Училищата в район Младост, София - V част

• 98 224
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
  • София
А могат ли някъде да се видят задачи давани до сега на този мат.турнир за прием в 125 СУ?

Прибират листовете със задачите след изпитите и никой ги няма. Когато синът ми кандидатства при записването за изпита в библиотеката ни предложиха задачите от по - миналата година срещу 1 лв. Пробвай в библиотеката на 125-то. Може и през цялата година да ги предлагат.

# 61
  • София
Може ли някой да сподели скорошно мнение за 131 училище? Като разговярям с познати единственото, което казват е, че е пълно с представители на малцинствата. Интересуват ме предучилищните групи там. Предварително благодаря!

# 62
  • гр. София
Аз наскоро чух мнение, че учителите били много добри и старателни, но чувам и това за малцинствата. Училището ни е по район и съм много объркана, относно кандидатстването ни там тази година...

# 63
  • София
Аз наскоро чух мнение, че учителите били много добри и старателни, но чувам и това за малцинствата. Училището ни е по район и съм много объркана, относно кандидатстването ни там тази година...
И аз съм в дилема, още повече, че сдружение Шилер има поготвителни паралелки там.
Още един въпрос - ако адреса по лк е примерно в Младост 4 шансът за прием в Младост 1 еднакъв ли е, след като е район Младост?

# 64
Здравейте, и аз бих искала някой да сподели повече информация за 131, защото и на нас ни е по район! Видях, че тази учебна година от сдружение 'Шилер' е имало две паралелки! Може ли някой, който вече има опит да се включи!

# 65
И аз съм в дилема, още повече, че сдружение Шилер има поготвителни паралелки там.
Още един въпрос - ако адреса по лк е примерно в Младост 4 шансът за прием в Младост 1 еднакъв ли е, след като е район Младост?

Според проекта за правила за прием в 1 клас, всяко училище има прилежаща територия и не обхваща целия район Младост. С малки изключения (бл. 401, 403 - 409), останалите адреси в Младост 4 (бл.411-492) попадат в прилежащата територия на 131 училище.

# 66
  • гр. София
За другите райони на Младост, незнам какъв е шанса, но мисля че ще е доста нисък. Сдружение Шилер са с изпит по немски за 1 клас. Който има подготовка може да се пробва 😊

# 67

Мислете повече за 1-ви клас какво ще се случи. Там приема е по уседналост и прилежаща територия, която във вашия случай е само Младост 4. Младост 1 не е опция.

# 68
  • гр. София
Лошото е че нямаме никакъв избор. В Младост 4 има само 1 училище, а в другите по 2,3... 😒

Мислете повече за 1-ви клас какво ще се случи. Там приема е по уседналост и прилежаща територия, която във вашия случай е само Младост 4. Младост 1 не е опция.

# 69
  • sofia
Няма значение колко са училищата, те имат различни прилежащи райони, не се припокриват. Например 81-во и 144-то са в Младост -3, но прилежащите им райони са различни. Така са и 39-то и 128-мо, нищо, че и двете са в Младост-2.

# 70
Моето дете е в ПГ в 131-во тази година, но е към Шилер. Мога да споделя, ако ви интересува.

# 71
Имате ли престава с новата наредба за първи клас как ще се процедира с децата от ПГ към Шилер? Аз бих се радвала на всякаква информация за 131 Simple Smile

# 72
Имате ли престава с новата наредба за първи клас как ще се процедира с децата от ПГ към Шилер? Аз бих се радвала на всякаква информация за 131 Simple Smile

Кандидатстването за първи клас е по новата наредба и нейните критерии. Тоест уседналост и прилежащ район. Ако ги имате, ще влезете, ако не, местите детето. Нямате шанс за прием в първи клас в 131 но.

# 73
Здравейте, живеем в младост 4 и имам дъщеря на 5 години. през есента трябва да тръгне на подготвителна група. Няма да споделям големите си притеснения. Бихте ли ми препоръчали училище, в което мога да бъда спокойна, че детето ще се развива.

# 74
  • гр. София
Няма значение колко са училищата, те имат различни прилежащи райони, не се припокриват. Например 81-во и 144-то са в Младост -3, но прилежащите им райони са различни. Така са и 39-то и 128-мо, нищо, че и двете са в Младост-2.
Да, но комплекса е разделен на два прилежащи, а за Младост 4- цял комплекс в 1 училище. Щеше ми се поне още едно да има 😂

Общи условия

Активация на акаунт