Нашите орхидеи - Тема 21

• 81 136
  • 807
  •   1
Отговори
# 375
Прекрасни са, Добри  bouquet ! Възхищавам се на хора, които се справят и с други орхи освен с фаленопсиси. Аз не съм от тях Laughing .

# 376
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
те сами се гледат Simple Smile и фалчетата ми са така Simple Smile

# 377
Моите докато да се научат да се гледат сами и ги раздадох Joy .

# 378
  • на острова на мечтите
Ами ще трябва да проверя точно какво убива този препарат. Гъби няма на снимката,ама те може и да са с много объркана представа за самоличност,та кой знае:stuck_out_tongue_winking_eye:Шегувам се.
Тя милата орхидея вчера взе че и падна. Не се счупи,но имаше доста кори по пода,а и изсъхнали гъбки. Смених и мястото,но Май ще трябва да й сменя и кашпата,че не я държи.
Красиви,Добри!

# 379
Здравейте!
Много моля за помощ!
Имам 4 фалчета. Едното е цъфнало от юни и до момента задържа цъфтежа и изкарва наведнъж 3 листа  Crazy
Притеснява ме обаче, че днес при поливане забелязах, че в субстрата има някакви миниатюрни пълзязщи животинки. Не летят, само си пълзят.
Моля ви, кажете ми какво да правя, за да не погубят орхидеята и да не се заразят и другите  bouquet

Последна редакция: сб, 28 окт 2017, 15:15 от _Runaway_

# 380
  • София
И моята едната имаше гъби в корите по повърхостта - като я позасуших без да искам измряха горките и така и изникнаха после. Не са й пречели, даже си бяха част от пейзажа Simple Smile.

# 381
Здравейте момичета! Имам една мини орхидея, но остана без листа съвсем...корените ми изглеждат добре на този етап, дали мога да я спася и как?

# 382
  • на острова на мечтите
И моята едната имаше гъби в корите по повърхостта - като я позасуших без да искам измряха горките и така и изникнаха после. Не са й пречели, даже си бяха част от пейзажа Simple Smile.
Joy
Здравейте!
Много моля за помощ!
Имам 4 фалчета. Едното е цъфнало от юни и до момента задържа цъфтежа и изкарва наведнъж 3 листа  Crazy
Притеснява ме обаче, че днес при поливане забелязах, че в субстрата има някакви миниатюрни пълзязщи животинки. Не летят, само си пълзят.
Моля ви, кажете ми какво да правя, за да не погубят орхидеята и да не се заразят и другите  bouquet
Нямам много опит,но смени корите ,а тези ги изгори или унищожи ,за да не се разпространяват изобщо. Напръсках коренчетата с някакъв антипаразитен разтвор. Ако можеш да я изолира някъде,за известно време,също няма да е зле.И дано всичко се размине!
Днес видях,че една от моите орхидеи е пуснала фалчета!!! Миличките ми,с всичкото малко време,което успявам да им посветя,ми се отблагодаряват с много красота.

# 383
Реших да ви покажа какви ги върши едно мое фалче, подарено ми с централен цветонос:
Скрит текст:

А това е един пелорик, който ме радва с разкошен тъмно винен цвят Heart :
Скрит текст:

# 384
  • на острова на мечтите
Impalla,много красиво!!! Моите фалчета са едва покарали.

# 385
Благодаря!
Всъщност това цветче се разви на върха на цветоноса, с който купих орхидеята.
Иначе фалчетата започнаха вече да изкарват новите цветоноси, има 20тина като за начало.

# 386

Здравейте!
Много моля за помощ!
Имам 4 фалчета. Едното е цъфнало от юни и до момента задържа цъфтежа и изкарва наведнъж 3 листа  Crazy
Моля ви, кажете ми какво да правя, за да не погубят орхидеята и да не се заразят и другите  bouquet

Нямам много опит,но смени корите ,а тези ги изгори или унищожи ,за да не се разпространяват изобщо. Напръсках коренчетата с някакъв антипаразитен разтвор. Ако можеш да я изолира някъде,за известно време,също няма да е зле.И дано всичко се размине!
Днес видях,че една от моите орхидеи е пуснала фалчета!!! Миличките ми,с всичкото малко време,което успявам да им посветя,ми се отблагодаряват с много красота.

това са едни инсекти, на които постоянно забравям името. Има ги и не само в цветята но и по балконите и в мокрите помещения. Завъждат се при чрезмерна влажност. Обикновено хладните сезони. Обработка еднократна с какъвто и да е инсектицид , плюс кашпа чинийка ги изтребва. Но след време могат да се появят отново , затова изискват превантивна обработка - да кажем два пъти за целия влажен сезон. Но те са едни от най- безвредните.

# 387
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Joy
Здравейте!
Много моля за помощ!
Имам 4 фалчета. Едното е цъфнало от юни и до момента задържа цъфтежа и изкарва наведнъж 3 листа  Crazy
Моля ви, кажете ми какво да правя, за да не погубят орхидеята и да не се заразят и другите  bouquet

ще снимаш ли? стана ми интересно Simple Smile
пуснала е или кейки или цветонос Simple Smile
фалче е фаленопсис Simple Smile

# 388
  • София
Импала, това червеникавото е страхотно! Simple Smile
_re_ge, каква е тази "кашпа-чинийка"? И аз забелязах някакви ,ушици, които не летят и не знам какво да ги правя.

При мен няма цветоноси, само нови листа тук-таме. Чакам Simple Smile

# 389
  • Ænima/Albuquerque
Мале, Импала, първата орхидея яко се е побъркала. Суперска е!  Blue Heart

Общи условия

Активация на акаунт