Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 65 077
  • 886
  •   1
Отговори
# 525
Аз не твърдя, че си използвала думата "дресирам". Написах, че е излишно да се хващаме за думата. Някои се изразяват по-цветисто.

# 526
  • BG
Аз не твърдя, че си използвала думата "дресирам". Написах, че е излишно да се хващаме за думата. Някои се изразяват по-цветисто.

А аз точно думата имах предвид, защото поне на мен ми звучи нечовешки, особено казана за най-любимите същества!  Peace

# 527
Като пишем постове във форума, липсва контекст и много често дума, израз може да се възприемат погрешно. Аз самата имам брутален изказ. Който не ме познава, ще се втрещи. Тези, които ме познават, знаят, че само си плямпам и си тренирам остроумието.  Peace

# 528
Дресировката дори при животните не е перманентна, трябва да се подновява. Дори добре тренираните кучета търсят ако мине, да не слушат.

А иначе не знам защо Контесата не практикува възгледите си, ами взима годиначета в градината си. Защо не даде шанс на майките им да си изживеят т. нар. магически години? Би трябвало щом е толкова загрижена за ранното оставяне на бебета, да не взима деца под 4 г. или за колкото там проповядваше, че вече е допустимо по мъъъничко да се отлепят от мама...

# 529
А иначе не знам защо Контесата не практикува възгледите си, ами взима годиначета в градината си. Защо не даде шанс на майките им да си изживеят т. нар. магически години? Би трябвало щом е толкова загрижена за ранното оставяне на бебета, да не взима деца под 4 г. или за колкото там проповядваше, че вече е допустимо по мъъъничко да се отлепят от мама...

В духа на тази идея, производителите на оръжие трябва да зарежат бизнеса си, припявайки "Правете любов, а не война".

# 530
Не, това е все едно някой с Нобелова награда за мир да има фабрика за оръжие.

А днес нищо не правя- след нощ с много будене главно си почивам. Тоест взех си дневния труд между 12 и 3 през нощта, оттам нататък не пипвам. Е, то моето "не пипвам" е относително, има си да кажем няколко задължителни неща, но няма да седна да подравнявам възглавници.

# 531
От девет кладенеца вода донесохте, за да си начешете клавиатурите компетентно с тъпотии! Дресирайте си ги вашите, щом сте такива майсторки - дресьорки! Аз моите ще ги уча и възпитавам. И без това темата отдавна не е по темата!
Излишно е да се хващаме за думата. Но ти самата преди няколко страници написа, че не си успяла да научиш/възпиташ/дресираш своите и се е наложило ти да се превъзпиташ.

Специално ще се върна да видя къде съм използвала думата "дресирам" и ако е така, ще се извиня на всички публично!
Дали ще дресираш/учиш/възпитаваш, целта е една-да промениш човека/нещо в човека.
Та, коя точно дума ще използваш, все тая.    Laughing

# 532
Не, това е все едно някой с Нобелова награда за мир да има фабрика за оръжие.
Нобелова награда за личен живот не дават.

# 533
  • BG
От девет кладенеца вода донесохте, за да си начешете клавиатурите компетентно с тъпотии! Дресирайте си ги вашите, щом сте такива майсторки - дресьорки! Аз моите ще ги уча и възпитавам. И без това темата отдавна не е по темата!
Излишно е да се хващаме за думата. Но ти самата преди няколко страници написа, че не си успяла да научиш/възпиташ/дресираш своите и се е наложило ти да се превъзпиташ.

Специално ще се върна да видя къде съм използвала думата "дресирам" и ако е така, ще се извиня на всички публично!
Дали ще дресираш/учиш/възпитаваш, целта е една-да промениш човека/нещо в човека.
Та, коя точно дума ще използваш, все тая.    Laughing

Благодаря за уточнението!

Силно изненадана съм, че тази дума се харесва на толкова много жени.

На мен  не ми е все тая и не бих я използвала. Не е все тая да кажеш на детето си "Хей, куче, прибери си играчките!" или "Хей, малко паленце, прибери си играчките!" Използвам израз, близък до цирковата дресура, за да е по-угодно на потребителките.

# 534
  • München, Deutschland
Какво общо имат личните възгледи с професията на човек? Тя може своето дете да не иска да го оставя по детски градини и ясли, но с какво това противоречи на опцията да гледа чужди деца? Просто не виждам никаква връзка м/у двете. Както някой може да напише статия, без да споделя възгледите, да защитава някаква гледна точка, защото проектът изисква да заеме такава функция и позиция и т.н. Какво общо имат личните схващания на Контесата? За мен - нищо.

# 535
Пф, като знам сега как примамвам сина ми до гърнето в банята, точно думата "дресирам" ми идва на ума Grinning

# 536
Еми не знам, аз не искам моите деца да взимат наркотици, ама може ли да направя една meth lab в мазето...някак личен живот и действия е хубаво да са в хармония, ако наистина вярваш в нещо. Иначе няма лошо да си опортюнист, но пак не мога да кажа, че е издържано в морален план.

Та ако тя смята, че по принцип ранната градина е вредна за децата (не само за нейното, тя по принцип го смята това за всички деца), то съзнателно предлага вредна услуга.

Това е все едно аз да говоря разпалено за журналистическа етика, но да си вадя парите от писане на фейк нюз...

Но някои хора са така, прагматични и опортюнистични, не се замислят много какво точно вършат...

# 537
Уиш, аналогията беше убийствена.

Сирен, аз мойто си го гледам както смятам за редно. Медал не чакам.
Майчинството тук е 1 година, а инфант грижата е скъпа, нерентабилна за бизнеса заради съотношението учител/ бройка деца и почти няма предлагане за нея. Повечето центрове приемат деца над 18 месеца, защото тогава съотношението на учител/ деца е малко по- добра.

Последна редакция: вт, 13 юни 2017, 16:16 от Анонимен

# 538
Уиш, аналогията беше убийствена.
Нали!  Mr. Green

Предлагам всички детски учителки и персоналът на детските ясли незабавно да се откажат от професиите си и да напуснат работните си места, ако не представят доказателства, че децата им да посещавали редовно тези институции. Амаха, опортюнисти!

# 539
Ти твоето си го гледай, но не го задавай като стандарт. Защото не всички майки искат да са нещо като...абе като ония, дето водят на каишка ВИП персони и им изглаждат битието. В смисъл- не може да се постелеш като килимче пред детето, като се занимаваш единствено с детския му свят.

Аналогията на Уиш беше грешна, освен ако наистина не вярва, че няма връзка между убеждения, живот и избор в живота. То тогава аз мога да смятам, че не е хубаво да се убива, ама да стана наемен убиец, защото услугата се търси и е добре платена...

Това е все едно Уиш както е доктор и историк и има някакви стандарти, да се наеме да пише псевдоисторически статии, защото й плащат.

Освен това Контесата често говори не само за своето дете, ами по принцип за всички деца- нали е нещо като детски психолог, та в други теми съм чела мнение за общия случай, не само за нейното дете. В смисъл, че детето до три години трябва да е основно с родителите си.

Общи условия

Активация на акаунт