Истинска стачкуваща мама от Канада: http://www.telegraph.co.uk/women/womens-life/9601625/Striking-Mo … ing-children.html
Пак ще повторя: това НЕ СА твои деца. Самият факт, че си бавачката, а не майката, ги респектира и не си показват 100% магарията. Кой знае какво вършат вечер у дома, за да разпуснат...
Синът ми всяка вечер в градината помагаше на учителката да прибира играчките.
И след като се прибере у дома, правеше епична инсталация от десетки колички и стотици ЛЕГО части, плюс влакови линии. Всичко това НЕ трябваше да се разваля, а играта му еволюираше с дни, като създаваше все по-сложни "градове".
Кое ми е по-важно: детето да усеща, че може да маца и твори, без отгоре някой Хитлер да го кара да прибира или да имам дом във вид за снимка? А, да добавя, че всеки опит да се развали инсталацията много му скапваше настроението.
Почти никога не чета САМО една книга, обикновено наизкарвам 2-3 на дадена тема, плюс тетрадка, плюс кафе. Ако съм захапала някаква интересна идея, няма да си прекъсна мисълта, за да мия чашата от кафе- може да престои известно време. Изобщо, ако ми се прави нещо, няма такова нещо да е "супер лесно" да се откъсна от правенето на това нещо, защото трябва да си измия чашата.
Иначе ми хареса. 

/ Та, бърша мъдри мисли. .. Пак си сядам и тъкмо да отпия втора глътка - гледам едната възглавница на дивана - издула се като току да произведе поне още три броя малки възглавнички. Заемам се и с нейните упражнения да я вталя. Много дълго стана...та на кратко - още сто неща ми се вряха като трън в очите и се налагаше да ги дооправям и... бирата ми се разгазира и стопли и я изхвърлих. Дали имам ОКР или просто не умея да си почивам...или Вселената ми подсказва, че не е добре да пия бира.
идва уплашена, че нещо се случва, но не били светкавици отвън като от буря. Оказа се, че си била оставила вратата отворена и се виждали светкавиците от фотоапарата
ето за бонус и стаята й, така и така беше станала. Обеща най-тържествено утре да я оправи