Нашите орхидеи - Тема 21

• 81 005
  • 807
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Не, не е повод за притеснение.

# 136
  • някъде
Моите красавици

# 137
Здравейте, на всички имам проблем с моята орхидея и ви моля за помощ. Днес забелязах, че листата са започнали да покафеняват и са доста омекнали. Прочетох в Интернет, че това се дължи най-вероятно на преполиване или на недостатъчна светлина.
Прилагам снимки.

https://imageshack.us/i/pmbaO5odj
https://imageshack.us/i/poJW63Hvj

Също така ме интересува в това положение, тъй като вече е прецъфтяла може ли да я торя с препарата на Лактофал за растеж.
Поздравления на Диди за нейните красоти.

# 138
Първото цветче от летния цъфтеж при мен е от любим дребосък:
Скрит текст:
Чакам да се появи и аромата му.

# 139
Здравейте,
Включвам се отново за съдействие с два въпроса, които стрелям директно:
1. В саксията (при корените) на едното ми фалче забелязах, че са се появили две бели малки гъбки. Моля да ме посъветвате какво да направя, тъй като се притеснявам. Чудя се дали да я пресаждам, в същото време прочетох, че гъбите се отразяват добре...Прилагам снимки по-долу
http://imgur.com/a/8wjQT

2. От неделя съм горд собственик на едно мини фалче. В момента е в сфангум мъх, така си го закупих. Прочетох доста мнения от други форуми и исках и вас да ви питам - да го пресадя ли в почва за орхидеи или да го оставя само в мъха. Също така какви са спецификите за минитата?

3. Старото ми фалче (с белите гъбки) пуска в момента ново разклонение на единия си цветонос и нямам търпение да спре да расте и да цъфне отново  Heart Eyes

# 140
  • Варна
1. Нищо
2. Не. Никакви специфики няма, гледат се като другите.
 Laughing

# 141
Здравейте,
имам проблем с моята орхидея -  до скоро цъфтеше, но листата и ставаха все по меки всеки ден. Започна да изкарва нов лист, но си остана мъничък. Без да искам я бутнах и усетих, че се клати.Повдигнах и я извадих от субстрата много лесно. Почти всички корени са й изгнили. Има само две - три зелени коренчета. Прочетох много неща в интернет, но съм много объркана. Незнам точно как да постъпя. Бихте ли ме посъветвали как да опитам да я спася.
Благодаря Smile

# 142
Здравейте,
имам проблем с моята орхидея -  до скоро цъфтеше, но листата и ставаха все по меки всеки ден. Започна да изкарва нов лист, но си остана мъничък. Без да искам я бутнах и усетих, че се клати.Повдигнах и я извадих от субстрата много лесно. Почти всички корени са й изгнили. Има само две - три зелени коренчета. Прочетох много неща в интернет, но съм много объркана. Незнам точно как да постъпя. Бихте ли ме посъветвали как да опитам да я спася.
Благодаря Smile

Да не би да си я оставила на пряка слънчева светлина?

# 143
  • ... рееща се.
Аз идвам да рева... първа орхидея с мокро гниене при мен Confused НЯМА как да е попаднала вода, защото аз кисна. Гниенето не е на най-младото листо, а това преди него. Падна ми в ръцете като го дръпнах леко, изчистих до основа каквото можах... най-младото уж се държи леко, ама на какво не знам. :/ поръсих с топсин и полях, корените са добре... друго мога ли да направя?

# 144
Не е на пряка слънчева светлина. Имам две орхидеи поставени една друга - едната изглежда много добре, въпреки, че и за двете се грижа по един и същ начин. Сега съм увила кореновата част на орхидеята в наеловнов плик, за да има влага и се надявам да започне да пуска корени, но нямам идея колко дълго да я държа така.

# 145
Аз имах една такава.Държах я в чаша,като веднъж дневно пълнех вода,за да се напоят съществуващите коренчета,после изсипвах водата и я оставях в празната вече чаша.Отне около два месеца,докато си пусне едно-две коренчета още.В момента цъфти. Simple Smile

# 146
Фаленопсис "Purple Martin" продължава да цъфти при мен. Постоянно се развиват нови пъпки, което донякъде компенсира бързото прецъфтяване - едва месец и половина Crossing Arms . Мисля, че за пръв път има четири цветчета заедно:
Скрит текст:

# 147
  • Ænima/Albuquerque
Ай, каква красота! Обаче цъфтежа му е, като на Лиодорото - много красив, но много кратък.
Като стана дума - мойто Лиодоро е удължило цветоноса и е заформило две нови пъпки. Много стиснато цвете.  Crossing Arms

# 148
Моето Лиодоро цъфти от 09 април насам, така че съм доволна от него. Но на Мартин ще му дърпам лилавите уши Joy .

# 149
 Разкош е този "Purple Martin".

Общи условия

Активация на акаунт