Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 979
  • 886
  •   1
Отговори
# 375
Трябва ти само едно дете, на което да не му пука за твоите правила. Има и такива деца. Не че не може да се опитваш да го учиш да ти спазва реда, само че после може и да те мрази цял живот.

Истинска стачкуваща мама от Канада: http://www.telegraph.co.uk/women/womens-life/9601625/Striking-Mo … ing-children.html

Пак ще повторя: това НЕ СА твои деца. Самият факт, че си бавачката, а не майката, ги респектира и не си показват 100% магарията. Кой знае какво вършат вечер у дома, за да разпуснат...

Синът ми всяка вечер в градината помагаше на учителката да прибира играчките.

И след като се прибере у дома, правеше епична инсталация от десетки колички и стотици ЛЕГО части, плюс влакови линии. Всичко това НЕ трябваше да се разваля, а играта му еволюираше с дни, като създаваше все по-сложни "градове".

Кое ми е по-важно: детето да усеща, че може да маца и твори, без отгоре някой Хитлер да го кара да прибира или да имам дом във вид за снимка? А, да добавя, че всеки опит да се развали инсталацията много му скапваше настроението.

Почти никога не чета САМО една книга, обикновено наизкарвам 2-3 на дадена тема, плюс тетрадка, плюс кафе. Ако съм захапала някаква интересна идея, няма да си прекъсна мисълта, за да мия чашата от кафе- може да престои известно време. Изобщо, ако ми се прави нещо, няма такова нещо да е "супер лесно" да се откъсна от правенето на това нещо, защото трябва да си измия чашата.

Последна редакция: сб, 10 юни 2017, 21:30 от The Siren of Titan

# 376
Мамасита, ти пък какво се хвалиш, че си мързелива? То е от ясно по-ясно, след толкова активно присъствие във форума, с 3 деца, никой не очаква, че е възможно да поддържаш ред и хигиена. Mr. Green Mr. Green

Контеса, това у вас ли е? И ти си съмнителна, как успяваш без чужда помощ да поддържаш толкова помещения и да работиш с деца. Wink Иначе ми хареса. Peace

Какво го емнахте Виляреал за банята? У нас я мия веднъж годишно, колкото да не я пропусна в основното чистене. Ама мога и да не я мия, защото я подсушаваме след къпане и реално няма нито мухъл, нито варовик. Батериите ги посушаваме също, вана нямаме.
Пода го мия с препарат всяка седмица, мивка и тоалетна, също.

Чистата къща е символ на пропилян живот.... Mr. Green

Ама разбира се, че е така. Simple Smile
Мързелът е особено важно постижение. Wink

Децата са или чисти, или щастливи. Май не само децата Simple Smile))

Ето и тук имаме разногласия.
Аз не обичах да играя на игри, които са повод да се изцапам.
Не разбирам това умишлено мърляне на децата.

Зандали, като теб съм. Все гледам, докато си почивам, да свърша нещо. Simple Smile
Докато си пиша тук, съм намазала плота с препарат и ще го тръкна след малко. Crazy

# 377
Не съм мързелива, просто адски ме дразнят повтарящи се задачи с не много ясен резултат. Както вече писах, трябва не само да се въртя на пета, ами и да стана половин Хитлер и децата донякъде да ме намразят, или да им подрежа фантазията, в името на подреденото под конец.

# 378
  • София
Скрит текст:
Малкият е излезал с приятели, големият си е в стаята на компа, МП- на втората си работа. Всичкото време е само за мен. Решавам да седна,да си отворя бира и да си  блея в пространството. Блеейки, забелязвам, че котката пак си е играла с покривката на масата и тя   виси в повече от едната страна. Ставам, оправям и междувремено забелязвам, че на етажерката до масата, във фруктиерата бананите са се разпилели като  недъгава  ръка над  ябълките. Дразни ме този вид и  го оправям и него. Сядам си отново и преглъщам първата си глътка любима бира. Дори примижавам от кеф, обаче после отварям очи и виждам на  стъклото на прозореца  нови поражения от нахалното семейство лястовици, които упорито  си дърдолякат на нашия балкон. / Казвам упорито и нахално, щото, след като ги отказах да си правят гнездо, те  продължават да използват  балкона за беседка и дори като излеза и им кажа - "къш, вече де", просто ме поглеждат и пренебрежително неотразявайки ме, си продължават  важните разговори, хвърляйки екскременти при всяко произвеждане  на мъдра мисъл #Cussing out / Та, бърша мъдри мисли. .. Пак си сядам и тъкмо да отпия втора глътка - гледам едната възглавница на дивана - издула се като  току да произведе  поне  още три броя малки възглавнички. Заемам се и с нейните упражнения да я  вталя. Много дълго стана...та на кратко - още сто неща ми се вряха като  трън в очите и  се налагаше да ги дооправям и... бирата ми се разгазира и стопли и  я изхвърлих. Дали имам ОКР или просто не  умея да си почивам...или  Вселената ми  подсказва, че не е добре да пия бира. Confused
[/spoiler]
Да не си Дева, бре? newsm78 Simple Smile

# 379
Е, стига с тая Дева де...не е до зодия. Има си хора-мазохисти. Ако покривката ми все е крива- махам покривката. За птиците по-добре порови в компа да им намериш плашило, спрей или друг начин за гонене. Или впрегни котката в тая задача, да не дърпа покривка, ми да гони пилците. За фруктиерата не знам, не ми пука особено как изглежда плод-зеленчукът.

Понякога трябва да се изключва и да се пренебрегват нещата, иначе край няма, това си граничи с болест. Буквално съм се тренирала да НЕ ме дразнят някои неща, за да си пестя силите. Защото съм се опитвала всичко да е перфектно и освен умора, друго не си докарвам.

# 380
Хич  няма да впрягам котката да се бори  с лястовици,  изпитвам ужас, че ще падне от балкона, докато безрасъдно си вее ловния инстинкт. А и  семейството са симпатяги,  просто  леко нахални и с много добър метаболизъм. Иначе и аз хич не искам да се впрягам в детайлите, даже упорито не нося очила, при все, че съм с диоптър 1...и нещо. Светът ми изглежда по-красив като не го  вждам ясно. Ама забележа ли нещо и все едно някакво  шило   ми се завърта и докато не оправя, не ми дава мира. Иначе съм Черен  скорпион ...явно  повреден Laughing

# 381
Аз съм, но въобще не разбирам какво говори  Laughing

Barefoot Kontesa, добре че не съм ти дете, сериозно щях да се депресирам, от реда и всичко, което ме чака... Честно.

# 382
Дева, кое ми е съмнителното? Че се оправям сама и  че имам време и за мен ли?
Или че къщата е голяма и според теб изисква още поддръжка? Нищо не разбрах.

Иначе се опитах да влезна в темата със съвети и илюстрирах думите си със снимки, защото така е най-бързо. Има време за всичко, само организация трябва.  Peace

НСЧ, от теб не съм го очаквала. Ти си същата и съм ти виждала къщата.  Peace

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 01:22 от Анонимен

# 383
НСЧ, от теб не съм го очаквала. Ти си същата и съм ти виждала къщата.  Peace
Пускала съм снимки от подредено състояние в теми, в които се е обсъждало интериор или нещо от сорта, разбира се няма да се види нищо от него, ако е разхвърляно. Детската не си я виждала в "нормално" състояние? Доста пъти съм показвала. Винаги съм казвала и че не си оправяме леглата. Не знам кое те изненада и защо си останала с впечатление, че у нас е като у вас Simple Smile
Ето в момента, без пудра, от мястото, на което седя:
Скрит текст:

П.П. Изкарах акъла на детето заради теб  hahaha идва уплашена, че нещо се случва, но не били светкавици отвън като от буря. Оказа се, че си била оставила вратата отворена и се виждали светкавиците от фотоапарата  Joy ето за бонус и стаята й, така и така беше станала. Обеща най-тържествено утре да я оправи  Mr. Green от време навреме наистина го прави, но чак всеки ден... не вярвам в такива магии  Laughing
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 02:46 от Не се сърди, човече

# 384
НСЧ, винаги съм мислела, че показаното е нормалното състояние у вас, а не стейджнато за снимки. Почти не виждам разлика на втори поглед. Освен, че бутилката с уиски е празна  hahaha

Иначе снимките от телефона в албума са от днес също. Само възглавницата я махам за да не се лежи на тях.
Каква е тази твоя камера с такава светкавица?  Laughing

Щерките ни са сестри.  Embarassed

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 03:54 от Анонимен

# 385

Barefoot Kontesa, добре че не съм ти дете, сериозно щях да се депресирам, от реда и всичко, което ме чака... Честно.

Контесата я чака епичен тийнейджърски бунт, когато дъщеря й почне да се светва. Сега е още на 9, кротка възраст...

Много добре знам какво е Монтесори и другите системи, не е като да не съм прочела или гледала. Обаче пак не ми отговаря на въпроса- какво правим, ако детето адски се ядосва на тия опити. Както казах, в градината подрежда, у дома разпуска. Какво правим, ако спазваме една система, а детето тайничко си води бележки, че възрастните са някакви идиоти и само чака удобния момент да си го изкара...

В смисъл- искам да прочета как дъщеря-тийнейджърка с кеф и хъс бърше тоалетната с лизол и чувства дълбоко душевно удовлетворение от това...

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 08:56 от The Siren of Titan

# 386
Контес, къде мога да видя снимки да почерпя вдъхновение?

Нямам фуги между плочките.

Как така? Искам и аз, каква е тая магия? :д

Бамбина, начин на поставяне на плочките, при който се редят плътно една до друга, но в магазина трябва да попиташ, кои стават, защото май не всички могат та се редят така.

Контеса, внимавай, най-ерудираното форумсо гуру ти прави анализ  Laughing.

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 09:06 от Down Under

# 387
Сирено, твоите писания доста намирисват на завист. Кажи си че си мърла и мързелива и спри вече с тая концентрация, че направо.....   Sick
На мен къщата на Контесата ми хареса, обичам свободни пространства и изчистен стил.

# 388
Не съм мърла и не съм мързелива, факт. С три деца може би върша повече домашна работа от някои чистофайници. Но има дни, в които подреждам 3-4 пъти, а за да стане хубаво, трябва да се подреди 10 пъти. Е кой има сили за 10 пъти? Та затова въпреки усилията ефектът е почти еднакъв.

И да, мързи ме да мисля непрекъснато за оправяне- брутално е, няма никакъв смисъл.

# 389
Това дали е факт, аз няма как да го знам. Аз също имам 3 деца и знам колко домашна работа се върши. Обаче и през ум не ми минава да обявя някой за скучен или за лишен от креативност и каквото още там използваш от заучените ти думи, само защото обича в къщи да му е подредено и чисто.
Не спря да и броиш парите на Контесата ей, ти щото не изкарваш никакви и все това ти боде очите.

Общи условия

Активация на акаунт