Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 65 054
  • 886
  •   1
Отговори
# 540
Ти твоето си го гледай, но не го задавай като стандарт. ....

Това е все едно Уиш както е доктор и историк и има някакви стандарти, да се наеме да пише псевдоисторически статии, защото й плащат.
Не помня Контесата да е задавала стандарт за другите, а е споделяла своите стандарти за своето семейство.

Да знаеш, че от 10 години правя точно това от аналогията. Не пиша псевдоисторически статии, но вече 10 години не се занимавам с наука, а си изкарвам парите с нещо, което може да бъде наречено "чалгата на науката", защото е високо платено.

# 541
Сирен, по- доброто за детето е, но не винаги хората могат да си го позволяват.
Винаги съм се изказвала така за яслите и била против това майка в майчинство и неналагащо й се да работи да има деца в институции. По принцип приемам предимно деца от 3 нагоре като за учители правя изключение.

# 542
  • Бургас
Уишмастърова, ти не се пъни, че с твоите говендъри и кифли.... как може да говориш така за най-милите си същества! Признай си, че не си обичаш децата и едвам ги траеш, та на по-долно стъпало от циркови животни ги имаш. Бе какви животни, едното даже не го считаш за одушевен предмет, ми за нЕкъФ тестен сладкиш.... Анатема  hahaha

Mr. Green

Бенисима, спокойно! Използваме я шеговито тази дума и в предния пост го написах. Не виждам какво толкова се възмущаваш, че и налиташ да квалифицираш кое било тъпотии. Мисля, че е достатъчно и би било в рамките на добрия интелигентен тон, просто да кажеш, че не ти допада този изказ и не би го ползвала. Останалото е вече е излишно.

# 543
Уиш, пиши си, няма нищо грешно в парите, но да знаеш, че след още 5 години вече май ще ти изтече лиценза да се хвалиш, че си учен, защото на практика отдавна си напуснала академичния свят.

"Винаги съм се изказвала така за яслите и била против това майка в майчинство и неналагащо й се да работи да има деца в институции. "

Ето това си е позицията на Контесата- за всички майки, по принцип.

# 544
  • София
Аз пък си мислех, че след спиране на кърменето и бащи може...

# 545
О, аз не се хваля, споменавам само един прост факт. Лиценз за академичния свят не ми трябва- отдавна не поддържам контакти с него. Академизмът от един момент нататък става състояние на духа. Мой е изборът да спра да се развивам като учен, но натрупаното няма как да се изчегърта от мозъка ми, а написаното от мен няма да изчезне.

# 546
Добре де, на майка в майчинство без неотложна нужда да работи, защо би и било да си остави детето на ясла?
В смисъл, съвсем логична и нормална е позицията, то няма никаква революция в нея. Нормално е яслите да съществуват за децата на онези родители, които не са в мойчинство, налага им се да работят и нямат друга алтернатива за дневно гледане на деца (баби, дядовци, детегледачки и т.н.)
Тя не е написала, че майките на които им се налага да работят и си оставят децата през деня в ясла не са материал...

# 547
Знам за майка на три деца, която праща големия на занималня, средния на градина, малкото на ясла, тя си седи у дома и си почива. Лоша майка или умна жена? Някои ги пращат, просто защото у дома не се траят.

# 548
Знам за майка на три деца, която праща големия на занималня, средния на градина, малкото на ясла, тя си седи у дома и си почива. Лоша майка или умна жена? Някои ги пращат, просто защото у дома не се траят.
Жена, захванала се с нещо, за което не разполага с нужния капацитет.

# 549
Яслите не са препоръчителни.  Но и детските градини са наричани дневни сиропиталища, аз лично за моето дете съм против и занималнята. Истината е, че родиш ли трябва да си си вкъщи поне до навършване на пълнолетие на детето. Всичко останало е лош материал. Аз познавам само циганки, които не работят и са винаги до децата си. Та излиза, че те са най-добрите майки. Отделно раждат и повече деца, така че всички дружно можем да се подтиснем , че не оправдаваме и не споделяме чуждото мнение.

# 550
Яслите не са препоръчителни.  Но и детските градини са наричани дневни сиропиталища, аз лично за моето дете съм против и занималнята. Истината е, че родиш ли трябва да си си вкъщи поне до навършване на пълнолетие на детето. Всичко останало е лош материал. Аз познавам само циганки, които не работят и са винаги до децата си. Та излиза, че те са най-добрите майки. Отделно раждат и повече деца, така че всички дружно можем да се подтиснем , че не оправдаваме и не споделяме чуждото мнение.
Трябва да смениш средата. Така ще успееш да се запознаеш и с жени да доста заможни мъже, които не работят и са до децата си.

# 551
Всичките ми приятелки искат богат мъж, но много трудно е да се уредиш с такъв. Конкуренцията е убийствена и борбата безмилостно жестока. Прекалено висока летва за мен. Аз не искам много защото не мога да му платя цената и за това имам всичко, което искам.

# 552
  • София
Аз пък познавам мъже на доста заможни жени, които не работят и са до децата си.

И въобще, изборът да работиш може да не е свързан само с финансите, защото някои деца отиват с удоволствие на градина, а майките им - с удоволствие на работа.

Твърде много клишета има забити за всичките тия неща.

# 553
Сирено, сирено, Контесата ти е голям трън в очите, ей. Черна завист те гони, признай си.
По твоите думи излиза, че Контесата ги е хванала за гушите тия родители ако не си дадат децата при нея.
Смешна си бе жена, не се ли усещаш.

# 554
И въобще, изборът да работиш може да не е свързан само с финансите, защото някои деца отиват с удоволствие на градина, а майките им - с удоволствие на работа.
Съвършено вярно. Слава Богу, няма един-единствен верен избор, валиден за всички.

Общи условия

Активация на акаунт