Болно гръло до плач и беззсъние! Моля за помощ!

• 2 284
  • 20
  •   1
Отговори
Малкия е със гнойна ангина. Температурата я оправихме,пием антибиотици, но болката в гърлото му е до плач, спи 40 минути, рядко 1 час, 1 час плаче! Опитахме какво ли не, няма резултат... Моля за съвет! на 1 година и половина е!

Темата вече е дискутирана, но повечето съвети до колкото видях са за по-големи деца. Другото, кеото опитах не сполучи.

# 1
Oбезболяващо ,подходящо за вашата възраст и каквото ползвате .Детето може и да плаче ,ако му се стичат назад секрети и му е запушен носа.

# 2
Мисля, че за малко дете е небходимо да давате по една ампулка витамин Ц разделена на 2 приема. То има противовъзпалителен ефект полепвайки по гърлото.

Всеки път щом го заболи гърлото предлагайте чайче с мед /ако сте давали вече мед и няма алергия/.

Слагате в дълбок съд лайка и щипка сода и стоите над парата. Играли сме на магически супи, облачета и т.н. за да подиша парата. ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ ИЗГОРИТЕ ДЕТЕТО! Или ползвайте инхалатор.
Може да включите в стаята съд да ври със лайка и сода - парата намалява възпалението.

Но ако трябва да съм честна нещо не е наред с лечението ви. Температурата не е заболяване, а отговорът на организма, към силно зачервеното гърло и инфекцията. Ако гърлото вече не е червено и оздравява, което е и причината за спада на Т, то и болката трябва да е изчезнала. Само, че при вас болка има Т вече няма.
Според мен или има възпаление към ушите или друго последствие от ангината. Смятам, че е редно да се видите с УНГ.

# 3
Oбезболяващо ,подходящо за вашата възраст и каквото ползвате .Детето може и да плаче ,ако му се стичат назад секрети и му е запушен носа.
Даваме му Тантум, но без резултат, а се води силно лекарство и се дава максимум веднъж на ден, дори по 2 пъти му дадохме, повече плаче и го боли след това. По чувствително става.

Мисля, че за малко дете е небходимо да давате по една ампулка витамин Ц разделена на 2 приема. То има противовъзпалителен ефект полепвайки по гърлото.

Всеки път щом го заболи гърлото предлагайте чайче с мед /ако сте давали вече мед и няма алергия/.

Слагате в дълбок съд лайка и щипка сода и стоите над парата. Играли сме на магически супи, облачета и т.н. за да подиша парата. ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ ИЗГОРИТЕ ДЕТЕТО! Или ползвайте инхалатор.
Може да включите в стаята съд да ври със лайка и сода - парата намалява възпалението.

Но ако трябва да съм честна нещо не е наред с лечението ви. Температурата не е заболяване, а отговорът на организма, към силно зачервеното гърло и инфекцията. Ако гърлото вече не е червено и оздравява, което е и причината за спада на Т, то и болката трябва да е изчезнала. Само, че при вас болка има Т вече няма.
Според мен или има възпаление към ушите или друго последствие от ангината. Смятам, че е редно да се видите с УНГ.

Не сме му давали мед до сега и ме е страх точно сега да опитвам.
Това с инхалацията ще го опитаме.
Имаше температура до вчера вечерта, но продължава да го боли. По мой спомен при мен се получаваше същото, като бях мялък именно от плачене, защото при плачене гърлото се разранява до кръв. Ако беше с ушите би трябвало да се пипа за тях. Всичко което сме правили е по думите на доктора, давахме нурофен за температура по 2 пъти на ден Калцид и предписа ампули витамин Ц. Допълнително правихме компреси със влажен чаршаф и оцетени чорапки за температурата, тъй като държеше висока температура над 38,5. Все бяхме около границите. Иначе е ясно, че тя е в следствие на борбата с тялото. Но от баща ми и дядо ми знам ( бивш лекар ), че все пак не трябва да превишава 38 градуса за малко дете и за да премине роцеса по самолечение по-добре. По-високата температура пречи на мозъчната дейност и на дихателната, води до прегряване и пвоече проблеми. За това я поддържахме 38.
Както казах, останалото с медикаментите го правехме, по описания от доктора ред.

# 4
  • Варна
От колко време пие антибиотика? Мен лично ме боля ужасно гърлото може би 3-4 дни след като започнах АБ. Температурата спря доста по-рано. И при мен обезболяващ ефект от нурофен и тантум верде нямаше никакъв. Вярно, че не съм дете, но все пак... Идете на контролен преглед ако трябва, може би е нужно още малко време.
п.п. носът запушен ли е? Защото да се разрани до кръв гърлото от плач ми е абсолютно нереално. При мен по едно време се стичаше кръв по задната стена на гърлото, и то доста, оказа се че съм спукала капиляр в носа от постоянното издухване.

# 5
От колко време пие антибиотика? Мен лично ме боля ужасно гърлото може би 3-4 дни след като започнах АБ. Температурата спря доста по-рано. И при мен обезболяващ ефект от нурофен и тантум верде нямаше никакъв. Вярно, че не съм дете, но все пак... Идете на контролен преглед ако трябва, може би е нужно още малко време.
п.п. носът запушен ли е? Защото да се разрани до кръв гърлото от плач ми е абсолютно нереално. При мен по едно време се стичаше кръв по задната стена на гърлото, и то доста, оказа се че съм спукала капиляр в носа от постоянното издухване.

Вие сте възрастен човек, говорим за малко дете на 1 годинка и половина Simple Smile
Но от ден и половина го пие, първия ден го изкарахме без, тъй като всичко започна вечерта.
Няма хрема, но при мен много пъти се е случвало така, като бях малък именно от дране от рев да се разкървавява, без хрема. Все пак при плач, гърлто се мести, и температурата около него се увеличава, при наличие на други налепи триенето става като шкурка. А и забелязах малко кръв вчера в устата му. За да го боли така има и рана сто процента, аз така си го обяснявам.
За това и се чудя какво да правя. Иначе, не ни е първата гнойна ангина, но предния път само висока темп., и гърло, но не беше толкова зле, хранеше се, играеше и т.н. Минахме я за 4-5 дни само с панадол и витамин Ц, без нищо друго. Даже самия панадол обезболява, до колкото знам от лекаря.
Но сега е по-силно и ужасно. Чуствам се страшно безполезна и не знам как да го утеша, просто не знам. Гадно е малкото ти дете да е болно и да г огледаш как се мъчи, направо си е гадно....

ПС: По интересното е, че днес и аз се рабзолявам, той първи се разболя а сме били заедно, сега и аз започвам....

# 6
  • Варна
Не съм дете, просто споделям опит. Много мои познати са казвали, че децата им карат гнойни ангини без изобщо да се оплачат от болка, така че явно е индивидуално и не зависи от възрастта. Болката изчезва последна, щом пие АБ от ден и половина още е рано да има ефект. Не е задължително да има рани, за да боли много. Нурофенът ще почне да действа обезболяващо, когато поне малко започне да се изчиства инфекцията, така ми обясни една позната фармацевт. Когато тъканта била много възпалена ефект от нурофен нямало. След още ден-два трябва да има. Изварен компрес на гърлото правили ли сте? Донякъде ми действаше отпускащо на мен, но моментно, в смисъл щом го махна се започваше наново. Но все е нещо.

# 7
  • Най-красивата страна
Давала съм Тонзилотрен-хомеопатично лекарство е.

# 8
Не е нормално от рев да се получи механично протриване на гърлото. То егати ревът, който трябва да е.

Ако за 1,5 гошно дете имате 2 ангина /това е ужасно кратък период за голям човек, а камо ли та толкова малко дете/ трябва да направите изследване на гърлен секрет 20-на дни след антибиотика. Възможно е да има стрептокок.

Никога не лапайте биберона или лъжицата на детето, както и не му давайте от Вашите прибори.

# 9
Да, ето veni, дава страхотна идея.

Освен Тонзилотрен, дори хомеожен би помогнал  Peace

# 10
На мойт дзверчта за гърлото помага само гронофурина. Гадно е, но е ефективно. Само питай аптекарката дали е подходящо за дете на година и половина - не си спомням аз от каква възраст го ползвам.

# 11
След като нурофен не обезболява,да се пробва друго,но след консултация или ако вече е изпробвано. Детето може да няма видима хрема,но да има задна,която го задушава и да му причинява дискомфорт.Може да има болки в мускулите и костите и всяко размърдване да го афектира. Може да се опита цялото денонощие да се покрие с обезболяващо или поне за нощта за да може да спи.
И най-вече,ако имате безпокойство,както сега,отидете на педиатър ,а може и на УНГ.При малките деца много бързо се влошават състоянието.

# 12
Никакво лекарство за болката не мога да кажа, нищо не ни е помагало с голям ефект.

Единствено овлажняване на гърлото с напитки и това е. Вода, чай. Като пресъхне много боли. Плодовите сокове ще щипят и допълнително ще дразнят.

Давайте подходяща течна и мека храна, за да не дразни. Крем супи, пюрета.

Внимавайте да не гладува детето, че на тази възраст е опасно.

Антибиотика скоро ще ви подейства и на болката.
Успех!

# 13
  • София
Болката в гърлото предполагам е от налепите
аз на моите мажа с грануфорин-неприятно е, но на второто мазане болката отшумява...просто унищожава афтите и налепите назад към сливиците

другия вариант е да мажете с Дактарин-той поне е по-приятен на вкус и също се препоръчва срещу афтозни състояния

давайте само течно кашава храна, за да не дразни гърлото
моите при ангина караха на пасирани или крем супи, а малкия ядеше само кисело мляко с бискиви, това го спасяваше

# 14
Орофар съм пръскала, въпреки че пише, че не е за деца под 4 г. лекарите, с които се консултирах казаха, че няма проблем.

Но ангина не е имало моето дете, по принцип за болно гърло й помагаше.

Общи условия

Активация на акаунт