Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 887
  • 886
  •   1
Отговори
# 780
  • Стара Загора
Не знам защо един родител може да изпитва гордост, че детето му изпада в паника без него. За мен това е вид провал на отглеждането, прекалено нещо сте се овъртолили, да не ви пуска крачола. Не знам доколко това се води за здрава, здравословна връзка и доколко вече минава границата. А може всъщност на детето да не му трябваш чак толкова и ако остане малко само, да осъзнае, че има и други неща за правене. Но ако мама държи да е винаги пътеводна светлина- ще направи така, че детето ще пищи и няма да вирее без нея. Което е малко гадно, като се замисли човек...
Кой  е казал, че е горд, че детето му реве без него?  newsm78

# 781
И нашето кара дълги ваканции при бабите, и с леля си остава, и по приятелки в други градове/села гостува, никога не е ревала за нас. Но това не пречи да обича семейните почивки и морето. Има си и своите забавления и пътувания, има си и семейните. Пък и морето никога не е достатъчно Simple Smile
Не знам, днес в супермаркета видях миниатюрно новородено- сигурно беше на дни. Много сладко, гъзарската количка, ама каква му е файдата на това бебе да ходи в Лидл, а майка му вместо да почива, къде е тръгнала да мери улиците в жегата...
Може да са били на консултация и връщайки се да са минали през магазина.
Или просто й е писнало да седи сама вкъщи.
Има и такива, които реват от колики и возенето навън ги успокоява.
Или е самотна майка, или с мъж в командировка и й трябва нещо от магазина.
И т.н.
Чудо голямо, че слязла до магазина  Laughing

# 782
А вие не можете ли да разберете, че има хора, които се забавляват да ходят някъде с децата си? Както аз мога да разбера гледната точка на нежелаещите, така би следвало и те да надникнат над техния си опит и да приемат, че не е единствения правилен.

Имала съм точно два инцидента с детето на море. Единия смешен, другия не толкова, но понеже свърши добре, после пак се смях на реакцията на баща му.  

Никога не ми се е налагало да "търча" по цял ден, да вадя фасове и да не мога да си почина.

разбирам и желанието да си някъде за няколко дни без деца и сме го правили няколко пъти, но това не е основната почивка, а по-скоро отмаряне от време на време.

# 783
  • Стара Загора
Нямам предвид като цяло детето да реве и да се тръшка като го оставите някъде.
А детето да знае, че вие отивате на семейна почивка без него. Аз си представям да реве за това, че мама и тати се изпъват на плажа, докато то гледа сапунки с баба си (примерно).  Grinning

# 784
Може да не казват.
Или ако не е виждало море може и да не знае за какъв кеф става дума...

# 785
А вие не можете ли да разберете, че има хора, които се забавляват да ходят някъде с децата си?
Това визирах и аз изначало Simple Smile

# 786
  • Стара Загора
Е колко време да минава този номер? Те децата не ядат бананите с обелките  Crazy

# 787
Да, интересни деца имат някои - умират от кеф да стоят вкъщи с бабите си, не на почивка. Разбира се, бабата може да ги води на плаж, на музей, на кино и т.н., тогава всичко е наред, но децата, които аз познавам и ги оставят на бабите съвсем не си изкарват толкова добре.

# 788
  • София - Варна
Ама аз го разбрирам. Всъщност съгласна съм с вас, разбирам, че на вас ви е добре. Simple Smile Дори не споря.
Просто казвам своята гледна точка, как е за мен. По-скоро вие не можете да го разберете, тоест да разберете, че на нас ни е добре така. Simple Smile
А моето си изкарва много добре с баба си на морето, тя е на 50, има яко енергия. Някои на толкова раждат първо, дето се вика.

# 789
Аз ви разбирам от гледната точна на възрастен.
Но от тази на дете бих била доста бясна на родителите си, ако постъпваха така с мен  Laughing морските ни семейни почивки са ми едни от най-хубавите детски спомени.
Не бих имала против да отидат и отделно, но да нямаме и семейни, определено нямаше да съм доволна Stop

# 790
  • София - Варна
Аз пак казвам, че говоря за малки неуправляеми деца.

# 791
А вие не можете ли да разберете, че има хора, които се забавляват да ходят някъде с децата си? Както аз мога да разбера гледната точка на нежелаещите, така би следвало и те да надникнат над техния си опит и да приемат, че не е единствения правилен.

Защото репликите към нас са - захвърляне, натирване, не си обичате децата.

# 792
  • София - Варна
Не твърдя такива неща, това са крайности. Mr. Green
Всеки си решава. Това е идеята.
Аз малки деца не водя, не виждам плюсове за себе си и за тях. Още повече че аз не помня нищо от почивките преди 5-годишната възраст. Мен лично са ме почнали от 3. Еми, нищо не помня.

# 793
Това ти си го измисли. За мен прекарване на време с баби не е наритване, ако ще и за месец да е. Какво по-добро да прави детето, особено през лятото, когато родителите са на работа.

Говорим за семейната отпуска, а не за неоставяне въобще. И Янтра ти каза, че с кеф би ги "захвърлила" ако има как, ама при нея няма.

Дъщеря ти има късмет ти да си свободна и да имаш желание, но все си мисля, че и те ходят някъде с детето си.

# 794
  • София
Аз му намерих цаката на "хем на почивка, хем пътуване, хем деца, хем лично време за нас с ММ": круизните кораби. Имат перфектна безплатна (включена в цената) организация за деца от 2 до 18. Имат "гупита" от 2-3 годишни, които си имат отделни вътрешни кътове, отделни водни забавления  и т.н. Оставяш ги и си ги взимаш лично. За по-големите имат други отделни "градини".

Общи условия

Активация на акаунт