Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 6

  • 186 617
  • 728
  •   1
Отговори
# 195
# 196
# 197
  • Мнения: 9 485
страхотни кроасани!  smile3501

Нелка, много се радвам да те видя тук  Hug

у нас от тия дни салатата от сурови тиквички на Лабрекс  bouquet bouquet вече я приехме, девойко мила, благодарности! http://pep-4o.blogspot.bg/2017/07/blog-post.html



руло от тиквички с крема сирене и шунка http://pep-4o.blogspot.bg/2017/07/blog-post_5.html



печен спанак със сирена http://pep-4o.blogspot.bg/2017/07/blog-post_6.html



сладкиш с бишкоти, маскарпоне и бял шоколад



глиган яхния с картофи  Mr. Green

# 198
  • Мнения: 12 866
Пепи, не си поплюваш изобщо. Снесе пак с голямата лопата сума манджи  Heart Eyes

От мен една любима, несезонна салата - Картофена салата с пилешко и майонеза

# 199
  • Мнения: 1 265
                                 Привет прекрасни кулинарки   newsm51 smile3501

Merelenda - и ние Я хапваме целогодишно тази "несезонна" салата  Laughing
пеп-4о - чудех се дали у вас е било БЕЗмесен ден  newsm78 ; а ти глигана си го сложила последен #Crazy
Ayradyss - салатата като идея, но без шунка  Thinking; че диетата у дома продължава Mr. Green
Did_ka - bouquet Hug
Ала-Бала - великолепно меню  chef
Juls14 - Ммммм - картофени кюфтенца  Shocked

Момичета у дома - САМО таратор (и то без олио за мен)

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 14:00 от sem22

# 200
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Показвам 2 снимки на тортата  ми от рд. За пореден път се разтече, но пък беше вкусна и почти свърши вече.

Имам проблем със снимките, щото прикачи пак не работи. Ако не ги виждате, ще се опитам да ги кача другаде...




# 201
  • София-Младост
  • Мнения: 24 094
Тортата се вижда, разкошна е! Много харесвам такива "голи" торти Simple Smile
А ти бъди честита!  bouquet

# 202
  • Мнения: 1 276
Малиново-ягодова шарлота с мус от бял шоколад и маскарпоне



# 203
  • Мнения: 4 136
Паднал шоколадов кейк с лятна закачка




Ягодова панакота

# 204
  • Мнения: 1 265
chrissy - Честит Рожден Ден! Бъди здрава, щастлива и успеха винаги да бъде с теб!  newsm51 newsm59 Gift

This_season, huliganka Hug chef bouquet

# 205
  • София
  • Мнения: 15 846
Криси, жива и здрава бъди!Това е най-важното.





# 206
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Сем ,Ала Бала, Тайна - много ви благодаря. Simple Smile
Мереленда, от 3 дни ти гледам кроасаните и се чудя дали да не направя втори опит... Първите ми станаха по-тежки и не като готовите откъм въздушност. На вкус иначе ок, но оттогава не съм правила, че и малко играчка си падаше. Но твоите са така апетитни...

# 207
  • София
  • Мнения: 12 245
Криси, да си жива и здрава!  bouquet

Извинявай, много съм закъсняла и незнаеща, че имаш прекрасен празник, но не бях в София.

От мен и от миналата седмица
Ябълкова торта с бадеми




Една разхлаждаща лимонада, де що имаше останал портокал, лимон, лайм, мента , всичко на едно + счукан лед +  газирана ледена вода San Benedetto


Спагети "Строганов" с кюфтенца


наистина нямат вид, но са уникално вкусни, както може да е една паста

Френски лимонов гратен

за мен е уникално вкусен със силен аромат на лимонова кора и разните му там добавки от подправки

Утре ще го мисля.  chef

как ги надипли в това горещо време направо не ми е ясно, честно. Прекрасни са! Само да ти се похваля, че не си единствената майсторица  Wink на този уникален сладкиш ли е, кифла ли е, соленка ли е, но си е всичко в едно събрано. Много го обичам! Но сега в тези горещини, не мога.
Скрит текст:

# 208
  • Мнения: 12 866
Хаха, Марчева, аз за сефте правя. Никаква майсторица не съм  Laughing
Наистина се хванах в неподходящо време да правя. Маслото се топи бързо на тая жега и като вадех да разточа и сгъна тестото, бях максимално бърза. Но пък от друга страна, изобщо не са пипкави. Погрешно впечатление оставя, че едва ли не цял ден месиш и точиш, а реално вадиш и набързо разточваш лист, сгъваш и прибираш. Всичко отнема 5 минути.
Просто трябва да има човек търпение, че щом иска да яде кроасани, не става ей така да замесиш и изпечеш и трябва да имаш търпение да се охлади тестото хубаво преди финално оформяне, което също се случва бързо и после търпение да втасат хубаво и след това да се изпекат.

Някои хора правят тестото от предния ден и на следващия ден оформят и пекат. Аз чак толкова време не съм отделила за тестото. Започнах някъде към 10 часа сутринта и към 17:30 часа бяха изпечени.
В 10 сложих тестото, до 11:30 втасва. След това разточих с маслото и от 12 до 13 часа престоя в хладилник. Отново разточване за 5 минутки и после до 15 часа в хладилник. После разточване, оформяне на кроасани и втасва до около 17 часа.  Изпекох ги набързо и в 17:30 имах кроасани.

chrissy, моите кроасани не са големи. Може би и това има значение, не знам.
Нямам достатъчно място да се ширя на плота и да точа голям лист да навия кроасани, затова ги направих средна големина. Приблизително 7х12 см изпечени. Долу горе споделям големината.

# 209
  • София
  • Мнения: 15 846

Скрит текст:
Патладжан със сирене по Катето Евро.

Свински врат на фурна.

Общи условия

Активация на акаунт