подове, стъклени маси, огледални и стъклени бани с парвани и черни плочки и гланц сме били навсякъде с бебе и дете на 3 и не е имало петна и пръсти никъде. В банята обичам да ми е като в хотел и всичко да ухае добре, да са красиво наредени чисти меки хавлии и много уханен сапун за ръце. На мивката има само сапун за ръце и нищо друго.Всичко останало е в шкафовете под мивката и в дрешника за баня.

Когато нямаш много предмети на показ по рафтовете с едно замахване със спрей и кърпа и всичко лъсва и няма капки по мивки и огледала.

Всички деца ги научавам до месец да прибират всичко по местата след игра и дори и бебетата от  18-20 месечни подреждат и знаят кое къде стои.

Не мога да си представя даже да си изпия кафето и да оставя чашата да ми стои целия ден в мивката неизмита. След всяко готвене и хранене (4-5 пъти дневно поне) всичко се измива , подсушава и прибира и не личи, че някой е хапвал, разливал и трошил.

Бебешките столчета и седалки се мият с анти-бактериален спрей след всяко хапване и петна се забърсват веднага от столове, стени и под.
 Просто се организирам и вечер след 5 се опъвам на дивана и всичко ми е тип-топ  за да си говорим, почиваме и зяпаме кой каквото му се гледа.

smile3517

newsm20

wflag

# 318
Сега се сетих, че прах върху гардероби не го смятам изобщо за редовна задача.

И чаша с кафе оставям, и пълна мивка ще оставя за утре, защото не ми пука. И играчките по пода смятам да зарежа. Fuck it...35 години никой не можа да ме научи да си прибирам играчките.

И знаете ли какво? С два часа работа мога да залича следите от тоя подход. Ако толкова държа, ще си платя и няма да има пропуски. Обаче никой не може да ми върне пропуските от това, че не съм прочела нещо или не съм седнала да мисля или да напиша или нарисувам нещо. Затова- fuck it. Предпочитам в други области да нямам пропуски.

В случая на Savina- надявам се търкането на баня да не е причинило пропуските в четенето на медицинска тематика и да не е коствало летален изход за пациенти...аз лично ако бях лекарка, нямаше да барвам изобщо къщна работа.

# 319
И аз харесвам хотелското излъчване. Ама съм много далеч от него, де  Laughing
Къде си наредила хавлиите в банята? Зад стъкло ли са или просто далеч от душа, че да не се намокрят случайно?

# 320
Хубаво хотелско излъчване, но колко трябва да й робуваш на тази баня всеки ден, за да има такъв вид? Особено ако в нея се къпят хора до 5-6 пъти дневно...само мисълта, че ще се трудя по банята няколко пъти на ден, само за да ми се развали резултата за секунди, ме кара да обмислям бягство от планетата...

# 321
  • Sofia
Контеса, ти не работиш, нали?  newsm78 Преди да имам деца, също и докато бях в майчинство и аз бях така. Но комбинацията работа и деца, ме кара да съм по-умерена в изискванията си към чистотата. Банята не ми е като в хотел. Мия тоалетната и мивката 3-4 пъти седмично, по-основно веднъж седмично. Но е подредена.

# 322
Контесата има домашна детска градина, поддържането на хигиена й е част от работата все пак.

Аз отдавна изхвърлих столчето за хранене, и без това все някой се опитва да го използва като кула за скокове, храня ги където ги сваря да се спрат на едно място. Обикновено седнали на пода.

# 323
  • Sofia
The Siren of Titan, слава Богу не съм уморила никого още.  Mr. Green И кой ти каза, че търкам толкова много? Нали точно това обясних - че съм дресирала домашните да не разхвърлят и да не цапат, за да не се налага да търкам. Отделям за чистене не повече от 20 мин на ден, в събота сутрин около час. Когато не се разхвърля, това е достатъчно. Чета всяка вечер по 2-3 ч. Така че не се тревожи за моите пациенти.  Mr. Green

# 324
Хубаво хотелско излъчване, но колко трябва да й робуваш на тази баня всеки ден, за да има такъв вид? Особено ако в нея се къпят хора до 5-6 пъти дневно...само мисълта, че ще се трудя по банята няколко пъти на ден, само за да ми се развали резултата за секунди, ме кара да обмислям бягство от планетата...
Сирен, много си далече от истината.

Всяко от тези неща, ако се поддържа редовно, не отнема повече от 10 минути.
Поддържането на хигиената винаги е била част от ежедневието ни. Сега просто е за повече души. Работя от къщи.

Имам време за себе си, за четене,  за обучение, за форум, за почивка и за време с детето и с мъжа ми.

Хавлиите са на поставка за хавлии, а за ръцете са на рула в кутия за индивидуално ползване.

# 325
Хубаво хотелско излъчване, но колко трябва да й робуваш на тази баня всеки ден, за да има такъв вид? ...
Какво толкова има да му се поддържа? Подходящи поставки, на които да е складирано всичко и каквото се ползва се прибира. Кърпите дали ще ги ги сгъне, който прибира прането и ще ги сложи в шкаф или на етажерка, няма особена разлика.

Знам твоето мнение. Но ти си от село. Столичани в повече.
Много японци и карибци има по селата, затова са ни изкривили представите  Mr. Green

# 326
  • София
Бамбина, не е простотия. Просто на хората улиците им са чисти. Такива прахоляци и калища като в София няма никъде по света. В Париж ходих 10 дни по 12-14 ч. на ден пеша и на 10ия ден обувките ми бяха толкова чисти, колкото и на първия. В София до ъгъла докато стигна вече не си личи какъв цвят са.  ooooh!

Твърде пресилено, да ме прощаваш!
Кал и да няма, мръсотията си е мръсотия.
Микроби и паразити- също.

Те не се виждат, но достатъчно интелигентният, дори и с основно образование, го знае. Peace

# 327
Баш в Париж пък много чисто  Laughing
Те хората по света не влизат в обществени тоалетни и кучетата, котките птичките и другите животинки пишкат и акат рози.

Следя "Чудовищата в мен" по TLC, има много какво да научи човек  Simple Smile

# 328
  • София
У нас е пълна лудница в това отношение. Тъй като е отворено пространство от входната врата, много пъти влизаме с обувки. В следващия момент мен ме хващат лудите и тръгвам с мопа с белина.

По отношение на "творческия безпорядък". Дъщеря ми извади пистолета си със силикон преди седмица, лепи нещо и още се мотае из тяхната стая. А основната идея беше да си подреди чекмеджето! Резултатът - нещата от чекмеджето са по цялата стая.

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 22:40 от Free Agent

# 329
  • София
И аз го следя, но явно баба и майка са имали представа от микроби и паразити, за да не позволяваха да се влиза в стаята с обувки, камо ли да се простреш в леглото обут.

Имам спомени като дете как гостите, които пристигаха, си носеха подходящи към тоалета обувки.
По същия начин процедираха при посещение на театър, опера и балет.

Така че, аристократично е да си в тон с тоалета си, но е селско да се нанижеш с чепиците след като си вървял като елементарен простосмъртен по улиците.

Има, разбира се, такива- по червен килим стигат до лимузината и по червен си влизат вкъщи, но не говорим за тях, нали? Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт