Нашите орхидеи - Тема 21

• 80 492
  • 807
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
И аз така мисля. не става със спирт тая работа, а с препарат. Един хубав системен препарат, айде може и два да се редуват за по-сигурно ще реши проблема, без да се стига до изхвърляне на растения.

# 631
Първи цветове за сезона и от мен:
Скрит текст:

# 632
Днес в Кауфланд имаше намалени орхидеи - бели и една жълта. От 18 на 5 лв. Взех си жълтата, с две разклонения е. Много е свежа, не знам защо са ги намалили. Ето я и нея:

И втората от другите ми орхидеи е пуснала цветонос. Ето ги, когато са цъфтящи:

# 633
Здравейте,
имам орхидея Фаленопсис, но изглежда има проблем. Едно от листата и пожълтява , намира се най-отдолу, също така и старите цветоноси наполовина са пожълтели. Но расте нов цветонос.Дали може да ми дадете съвет?

# 634
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нормално е по някое време най-долното листо да си отиде, за прецъфтелите цветоноси - също.
но повече ще помогнем ако видим листото Simple Smile

# 635
ето и снимките

# 636
изглеждаха ми съвсем наред до третата снимка, тази с корените и листото от долната страна. някак странно е това пожълтяване.
аз не съм най-големия специалист в света Simple Smile дано се включи някой по-знаещ.

# 637
изглеждаха ми съвсем наред до третата снимка, тази с корените и листото от долната страна. някак странно е това пожълтяване.
аз не съм най-големия специалист в света Simple Smile дано се включи някой по-знаещ.

Благодаря Simple Smile все пак за консултацията Simple Smile Ако някой друг може да се включи и да даде мнение ще съм много благодарна:) И аз мисля , че е наред, но се притеснявам, защото мъжът ми каза, че ако уморя тази орхидея друга няма да видя Grinning , а предишната свекървата я преполя и тя изгни Wink

# 638
Грета, тази отхидея с корените пресаждана ли е? Струва ми се, че субстрата е зеленясал и трябва да се смени. Освен това, пожълтелите цветоноси може да се отрежат.

# 639
  • Варна
Субстратът е мъх, затова е зеленясал, просто задържа повече влага... Аз не виждам нищо трагично на снимките, но бих отрязала жълтото листо, както и сухите цветоноси.

# 640
Честита нова година, любителки на красотата! Здраве и късмет, и много цвят да ни радва!
Щората падна и ми счупи цветоноса на любима моя орхидея. Много й се ядосах, но ...
Безумната идея, която ме осени е да залепя цветоноса с тиксо и да се надявам да продължи да се изхранва...или да го топна във вода пък каквото стане...?

# 641
по-скоро второто Simple Smile Simple Smile

# 642
  • Русе
Май и аз смятам, че е по-добре второто Wink
Успешна нова година, любителки на красивото!
Аз си чакам 4 минита и 1 голяма орхидея да цъфтят, както и дендробиума, но той нещо ме саботира Cry Готов му е новия цветонос, а има само 1 пъпка Sad

# 643
За много години! Нека са изпълнени с много красота от любимите ни цветя!

beauty_magnolia
Неприятна случка, съжалявам .
И аз гласувам за топването във вода. Ако пъпките са достатъчно големи може и да се отворят, но за мънички, имащи нужда от доста време, за да се развият, съм по-скоро скептична. Но не пречи да се опита все пак.
Много е вероятно обаче да се развие разклонение на цветоноса от спяща пъпка, ако има останали такива.

# 644
Грета, тази отхидея с корените пресаждана ли е? Струва ми се, че субстрата е зеленясал и трябва да се смени. Освен това, пожълтелите цветоноси може да се отрежат.

Не съм я пресаждала, защото расте нов цветонос и доколкото знам не трябва да я пипам тогава, иначе аз я поливам доста рядко и то не се ориентирам само по корените ами пипам и мъха.

Общи условия

Активация на акаунт