Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 967
  • 886
  •   1
Отговори
# 390
Кой ти е казал, че не изкарвам пари? В случая не е до пари, Контесата наистина не е креативна. Има такива хора, много ме впечатляват, добре адаптирани към света, подреденки...атракция са си...

Има моменти, в които единствения начин за зареждане на батериите е да зарежеш къщната работа, с предсказуем ефект.

# 391
Това дали е факт, аз няма как да го знам. Аз също имам 3 деца и знам колко домашна работа се върши. Обаче и през ум не ми минава да обявя някой за скучен или за лишен от креативност и каквото още там използваш от заучените ти думи, само защото обича в къщи да му е подредено и чисто.
Не спря да и броиш парите на Контесата ей, ти щото не изкарваш никакви и все това ти боде очите.

Споко, тя просто си приказва Simple Smile. Аз нямам никакъв толеранс към нея след последните и форумски изяви, но подозирам, че напрежението избива.

А и доста ми е неприятно принизяването на нечий труд, но това е доста характерно за България. Учители, педагози, както и всички професии от сферата на услуги като фризьори, плочкаджии, сервитьори се третират много зле, а не се дава сметка, че без тях не може.

О, да Мамасита, ти си супер креативна, понеже  Tired.

# 392
А на теб кой ти каза, че не е креативна. Няма нужда съм адвокат на Контесата, ама товето силно мирише на завист в каквито и думи да го облечеш.

# 393
  • София

Обаче пак не ми отговаря на въпроса- какво правим, ако детето адски се ядосва на тия опити. Както казах, в градината подрежда, у дома разпуска. Какво правим, ако спазваме една система, а детето тайничко си води бележки, че възрастните са някакви идиоти и само чака удобния момент да си го изкара...

В смисъл- искам да прочета как дъщеря-тийнейджърка с кеф и хъс бърше тоалетната с лизол и чувства дълбоко душевно удовлетворение от това...

Ми, да ти кажа, щото съм минала на два пъти през това.
Казваш да си оправи стаята.
Казваш с по- висок тон.
Крясваш да си оправи стаята.
Сваляш всичката натурия на земята и заявяваш, че ако всичко не си отиде по местата, ще бъде изхвърлено.
Изтикваш всичко на балкона.

Тук имаш 2 възможности:
- да продължиш да се правиш на Хитлер и да метнеш всичко долу, оставяйки отрочето без дрехи
- да дойдеш на себе си и да го оставиш и то да дойде на него си.

И разбира се, в зависимост от това, което избереш, но на един още по- ранен етап, ще се конструират отношенията ви, които или ще издържат на пубер бурята и ще спасят и двама ви от тежки моменти, или ще се затрият и детето ще минава само и ожесточено през безумните години.

# 394
На мен къщата на Контесата ми хареса, обичам свободни пространства и изчистен стил.
И аз така. Вероятно бих подбрала други цветове, защото съм фен на скандинавския стил в обзавеждането, но като цяло ми хареса. Това всъщност няма никакво значение, защото Контесата показа как може да се поддържа чисто, а не интериор за оценка.

# 395
Не видях тези снимки на Контеса, но в други теми съм виждала и ми харесва. Нищо толкова трудно няма, за да се поддържа ред. Писах за съвета на баба ми "не ходи празна". Много помага. Ако съм тръгнала към спалнята и видя нещо по пътя, просто го взимам и слагам на мястото му. Не ми пречи да прибера нещо в шкафа, вместо на края на седмицата да се видя в затрупани плотове и да се хвана за главата и вместо да си почивам да трябва да подреждам, преди да изчистя. Самото чистене е не повече от час. Хамалогията по подреждането е повече и ако се прави на момента, спестява супер много време.

# 396
НСЧ, това е  стаята на дъщеря ми Simple Smile

# 397
НСЧ, това е  стаята на дъщеря ми Simple Smile

Вие сте мноу претенциозни, да ви покажа бърлогата на трола, който ми се води син, а?
А иначе не е лошо дете, Прибирането на съдовете от миялната са изцяло негова грижа и дори не напомням. Косенето също, а и ми помага с прибирането на дрехите Закуски правя, само ако съм на йеф през почивните дни, обядът му си е негово задължение

Оставила съм го да си разхвърля стаята, както желае. Веднъж годишно предупреждавам, че ще чистя и там и ще изхвърля всичко, което е по пода и, о, чудо, стаята е ок за по-малко от 10 минути.

# 398
Down Under, нищо толкова трудно, ако става дума за сам човек, мааааксимум двама. Но ако са трима, четирима и нагоре вече нещата стават различни. Рядко се събират накуп хора, които са склонни да слагат всяка дреболийка на мястото, съответно един от тях започва да търчи след всеки денонощно.

Вероятно има хора, които се чувстват добре с това, няма лошо да го правят в собствения си дом, но за повечето е натиск. За семейството на този човек също. В крайна сметка или се стига до скандали защо тази чаша е тук, а не там, или пък един тича като слуга след другите и мести нещата (а често изпушва в един момент и се стига до - мама стачкува).

Да не говорим за тийн, който пък съвсем ще се чувства притиснат, ако примерно е тръгнал на рожден ден, както беше вчера при нас, и последното нещо, което му е било на дневен ред е да си оправи изровените дрехи, от които е избирал какво да облече.

о, чудо, стаята е ок за по-малко от 10 минути
Нали  Laughing и при нас така, когато веднъж в седмицата кажа, че влизам с прахосмукачка, друго не пипам, когато и както иска. А, и преди ваканция, когато я няма за дълго. През другото време никакви претенции не проявяваме.

НСЧ, това е  стаята на дъщеря ми Simple Smile
Simple Smile

# 399

Споко, тя просто си приказва Simple Smile.

Ама нещо напоследък никой не й се вързва.  Най-малко Контесата, която е толкова спокойна.

# 400
Down Under, нищо толкова трудно, ако става дума за сам човек, мааааксимум двама. Но ако са трима, четирима и нагоре вече нещата стават различни. Рядко се събират накуп хора, които са склонни да слагат всяка дреболийка на мястото, съответно един от тях започва да търчи след всеки денонощно.

Вероятно има хора, които се чувстват добре с това, няма лошо да го правят в собствения си дом, но за повечето е натиск. За семейството на този човек също. В крайна сметка или се стига до скандали защо тази чаша е тук, а не там, или пък един тича като слуга след другите и мести нещата (а често изпушва в един момент и се стига до - мама стачкува).

Да не говорим за тийн, който пък съвсем ще се чувства притиснат, ако примерно е тръгнал на рожден ден, както беше вчера при нас, и последното нещо, което му е било на дневен ред е да си оправи изровените дрехи, от които е избирал какво да облече.

о, чудо, стаята е ок за по-малко от 10 минути
Нали  Laughing и при нас така, когато веднъж в седмицата кажа, че влизам с прахосмукачка, друго не пипам, когато и както иска. А, и преди ваканция, когато я няма за дълго. През другото време никакви претенции не проявяваме.

НСЧ, това е  стаята на дъщеря ми Simple Smile
Simple Smile

Човече, аз все пак 17 години съм живяла с дете и мъж, а преди това с две баби и родители.

# 401
И? Влизаше след тях да подсушаваш мивката в тоалетната или им се караше, когато не го правеха? И всяко нещо си беше точно на мястото 24/7?
Ок, но не всеки има желание, нито намира за нужен подобен казармен ред.

# 402
Редът във всяка къща си го избират живеещите в нея. Не е такава драма,  каквато я изкарахте.

# 403
Именно това казваме, че живеещите там трябва да имат думата, не да им се налага решението на един единствен член на домакинството.

Също и е излишно - "Не е толкова трудно всичко да си е на мястото, така трябва, защо не го правите?" - въпрос към хора, които имат различен избор Peace

# 404
Именно това казваме, че живеещите там трябва да имат думата, не да им се налага решението на един единствен член на домакинството.

Също и е излишно - "Не е толкова трудно всичко да си е на мястото, така трябва, защо не го правите?" - въпрос към хора, които имат различен избор Peace

Нямам очаквания към домовете на другите, но и ти малко преиграваш, защото по видяните снимки, домът ти е подреден. Без усилие и без драма. Значи не е трудно. Влизала съм в наистина разхвърляни и мръсни домове, а предполагам и ти и разликата е оромна.

Общи условия

Активация на акаунт