Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 901
  • 886
  •   1
Отговори
# 405
Не е подреден, по плота, по шкафовете, по пода, по мивката в банята винаги има какво ли не. Леглата също не си оправяме. За мен и всичко по конец е точно ОКР.

# 406
Имате прекрасни къщи. Моята никога не бих я показала, но е разпускащо на разгледам вашите.
Аз не изисквам да ми е подредено и въобще не си възпитавам децата в тази насока. Домакинската работа много ме изморява, и за първи път научих, че някои подсушава банята. Аз отварям прозореца и банята сама се подсушава.

# 407
Имате прекрасни къщи. Моята никога не бих я показала, но е разпускащо на разгледам вашите.
Аз не изисквам да ми е подредено и въобще не си възпитавам децата в тази насока. Домакинската работа много ме изморява, и за първи път научих, че някои подсушава банята. Аз отварям прозореца и банята сама се подсушава.

Уф, ти си най мрънкащото същество, а съм сигурна, че къщата ти е ОК и децата ти са напълно нормални и възпитани. Що не спреш да се самонаказваш?

# 408
..

Контеса, внимавай, най-ерудираното форумсо гуру ти прави анализ  Laughing.
  hahahaВерно ли?

Не е подреден, по плота, по шкафовете, по пода, по мивката в банята винаги има какво ли не. Леглата също не си оправяме. За мен и всичко по конец е точно ОКР.
У вас е подредено навсякъде.

Диванът е с изпъната покривка и пухкава възглавница ( не е лежано на нея без да се оправи), всички рафтове са подредени, масата е почти празна освен едни слушалки и лаптопа, а кухнята в има няколко неща на плотовете, които с 2 мин работа се прибират. Ютията на пода и дъската за гладене също.
 Но не бих казала, че това е разхвърлян дом.

И ми е ясно, че този вид не става да изглежда така ако не се пипа постоянно.
А пословичните ти шкафове и чекмеджета са ми пред очите още. Много хитро и спестяващо място и време организиране.  bouquet

И друг път съм казвала, че това са моите стандарти и си ги поддържам. Мм и детето ни са с различен стандарт и съм се примирила с това. Няма драма.

От началото на връзката ни се разпределихме кой какво да върши спрямо влеченията му.

И именно, защото дъщеря ни прилича повече на баща си в този аспект си избирам битките и не се впечатлявам. Но това е нейната стая и поне веднъж седмично я подканям да избърше прах и да вдигне нещата от пода.

Тя все иска да помага с другите неща и все пита ту мен ту баща си може ли да помага и да окоси тревата с него, може ли да измие с мопа тя, да сервира, да сгъне прането и т.н. Не спирам поривите й, а ги поощрявам Simple Smile

Уиш, и аз съм фен на скандинавският дизайн и ако зависеше само от мен всичко щеше да е в бяло, светло сиво и гланц, но не живея сама в дома ни Simple Smile Сложиха ми ембарго на цветовете на аптеката Simple Smile

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 17:16 от Анонимен

# 409
  • София
Установих, че дъщерята поема по 1 домашно задължение на ден. Ами колкото-толкова.
Моята къща сте я виждали също, ама тя е в подреден вид само 2-3 дни седмично.

# 410
Мм и детето ни са с различен стандарт и съм се примирила с това. Няма драма.
Това е съвсем друго нещо  Peace но в този случай няма как винаги всичко да си е на мястото.

# 411
Мм и детето ни са с различен стандарт и съм се примирила с това. Няма драма.
Това е съвсем друго нещо  Peace но в този случай няма как винаги всичко да си е на мястото.
Има. Аз го оправям Simple Smile

# 412
Ами, ок, лично аз не намирам това за нормално. Не само аз да ходя след някой, но и мен някой да ме дебне и да мести каквото оставя...

# 413
Не ме разбираш. Всеки си има пространство, в което нищо не пипам. Оправям хола, всекидневната, баните, работния ми кът  и кухнята  във вид, в който искам, а спалните, офиса, гаража, склада и прочие си ги оправят те Simple Smile

Научили сме да живеем заедно и да се съобразяваме един с друг.  Peace

# 414
Не ме разбираш. Всеки си има пространство, в което нищо не пипам. Оправям хола, всекидневната, баните, работния ми кът  и кухнята  във вид, в който искам, а спалните, офиса, гаража, склада и прочие си ги оправят те Simple Smile

Научили сме да живеем заедно и да се съобразяваме един с друг.  Peace
Нищо против. Просто имам предвид, че това е нещо, което е за хора, които имат желание и физически са там, за да тичат след всеки, който ползва банята, а не норма за чист дом.
И смятам, че е притискащо за децата, и за който и да било да не могат да си оставят нещо по плота или в хола, защото мигом ще бъде прибрано, или да виждат как се вмъкваш след тях в банята да подсушаваш крана.
Вие наистина ли оставяте децата си, да ви налагат подобни неща? Наистина ли има стаи като тези на снимката ? Ще завъдите болести бе хора . Наскоро гледах снимки на които красиви тинейджърки са се издокарали с много красиви рокли, обувки ,бански обаче на заден фон -бомба паднала . На едната имаше плъх !(сред дрехите) , а на други различни насекоми... Каква кративност, какви 5 лева, вашите родители така ли ви осатвяха да си правите каквото си искате ? Май не...
В какъв смисъл да ми налагат. Ако нещо смятам, че е нередно ще й стъпя на врата и ще го направи. Тук не виждам никакъв проблем, малко дрехи насам натам. Под, прах, прозорци - тези неща са чисти, спалното бельо си сменя на 5-7 дни, душ и чисти дрехи всеки ден, лятото и по 2 пъти. От какво да завъди болести? От няколко дрехи, които е пробвала и не е прибрала после?
Да, гардеробът ми беше просто една топка дрехи, бюрото също. Майка ми много държеше да си оправям леглото. Това е една от причините сега в собствения ми дом никога да не го правя Simple Smile а и е полезно, акарите не виреят  Laughing понякога точно натискът от детството се отразява в обратна посока Peace

# 415
Ето и линк към новината, за да не бъда голословен . Надявам се вашите тийнове да не достигнат тази степен на мърлявост Wink

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4097364/Is-MOUSE-Woman-p … essy-bedroom.html

# 416
Това е нещо съвсем различно. Както вече казахме против крайностите сме, независимо в коя посока  Peace

# 417
  • Sofia
Ето и линк към новината, за да не бъда голословен . Надявам се вашите тийнове да не достигнат тази степен на мърлявост Wink

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4097364/Is-MOUSE-Woman-p … essy-bedroom.html
Ако моето дете, независимо в коя възраст ми направи такова нещо в къщи, ще бъде наказано поне 1 год.  ooooh! Пък нека съм с ОКР.

# 418
savina_33, ОКР-то е съвсем различно, няма нищо общо с покриване на правилата за елементарна хигиена.

# 419

Ако моето дете, независимо в коя възраст ми направи такова нещо в къщи, ще бъде наказано поне 1 год.  ooooh! Пък нека съм с ОКР.
Савина, няма нужда да си ОКР за да си почистиш и подредиш . Говоря за крайности , в които някой потребителки не усещат че са изпаднали . Но аз не ги съдя, защото и аз имам леко ОКР относно разхвърляност, искам всичко да е подредено и да няма нищо излишно из стаята . Ако по чекмеджета е пъна лудиница, няма проблем ,стига да не го виждам .

Общи условия

Активация на акаунт