Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 65 104
  • 886
  •   1
Отговори
# 675
Вероятно каквито деца си направиш, с такива ще (не)почиваш.

Нали знаеш, че децата не се правят с ръце, не се правят по план и спецификации и не може да си ги свалиш от интернет? Каквито се получат, такива ще гледаш. Понякога цената на това да имаш много умно дете е, че ще имаш прекалено будно, недоволно, прекалено чувствително бебе. Всяко дете си има периоди.

Icey, да, да, знам, чадо, ти ще си различна:) всички сме различни:) казах ти- с всяка своя дума ми подкрепяш тезата.

# 676
  • Пловдив
Пак това натирване, хвърляне.  За нас с внучката е голяма радост да ми я натирят.
За мен ако е всеки уикенд, по цял уикенд, повече от 2-3 часа е много. Кога го виждат това дете тия родители? Особено ако през седмицата е на ясла/детска градина.

# 677
Все изпадате в крайности.

# 678
Не се притеснявай да използваш и сегашно време.

# 679
О, да, Icey, както подсказва и никът ти, ти си уникална снежинка, спор няма...

# 680
  • Пловдив
Все изпадате в крайности.
Добре, кога? Излизане от работа в 5-5:30, взимане на детето от детска градина, няма да се пазарува всеки ден, прибиране в 6 най-рано. Домакински дейности - готвене, пране, слагане на маса, не си съсредоточен в детето. След вечеря му обърнеш внимание за колко? Час до два. После си лягат децата. И уикенда го оставяш при бабата, мда.

# 681
  • Sofia
Айси, без да се заяждам с теб /между другото Сирена също не се заяжда, по-скоро иска да ти отвори очите за някои неща, а ти упорито отказваш да го направиш/  Hug  искам да ти кажа, че категорично не съм съгласна с твоите подмятания, защо ги раждаме децата, щом ни пречат, каквито деца си родим, такива ще си гледаме, ... , и т.н. Ти знаеш каква личност си сега и знаеш каква личност би искала да бъдеш като майка. Дотам  Peace  Докато не се сдобиеш със свое дете, колкото и да гадаеш отсега какво ще е, как ще се чувстваш и как ще си подредиш ежедневието, няма да успееш да си представиш всичко. Едно е на теория, друго е на практика. Ще видиш, изненадите са големи и са много на брой! Не всичко е хубаво и розово, не всичко е неприятно и тежко. И наистина не можеш да си програмираш нито детето, нито майчинството. Желая ти успех! И моля те, опитай се да не бъдеш чак толкова категорична за бъдещето, отстрани наистина звучи малко незряло и смешно. С най-добри чувства съм, наистина  Hug Предполагам, че си много млада още и затова от думите ти струи идеализъм и наивитет. За протокола, аз съм на 39. Преди да стана аз самата майка, ако знаеш за колко много неща се заричах, че аз ... ... ...

# 682
Когато съм била работеща с едно дете: сутрин се будеше много рано, в 6:30. До 9 разни глезотии, закуски, филмчета, говорим си, после на градина. Взимам го в 6, пазарувахме заедно понякога, къпане. Е, не е било лазерен фокус да се гледаме в очите като сциентолози, но на ден се събираха 5-6 часа рамо до рамо в някакви дейности.

При тези условия през лятото съм го пускала почти всеки уикенд с баба си на вила, на село...на мен пък са ми странни такива посещения за дзак! два часа и край. То няма време да се отпусне при бабата, 2 часа са кратко време, мерени са по часовник, стресово е.

А Icey още е параден генерал, не е усетила чисто физиологично какво е да те удари влакът, наречен бременност и раждане. Дори да са леки, пак ще ти посвият перките, няма да излезеш оттам без някаква повреда или шок, дори и малки.

# 683
Не говоря за всеки уикенд, а понякога.  Но като сте си решили така, ваша си работа.  

# 684
  • Пловдив
9?!?! Колко фирми почват работа в в 9 и 30, щото все пак имаш половин час да го оставиш в градината и да се придвижиш до работа.

Един уикенд месечно и аз бих желала да мога да оставя зверилника. Това е ок, според мен.

# 685
Аз съм ОК и с всеки уикенд, но няма да се справят. Но ако системата работи- то защо не.

Янтра, повечето работи, на които съм ходила, почват към 10. Не е ли масово да се работи от 9:30-10:00? Ако имаш план за деня какво се изисква да изработиш, никой не те гони да се явиш в 8:30.

# 686
Моето дете също е стояло по три мсеца при родителите ми в София, когато стана по голяма казваше, че това и е най хубавото време, баба и дядо угаждат за всичко.....и да искам да я оставя при мен няма как, кой да я гледам лятото и двамата с ММ сме на работа, в градините сборни групи, ваканции един месец и пр. Няма нищо лошо децата да остават и за по дълго при бабите....отглеждането им не е само работа на майката и бащата....детето е свързано и с другите поколения, баби, дядовци, те също са част от нашето семейство!

# 687
  • Пловдив
Янтра, повечето работи, на които съм ходила, почват към 10.
Мся, ай приземи се малко. Да си поговорим за повечето хора.

То и аз свършвам след 6 и не успяваме да се приберем преди 7 никога, но повечето хора свършват в 5, 5 и половина.

# 688
9?!?! Колко фирми почват работа в в 9 и 30, щото все пак имаш половин час да го оставиш в градината и да се придвижиш до работа.

Един уикенд месечно и аз бих желала да мога да оставя зверилника. Това е ок, според мен.
Ахъм.. Чета и се дивя всеки ден. Всеки път.
Потребителката Сирен ако има сумарно 4 години в работа през живота си пак добре, но е първа кипра на всякаква логистика. Голям смях.

Янтра, разбирам те. Мислим идентично по тези въпроси.

# 689
  • София
И едните, и другите имат право.
Наистина разграфено посещение на баба и дядо не е особено готино, твърде малко време. От друга страна, не е нужно всеки уикенд да се пращат. Може да е един уикенд в месеца, може 2.

П.П. Това, че в някои фирми се пие кафенце до 10, не значи, че работното време е от толкова Laughing
На някои места държат да си на секундата, на някои- не.

Общи условия

Активация на акаунт