Училищата в район Младост, София - V част

• 99 859
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте, кое училище бихте препоръчали след 4-ти клас за по- спокойно и свито дете. Явно в 131-во се подобряват нещата, разглеждам и 39-то, 118 и 128. Ще ползвам частна занималня, курсове и т.н., но ми се иска в часовете поне дисциплината да е добра и учителите да си владеят класа. Страшно противоречиви мнения чух и съм вече пред нервен срив. Благодаря предварително!
Не мога да те успокоя. По принцип 5 клас е огромен стрес. Бих казала даже, най-големия от всички класове.
Учителите не могат "да си владеят класа". Класният се вижда с класа максимум 4-5 часа на седмица, може и по-малко. Непрекъснато се въртят при различни учители, от които има всякакви.

# 571
какво е мнението ви за 131 у-ще? интересува ме 5-12 клас
май не намирам скорошни отзиви (има положителни само за 1-4 клас назад в темата), но ми се струва притеснително текучествота за 1-4 клас - дали е валидно и за горните класове и на местоположението (и съответно учениците) ли се дължи или на директора?
Скрит текст:
от сайта на руо
искат ми съвет, а аз отдавна нямам собствена актуална информация за училищата в квартала

# 572
  • sofia
Това, че се търсят учители в начален етап в 131.СУ не значи, че има текучество. Търсят се, защото училището се подобрява значително и приема по повече паралелки. Сега завършва 1 паралелка четвърти клас, а се очаква прием на 5 или 6 паралелки първи клас.
Текучество на учители няма.

# 573
Казват, че училището става по-добро от няколко години насам. Нямам преки наблюдение, само ЕЖК....

# 574
Здравейте. Има ли някои мнение за госпожите , който ще поемат първи клас в 81 СОУ?
.................

В момента в 81во напускат три учителя от начален курс. Не е ясно как ще се разместят оставащите и какви ще бъдат новите.

И не само начални учители напускат това училище.
А защо ли???

Аз знам за трима от начален и трима от прогимназиален етап. За съжаление напускат едни от най-добрите и не е трудно да се сетим защо......

# 575
това какво означава? лош директор, недобра среда между учителите...?
обяснете за по-недосетливите, които отдавна са загубили представа за училищата в квартала и са спрели да ходят на клюкарските седенки по градинките
имаше драми и махната директорка преди години, май само това помня

едит: може и на лс, ако нещо ви притеснява да го напишете тук

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 20:03 от bubanka

# 576
това какво означава? лош директор, недобра среда между учителите...?
обяснете за по-недосетливите, които отдавна са загубили представа за училищата в квартала и са спрели да ходят на клюкарските седенки по градинките
имаше драми и махната директорка преди години, май само това помня

едит: може и на лс, ако нещо ви притеснява да го напишете тук

Имаше драми, но не махнаха директорката. Доколкото знам начина ѝ на работа не се харесва от доста от преподавателите.

# 577
  • София
Здравейте, има ли родители с деца в 145 ОУ? Интересува ме изобщо възможен ли е прием на дете във втори или трети клас? Миналата година ме отрязаха директно по телефона с отговор, че нямат места. Всички ли класове учат английски или немски език с двете сдружения? По коя програма се учи английски език? Целодневно ли е обучението до 4 клас? Ще бъда благодарна за всяка информация!
Ако има места в класовете могат да приемат дете, да.
Има и класове, в които не се учи език към сдруженията. Детето може да учи и в клас с деца, които учат към едно от двете сдружения и да не посещава заниманията по съответния език. Обучението от 1 до 4 клас е целодневно.

# 578
  • Sofia
Според мен въпросът с прием в по-горни класове е до натиск. Преди две години една позната опита и моментално я отрязаха с мотива, че места няма.В първи клас вкараха едно дете без проблем, но като виждам майката каква е скандалджийка, сигурно са искали да я усмирят. То не учи в сдружението, не знам какво прави по време на часовете по немски. Май ходи в библиотеката. В класовете с английски, доколкото знам, ползват външна школа, нямат техни учители.

# 579
Много суперлативи има за 145, както и за 125-то. Нямам преки наблюдения, само мнения от други хора.

# 580
  • София
В класиранията по НВО след 7 клас са на едно от първите места, изпреварват доста известни училища.

# 581
  • sofia
В класиранията по НВО след 7 клас са на едно от първите места, изпреварват доста известни училища.
Скоро няма да са така, идват набори, които не са съставени само от подбрани деца от Шилер, а и от прилежащия район на Младост 1А.

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 22:06 от мирта

# 582
Ами суперлативите не са за училището, всичко идва от подбора на децата. Вече като няма подбор - нивото скоро ще падне. Останаха с две паралелки подбрани деца само. А е толкова нужно такова нещо за умните деца, но....
Много суперлативи има за 145, както и за 125-то. Нямам преки наблюдения, само мнения от други хора.

# 583
Здравейте!
Може ли някакво мнение за 81 СУ. Кои учители ще поемат първи клас от септември? Какво е нивото на обучение? Благодаря!

# 584
Здравейте!
Може ли някакво мнение за 81 СУ. Кои учители ще поемат първи клас от септември? Какво е нивото на обучение? Благодаря!
Учителите са ги обявили в сайта им.

Общи условия

Активация на акаунт