Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 65 017
  • 886
  •   1
Отговори
# 360
  • Mediterraneo
Ако изброя едно по едно нещата, които правя от събуждането си до заспиването си, със сигурност ще надхвърля писаното от Контесата. Тя просто е многословна.

# 361
Аз разбирам, че ако имаш дечица у дома, ще трябва да прибърсваш тоалетната седалка след всяко ползване, да не би канадските мамини златни да получат пъпки по дупетата. Може дори да има някакъв здравен стандарт как и с какво трябва да се чисти. Обаче ако сте си само домашни...някак не си представям да дебна кога ММ посещава тоалетната, за да влетя след него със спрей и кърпички с Лизол...

Иначе има мазохисти, които си слагат мивки от цветно стъкло, които ако не ги подсушаваш, придобиват отвратителен вид.

Аз обаче разбрах, че наистина съм минималист- нито имам толкова уреди, нито толкова текстил. Хавлиите в банята- ако някой се къпе, си взима личната хавлия и след това я слага...някъде. Не използвам хавлиите като музейни експонати, да не говорим, че за всички са различни, заради различните предпочитания- някои обичат да се сушат с халат, има детски хавлийки, някои се сушат по японски с миниатюрна хавлийка.

Ако сложа уред в шкаф, все едно не съществува. Блендер не съм ползвала от 2 години. Когато живееше на плота, се ползваше често.

Освен това дори да прибърсваш за секунди, пак прекъсваш това, което правиш, чупиш си концентрацията. Не си пасва с креативно хоби- някои дни изпадам в дива депресия, само като си представя задължителния минимум от домакински дейности.

# 362
С изключение на кафемашината другите уреди ползваме изключително рядко, затова ги прибрахме в едно чекмедже. Ползваме си ги като потрябват, но спестяваме непрекъснатото бърсане на прах.
А и плотът се забързва с едно движение, иначе като се сетя, че трябва да надигна всичката натурия и направо съм зарязала и трохии и всичко.

# 363
Малкият е излезал с приятели, големият си е в стаята на компа, МП- на втората си работа. Всичкото време е само за мен. Решавам да седна,да си отворя бира и да си  блея в пространството. Блеейки, забелязвам, че котката пак си е играла с покривката на масата и тя   виси в повече от едната страна. Ставам, оправям и междувремено забелязвам, че на етажерката до масата, във фруктиерата бананите са се разпилели като  недъгава  ръка над  ябълките. Дразни ме този вид и  го оправям и него. Сядам си отново и преглъщам първата си глътка любима бира. Дори примижавам от кеф, обаче после отварям очи и виждам на  стъклото на прозореца  нови поражения от нахалното семейство лястовици, които упорито  си дърдолякат на нашия балкон. / Казвам упорито и нахално, щото, след като ги отказах да си правят гнездо, те  продължават да използват  балкона за беседка и дори като излеза и им кажа - "къш, вече де", просто ме поглеждат и пренебрежително неотразявайки ме, си продължават  важните разговори, хвърляйки екскременти при всяко произвеждане  на мъдра мисъл #Cussing out / Та, бърша мъдри мисли. .. Пак си сядам и тъкмо да отпия втора глътка - гледам едната възглавница на дивана - издула се като  току да произведе  поне  още три броя малки възглавнички. Заемам се и с нейните упражнения да я  вталя. Много дълго стана...та на кратко - още сто неща ми се вряха като  трън в очите и  се налагаше да ги дооправям и... бирата ми се разгазира и стопли и  я изхвърлих. Дали имам ОКР или просто не  умея да си почивам...или  Вселената ми  подсказва, че не е добре да пия бира. Confused

# 364
Ако изброя едно по едно нещата, които правя от събуждането си до заспиването си, със сигурност ще надхвърля писаното от Контесата. Тя просто е многословна.
И това е вярно.

Въобще не говоря за работата си и какво върша екстра. Истината е че винаги съм поддържала подобен вид и ред. Просто сега имам повече хора ползвайки дома ни.

Но на работа, в училище и градина, го правехме същото за 50 деца. Поне 2 часа от 7те работни си минаваха в санитация дневно във всяка смяна. Просто тук учителите се грижат за всичко. Таква е системата. Също като в Япония.

Няма лелки и чистачки.
Понякога и готвачите замествахме и така. Нищо повече не правя.
Само където в този вариант изкарвам повече пари, у дома съм си и имам много по-малко деца. И най-важното е, че съм близо до детето ни и ваканциите се забавляваме заедно.

Сирен, детето ни от 5 години е с хавлия като нас. А халатите за след баня.

Последна редакция: сб, 10 юни 2017, 20:02 от Анонимен

# 365
Ясно...толкоз учене, за да си на практика половин чистачка...а може би ученето е било недостатъчно?

# 366
  • София
Ех, опитваш се да я уязвиш в момента ooooh!
В съседната тема коментирахме за заплатите на мъжете и се развиваха теории как, ако можеш да си позволиш, понякога е окей да се отдадеш на децата. newsm78 Тя се е отдала и на къщата си.
По тази логика стоящите си вкъщи са гледачки. Сигурно освен чистачка е и гледачка, ама поне си го е направила така, че да ѝ плащат. Няма лошо.

# 367
Опитва се, но много хляб трябва още да изяде за да ме заинтригува с нещо, което не съм чула вече за стотен път.

Само където в този вариант съм доволна и имам много време за себе си и за нас. И е временен, като всичко в живота. Поне имам самочувствието да знам, че мога и се справям като съм близо до детето и съм спазила принципите си за отглеждане и възпитание. Нека ми е зле.

Ето ви снимки на произволен ден у нас и  някои снимки и от днес.

Това ще заварите у нас по всяко едно време като единствено ще има някое и друго столче за хранене и различни хавлии и цветя у нас. Цветята са от нашата градина. Хората около нас го знаят и не е оправено само за снимките.  Peace

Мога да пусна и как изглежда и градината и библиотеката по всяко едно време на деня със средно 4-8 деца тук и да направим едно лежерно съботно забавление с намиране на грешките в другарчето.

От снощи сме свободни птички с мм, защото детето е на лагер до утре на обяд и си почивам активно. Та пускайте докато съм тук.

Повечето снимки (освен днешните) са били пускани в теми за интериор, за ранно детско развитие и за дом. организация. Писах, че много обичам  и участвам постоянно в такива теми със снимки и реални домове.

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 16:18 от Анонимен

# 368
Е това вече си е стил на обзавеждане, на мен ми идва малко стерилно, дай малко по-смело с цветовата схема:)

# 369
Не искам да обидя никой, но на мен това...показаното...ми изглежда като  имот, който се отдава под наем. Няма живот /душа/ като да е обитаем  Rolling Eyes

# 370
Това е защото няма цветови акцент. Ще изглежда 50 пъти по-добре с няколко книги на масичката, една отворена на дивана, едно метнато одеало...и картини на тия празни, сиви стени.

На мен ми изглежда като къща, в която всичко е под система и не се случва нищо забавно- пъзел от 1000 части, крафтинг проект, шиене, тук и там някоя плетка, вестник, следи от обитание.

# 371
Бе, не е точно това...и плетка във формата на пъзел да имаше, пак щеше да изглежда студено. Пък може снимките да са правени точно с идея - интериор, а не  дом... не ми се задълбава  в това, защото пак повтарям - не искам да  се почувства някой засегнат.

# 372
В Гугъл като напишеш "boring interior design" и излизат стотици подобни снимки...

# 373
Такъв стил харесвам, дами.
Не беше това акцента на показаното, а онагледяване как с голям брой деца или само с едно дете една майка може да има поддържан дом и да не прекарва цялото си време в чистене и лутане. Колкото по-малко неща има на показ, толкова по-лесно и бързо става поддържаното. И всичко с прибира след ползване и е все така.

Навремето в Пловдив дома ни беше със същият тип дизайн, но с доста повече цвят. Но пак обрано и лесно за поддръжка и безопасно за бебе и прохождащо дете.

Не виждам защо трябва да има малки изкарани неща постоянно. Чета си книга и си я прибирам след като свърша. Пия кафе и си мия чашата , подсушавам и прибирам. Супер лесно.

Зандали, не бих се засегнала, защото всички сме различни и харесваме различни неща.

В стаята на щерката е хаос за мен, с много цветове и с много неща на показ, но си е нейната стая и се съобразявам с нейният вкус. Няма нещо от мен това дете, ей.

# 374
  • София
Не понасям книги, които са там с цел да са част от дизайна. Сега е много модерно. Но (за мен) не означава постоянно да разглеждам списания и да си правя така дома.
Скрит текст:
Мястото на книгите е в библиотеката.

Общи условия

Активация на акаунт