Училищата в район Младост, София - V част

• 99 864
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
  • sofia
В 1 клас задължителна подготовка (ЗП) по чужд език няма. Във 2 клас ЗП е 2 учебни часа седмично по 35 мин., а в 3 и 4 клас е 3 часа седмично по 40 мин. Класовете са по 20-25 деца. Как точно ще има добра подготовка по чужд език при тези условия?

# 556
  • София
В 131 занималня има само в паралелки от сдруженията или имат и стандартните?
Доколкото знам се учи задължително английски език по програма на МОН в 131 СУ 1-4 клас.
Отделно идва езика от сдруженията, който се води извънкласна дейност.
Моя син от ПГ до сега ( 3 клас) смея да твърдя че доста добре се справя с немския. Може да говори, пише, чете и разбира. Вкъщи не му помагаме, защото ние и двамата с баща му незнаем немски и сам се оправя с домашните и тестовете.
Трудно му е на моменти, особено с граматиката но се справя Simple Smile
Английския го учи в задължителните часове...там е ясно. Повече го учи от песните по радиото и игрите на плейстейшъна.
Имаше момент в който се бъркаше в произношението на буквите на двата езика.

# 557
Повече ме вълнува дали има занимания за децата следобед, където могат да са ангажирани, тъй-като всеки работи и т.н. Simple Smile

# 558
  • София
Да, в 131 имат занималня и то хубава.

# 559
Здравейте. Има ли някои мнение за госпожите , който ще поемат първи клас в 81 СОУ?
И дали училището разполага с ресурсен, логопед и психолог? Занималнята как е? Всякакви мнения ще са ми полезни
Благодаря.

# 560
Има и ресурсен учител, и психолог, и логопед. Дори логопедите да двама - един към училището и втори към Логопедичния център.

# 561
Здравейте. Има ли някои мнение за госпожите , който ще поемат първи клас в 81 СОУ?
.................

В момента в 81во напускат три учителя от начален курс. Не е ясно как ще се разместят оставащите и какви ще бъдат новите.

# 562
Има и ресурсен учител, и психолог, и логопед. Дори логопедите да двама - един към училището и втори към Логопедичния център.

Благодаря много.

# 563
Здравейте, кое училище бихте препоръчали след 4-ти клас за по- спокойно и свито дете. Явно в 131-во се подобряват нещата, разглеждам и 39-то, 118 и 128. Ще ползвам частна занималня, курсове и т.н., но ми се иска в часовете поне дисциплината да е добра и учителите да си владеят класа. Страшно противоречиви мнения чух и съм вече пред нервен срив. Благодаря предварително!

# 564
Каквото и да прочетете, не е ясно на какъв клас ще попадне детето. Всички училища са сравнително прилични.
За да препоръча някой училище, то трябва да има личен поглед върху повечето и пак ще е субективен.....

Моят син е в 128 СУ и засега сме доволни, но не мога дам мнение за самите класове - деца, като деца. Има и палави, има и свити, има всякакви...
Предимството на 128-мо е едносменния режим, т.е. учат само сутрин, стаите са хубави, ремонтирани, въвеждат се нови паралелки след 7 клас. Няма стол след 4 клас, имат лафка с неголям избор.

# 565
Много съм Ви благодарна!

# 566
  • гр. София
Здравейте, кое училище бихте препоръчали след 4-ти клас за по- спокойно и свито дете. Явно в 131-во се подобряват нещата, разглеждам и 39-то, 118 и 128. Ще ползвам частна занималня, курсове и т.н., но ми се иска в часовете поне дисциплината да е добра и учителите да си владеят класа. Страшно противоречиви мнения чух и съм вече пред нервен срив. Благодаря предварително!

В момента моето дете е в 39 СУ и засега съм доволна. Трети клас е. Но задължително след 4 клас ще го местим. Дисциплината в по горните класове е нулева.

# 567
За 128-мо наистина много зависи в кой клас ще попадне и кой ще е класният ръководител.. В 128-мо поне по мое време беше - на който му се учи, ще учи, независимо какво ще става. Никога учител не е отказвал да обсъди нещо с детето след часа или по-време на часа, дори много се радват, когато това стане.

# 568
.................

В момента в 81во напускат три учителя от начален курс. Не е ясно как ще се разместят оставащите и какви ще бъдат новите.

И не само начални учители напускат това училище.
А защо ли???

# 569
  • София
Здравейте, има ли родители с деца в 145 ОУ? Интересува ме изобщо възможен ли е прием на дете във втори или трети клас? Миналата година ме отрязаха директно по телефона с отговор, че нямат места. Всички ли класове учат английски или немски език с двете сдружения? По коя програма се учи английски език? Целодневно ли е обучението до 4 клас? Ще бъда благодарна за всяка информация!

Общи условия

Активация на акаунт