Глиган или кифла - Summer edition 2017

• 463 355
  • 6 005
  •   1
Отговори
# 5 055
Мамасита, стига и ти, да го е страх човек да остарее-  забрана на късите панталони, сега и на кожените якета 😕

А, на мен не ми пука, ама все пак да знам дали не дебнат същества като Кукумицинка, които ще се хванат за перлите и ще припаднат, ако нося кожено яке след 35.
Няма да припадна, просто са ми смешни някои "изяви". Толкова пък да не се усеща човек как изглежда отстрани. Кожено яке и майка ми носи, но не рокерия. За мен тези с капсите, шиповете и т.н. са по-скоро елемент от субкултурата, а не от модата. Изглежда доста жалко, когато хората вземат отделен елемент от дадена субкултура и се опитват да са модерни, без изобщо да разбират за какво става дума и самият начин на живот, който изразява този елемент, им е чужд.

# 5 056
Кукумицинка, много добре осъзнавам, че изобщо не изглеждам отстрани по конвенционалния вид, нито съм по последната мода на хубостта. Някои мои черти дори могат да минат за тежки дефекти според това, което се харесва в момента. Просто защото изглеждам "нормално", не съм пре-направена, надута тук и там, мазана, гладена и така нататък. В крайна сметка в един момент човек осъзнава, че не може да има лице по поръчка, нито е длъжен да излиза с торба на главата, нито пък да налива време и пари, за да изглежда точно по "приемливия" за десетилетието вид. Щото някой ден ще се смеем на днешните прически, както се смеем на осемдесетарските.

Иначе не знам, ама има някаква мамо-мода...цели групи майчета с ръст 155, тегло 80+, татуировки и опит за кифлеене в коса, грим и маникюр. Цялостното внушение е като за наконтено прасе. С татуировки...то си е направо български white trash...

Не говоря за кожено яке-рокерия, по принцип за кожата като текстура и материя. Може би при по-възрастните може да си позволят да носят светли или бели кожени дрехи. Иначе черни или тъмни, дори без капси и шипове, пак стоят малко странно.

# 5 057
Бяло кожено яке си го представям единствено в съчетание със сутеньорски кадилак, не знам някой с акъла си на средна възраст да облече такова. За яке говоря, не за палто.

# 5 058
Айде сега и татуировките били за white trash  Joy

Шъ мятам бурката, не се издържа!  261uu

# 5 059
Е да кажем, че няма да е яке като на Axl Rose, а кожено сако. Бялото по принцип е ужасен цвят за носене, особено ако дойде модата на искрящото бяло и хората почнат да се носят като напушени архангели. Но кремаво, светъл беж- това са си нормални цветове.

Сега да не минем на колите и кой каква кола може да кара според възрастта...защото аз си знам- миниван:)

Белла Донна, има един набор от необмислени, шаблонни татуировки, които са си точно за уайт траш. Нищо креативно няма в тях, човекът не изглежда по-интересен, а просто нечистоплътен. Представи си ангелски крилца върху тлъст гръб с гънки под ръцете. Много ясно, че за да носиш татуировка, трябва да имаш и съответното тяло. И понеже девойката явно е била от оная порода, които на младини са крехки, а след първото дете стават мечки, то резултатът беше, че с тия крилца на гърба приличаше не на ангел, а на угоена гъска.

# 5 060
Сирен:joy: Почти перфектно описа моите вдъхновителки за фразата,  добила  такава широка популярност.
Почти нищо не се е променило от  времето, когато и аз бутах  количка.
Вече не ходя по  градинки, Слава Богу. Joy

# 5 061
Аз смятам, че когато човек си прави нещо толкова трайно по себе си е хубаво да съобразява местата, на които ги прави. Давам пример с Ивет Лалова. Аз много харесвам татуса и на корема, но колко жени могат да си го позволят? А всъюност много си направиха точно такива и после след раждане преправяха ли преправяха. Първата си татуировка направих в тази област, но по-ниско и въпреки, че бях на 18 години си казвах: един ден като забременееш все пак да не стане на петно. И пак си беше на късмет, че не стана. Трябва да се мисли.

# 5 062
Сега са сложили летни роклички глиганите...не анцузи...

Те татуировките станаха толкова модни, че вече ги правят без да мислят, ей така от скука.

# 5 063
На мен пък младото поколение (15-25-годишни) ми изглежда доста високо и стройно. Масово стърчат над мен, а аз не съм ниска. От този тип с тлъстите гръбчета засичам рядко, и то има и наборки сред тях.

# 5 064
Дебелички са повечето деца, не знам за младото поколение, аз за момента общувам с такова на възраст 7-10 години.

# 5 065
Като стана въпрос за татуировките - в неделя на плажа в Неа Перамос имаше една чудна компания българи - едната жена (на около 30, с дете на около 5-6) беше почти изцяло татуирана с разни венци и цветя,  под гърдите беше с татуиран надпис "Aleksandar" , а на гърба странично беше изписано "Napravena sam za racete ti". Шльокавицата вероятно е използвана, за да го четат по-лесно англичаните Simple Smile. Другата жена от същата компания крещеше по едно време на дъщеря си: "Излизай маааа! Чумата да тъ тръшне". Това последното съм го чувала за последен път преди доста години от едни много възрастни баби на село.
Не са масово дебели децата. Има и такива, но определено не са мнозинство.

# 5 066
В нашия вход има доста деца на възраст около 5-10 години - засичаме се, когато храним котките пред блока. Няма нито едно дебело. Има и дебели в по-глобален план, ама чак пък само вашите да са слаби и уникални изключения, а всичките им съученици да са дебели, не вярвам.

# 5 067
Аз не се сещам да съм виждала абсурдни татуировки. Може би на дракони и разни драсканици на арабски и йероглифи. Но те са по-скоро супер банални и притежателите им са напълно лишени от въображение. Татуси нямам. А ""Napravena sam za racete ti" ме разби. Laughing

# 5 068
В нашия вход има доста деца на възраст около 5-10 години - засичаме се, когато храним котките пред блока. Няма нито едно дебело. Има и дебели в по-глобален план, ама чак пък само вашите да са слаби и уникални изключения, а всичките им съученици да са дебели, не вярвам.
Понеже виждам повече деца и семейства- дебелината и височината на децата са доста забележимо обвързани със социалния статус. Има високи тийнове, да.

Както и да е, въпросът е, че аз може да изглеждам грозно или демоде, ама поне не се старая. Но друго си е да похабиш часове да се татуираш, направиш, да гладиш коси, в резултат на което да се превърнеш точно в човешкото копие на Мис Пиги.

# 5 069
  • София
Румцайс, що не ги снима? Такава находка си изпуснала да документираш!

Общи условия

Активация на акаунт