Училищата в район Младост, София - V част

• 99 891
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
За пгу в у-ще ,трябва ли да вадя документи за постянен адрес или проверката е по служебен път?Срещам противоречиви мнения,а не открих информация в исодз.

# 541
Здравейте, натоварени са децата, целодневно е обучението. Може да се откажете по всяко време / подписвате прекратяване на договор с ООДто/ , както направихме ние, просто губите встъпителната такса.

# 542
Здравейте, натоварени са децата, целодневно е обучението. Може да се откажете по всяко време / подписвате прекратяване на договор с ООДто/ , както направихме ние, просто губите встъпителната такса.

Много Ви благодаря! Като цяло препоръчвате ли Сдружението за деца от 1 до 4 клас? Тази година разбрах, че приемат много малко деца, така че шансът ми е нищожен, но се чудя дали изобщо е добър вариант? Критиките, които четох до тук са насочни главно към администрацията им, но към учители и обучение ми се иска да имам някакви отзиви.

# 543
Всичко зависи от учителя / на късмет е/, ние не бяхме доволни и затова напуснахме. И не бяхме единствени. Но напускат и учители, идват нови. Повечето родители или са доволни, или не си признават, че има проблеми и си остават покорно.

# 544
  • София
Миналата година всички проверки на документи за кандидатстване се правеха по служебен път. Само изпращах подписано и сканирано заявление - декларация за участие в класирането. После записването ставаше на място с документ от детската градина за завършена подготвителна група.

# 545
  • Sofia, Bulgaria
Здрастиии мами! Може ли мнения за сегашното положение на 131-во училище. Чувам само хубави неща, но може ли и нещо за занималнията? Как се случват нещата там?

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 16:48 от Bibii88

# 546
Аз за 131 също чувам само хубави неща.
Много са им добри резултатите от олимпиадата  по математика(поне според  мен)тази година което ме навява на мисълта че се стараят.

# 547
  • София
Здрастиии мами! Може ли мнения за сегашното положение на 131-во училище. Чувам само хубави неща, но може ли и нещо за занималнията? Как се случват нещата там?
Сина ми е 3 клас Шилер в 131 СУ. Определено за тези 4 години от ПГ досега има положителна промяна в училището!
Обучението е целодневно. До обяд учат задължителната програма на МОН, следобед е занималнята и немския ( ако учи ). Графика е изпилен, тъй като следобед се включват и всички допълнителни дейности в училище и е доста натоварено.
Детето си пише домашните и затвърждава наученото сутринта на занималнята. Учителките са различни. Класния е сутрин, следобед е друга госпожа.
В ПГ целодневно са с една госпожа Simple Smile
Ако имате други въпроси, питайте.

# 548
Събирам мнения за подготовката по чужди езици в 81, 128 и 39. Какви езици предлагат. Как са учителите и прочие.

# 549
  • София
Не знам за кой клас питате, но в 128мо, в първи клас има часове по английски език. Не очаквам нищо от тези часове. Детето научи отделни думи и изрази, а часовете са му приятни. От 5 клас освен английски има руски или немски език. По английски, ако Ви се падне Г-жа Огнянова е страхотна. Ако не е тя, не е лошо, но дъщеря ми е очарована от нея. Часовете протичат доста разчупено и приятно, учениците я харесват. Всяка година има участници в състезания по писане на английски, има и наградени ученици. Бих казала, че Г-жа Огнянова е един модерен и успешен учител по английски език.
Г-жата по руски е оригинална рускиня, но сред учениците имаше оплаквания от ниски оценки и лично отношение към определени ученици. Не мога да кажа коя страна е права, моите, деца не са учили руски при нея. Нямам представа и колко се научава.
По немски Г-жата е много мила с децата, но с броя предвидени часове за 3 години взеха 2 учебника и придобитите знания не са особено впечатляващи.

# 550
В 128-мо има допълнителни курсове по английски към Европа, два пъти седмично.
Като цяло не очаквайте в първи клас да проговори английски, но с доста усилия и във вкъщи, се научава нещичко.

# 551
Вълнува ме прогимназиален и гимназиален етап.

# 552
В 131 занималня има само в паралелки от сдруженията или имат и стандартните?

# 553
В 39то от 1ви до 4ти клас само английски.
След 5ти клас има испански и руски. Нямам наблюдения върху учителите  и качеството на обучението по език.
За моят син разчитам на курсове по език, а не на наученото в училище.
Не знам дали успях да помогна.

# 554
  • София
Във всички училища е така с езиците от 1 до 4 клас. Закачат нещо, но не може да се разчита на него за ниво.

Общи условия

Активация на акаунт