Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 65 002
  • 886
  •   1
Отговори
# 330
У нас е пълна лудница в това отношение. Тъй като е отворено пространство от входната врата, много пъти влизаме с обувки. В следващия момент мен ме хващат лудите и тръгвам с мопа с белина.

По отношение на "творческия безпорядък". Дъщеря ми извади пистолета си със силикон, лепи нещо и още се мотае из тяхната стая. А основната идея беше да си подреди чекмеджето! Резултатът - нещата от чекмеджето са по цялата стая.
И у нас е отворен план, но съм сложила 2 големи черни подложки/килимчета за обувки и отоман, за да могат хората да влязат на топло, да се събуят и да си оставят обувките на подложката за обувки до вратата.

Иначе нашите обувки, якета, чадъри, чанти, раници , шалове и шапки са на етажерки и на закачалки в дрешник до входната врата. И на двата входа на къщата имаме подобно разпределение.

Нарочно сменихме паркета пред входната врата с големи черни плочки (същите като в трапезарията) за да е лесно поддържането след влизане и излизане.  Peace

# 331
  • Sofia
И аз не съм фен на влизането с обувки. Даже на майстори, инкасатори и прочие, които традиционно не се събуват, раздавам калцуни. Но защо пък точно селско? От слабите ми наблюдения върху живота на село и върху няколко комшии, дошли от село, точно там се събуват даже пред външната врата (а не в коридора, както е нормално според мен).
А за тези по филмите - просто така си го обяснявам. Едва ли не са чували за микробите. Но дали редовите граждани са като по филмите не знам.  newsm78

# 332
Хубаво хотелско излъчване, но колко трябва да й робуваш на тази баня всеки ден, за да има такъв вид? ...
Какво толкова има да му се поддържа?

Ами за да има хотелски вид, след всеки душ трябва подсушаване При Контесата са трима души- тоест от 3 до 6 къпания на ден. И след всяко има капки по кранове, по паравани, пара по огледалото...какво правим? Едва ли ще отнема 10 мин. на ден да приведеш банята във вид "неизползвана".

# 333
Това ли значело хотелски вид?
В хотела да не би след всяко миене на ръце или душ да идва камериерката? Laughing

# 334
Ами това си значи, какво друго. Иначе си е стандартна ползвана баня. Няма приветливия вид на непипната баня в хотел, което е целта, нали?

# 335
Не знам откъде съм го чувала, но по банята се съдело за чистота в един дом.

# 336
Зависи в какъв ден ме свариш и на кое му викаш чиста баня. Мога да изтрепя бактериите с препарат, но пък има козметика по мивката и по рафтовете.

# 337
Скрит текст:
Имам завеса за баня, която сменям всеки месец и външна ( от плат) , която пера всяка седмица. Нямам паравани в тази баня, а другата е с душ кабина и се ползва доста рядко. Плочките са около ваната и по стените и не ги подсушавам. Подсушавам само пода, мивката и плота на мивката.

Пръскаш с препарат в края на деня и изплакваш след последния душ или сутринта след първият и през деня само поддържаш. В края на седмицата с обезмаслител по фугите и из цялата вана и всички плочки и готово.

Тоалетната се поддържа много лесно с Лизол кърпички през деня и Анти-бак. спрей   с кухненска хартия сутрин. Иначе белина спрей.

В тоалетната имайме рингове с една готина синя химия, която след всеки флаш я измива и ароматизира, а тукашните тоалетни са различни от тези в Европа и се поддържат още по-лесно.

Огледала, гранит плотове, мозайка, инокс и мивка се чистят със спрей за секунди, а плочките на пода с Анти-бактериални моп кърпи. Кърпите след баня се сменят и след сушилнята се нареждат чисти. Кърпите за ръце са индивидулани в бамбукова кутия и след дупотреба се хвърлят в коша за пране и има  3-4 комплекта в различни цветове за смяна.

Имаме ерго килим за баня, който се пере и суши през няколко дни, който помага да поеме водата и да няма нужда от подсушаване и подхлъзвания. Wink

Кремове, сешоар, четки за зъби, пасти, води за изплакване, тоалетно пате гел, флосове, всякакви течни и мед. сапуни, кремове за тяло, лосиони, препарати за почистване, списания за четене Wink, ароматизатори, спрейове, санитарни продукти, кремове за бръснене, нокторезачки, пинцети, парочистачка, мокри кърпи, плажно масло, спрейове, кремове за обезкосмявания, душ гелове и соли/ минерали/масла за вана, етерични масла, аромотерапия масла и патчули, аптечки, машинка за подстригване, артикули за коса, гримове, дезедоранти и стикчета, почистващи лицето лосиони, тампони/мазила, кутии с кърпи за нос, носни кърпички пакети, кутии пълни пособия за коса, четки, всякакви видове пемзи/Луфа/ масажни гъби и уреди, козметика и екстра провизии и хавлии се държат в двата дрешника пред банята. Друго да те интересувува?

Последна редакция: сб, 10 юни 2017, 01:19 от Анонимен

# 338
Е доста й робуваш на банята, какво да кажа...

# 339
  • Sofia
Не знам откъде съм го чувала, но по банята се съдело за чистота в един дом.
Това е много добре. На мен банята ми е по-чиста от всичко друго.  Mr. Green Но никога не би ми хрумнало да подсушавам мивката или душ кабината.  Shocked

# 340
А аз си мислех, че имам чиста баня  Thinking  Joy Поклон, Контеса!

# 341
Е доста й робуваш на банята, какво да кажа...
Къде видя робия? Ако робувах на къща нямаше да имам време да се обърна с моята заетост, а пък виждаш, че време явно имам.

Че и снимки не малко пъти съм пускала, така че няма какво да кажа повече.
Просто съм много организирана и всичко правя много бързо и ефективно, защото много обичам да си почивам и да за да имам  време за това то няма как да се туткам и да си губя времето.

# 342
А каква е целта на подсушаването на пивката, нали се ползва нон стоп newsm78
1 път основно миене (включително пране на завеса и килимчета, който има), през другото време почистване, ако нещо видимо има по мивка/тоалетна и след баня едно движение с мопа, за да не си счупи някой врата.
Всичко друго е защото си нямате друга работа  Mr. Green

Ами това си значи, какво друго. Иначе си е стандартна ползвана баня. Няма приветливия вид на непипната баня в хотел, което е целта, нали?
Не знаех, мислех, че става дума нещо за сгънати кърпи тук там  hahaha

# 343
Пак ли си мерим домакинските умения  Tired.
Какво му е сложното в поддръжката на една баня? Моята има баш хотелски вид, а я чистя през две седмици. След къпане, изплаквам душ кабината и я минавам с "нямам идея как се казва" - с гумен накрайник за почистване на прозорци. Козметиката и допълнителните кърпи си стоят в шкафовете. Пода прахосмуча и мия, когато прахосмуча и мия на другите места, а то се случва веднъж седмично, през останалото време пускам робота.

Стените са с плочки, но не се мокрят и не ми се налага да ги търкан, а само минавам от време навреме с парочистачка. В душ кабината ги пръскам веднъж седмично с препарат и изплаквам. Нямам фуги между плочките.

Под чистене разбирам да вдигна саксиите и да избърша под тях, да изчистя вазата с миди и раковини и да преровя шкафовете, за да поизхвърля това, онова.
Банята на детето, по същия начин, но той си забърсва душ кабината (има разлика с моята, но не връзвам кусур).

Гледам да не зарязвам неща по плотовете през седмицата. Отнема секунди, а спестява доста при основното почистване.

# 344
Контес, къде мога да видя снимки да почерпя вдъхновение?

Нямам фуги между плочките.

Как така? Искам и аз, каква е тая магия? :д

Общи условия

Активация на акаунт