Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 451
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
А какви пари сте получавала за тези месеци? Пълна заплата ли?
Идете и говорете със счетоводството, има някакъв малък шанс за грешка...

# 466
И аз като ти отговарях вчера, че може би са те водили на  4 часа се подведох от тази сума 230 лв., точно наполовината на МРЗ. Помислих си, че може и да са ти писали неплатен, но ми се струваше невъзможно някой работодател да постъпи така. Дано да е грешка. Ама 3 месеца грешка - февруари, март, април. Точно 30 дни годишно имаш право на неплатен отпуск, който се води стаж.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2017, 14:16 от kristinia

# 467
  • София
Здравейте, имам един въпрос, ще съм много благодарна, ако ми отговорите.
Значи, баща ми има фирма, продава хранителни стоки, фимата е ЕООД, а сестра ми иска да си отвори фризьорски салон към фирмата на баща ми. Та искам да знам дали това е възможно или трябв тя да си отвори собстена фирма?

Може и през ЕООД-то, може друга фирма, а може и без фирма.
Ще й трябва обаче друг касов апарат, все пак мисля, че салона няма да е в хранителния магазин. Ще трябва да я назначат и на работа и да почне да внася осигуровки.

# 468
Значи, баща ми има фирма, продава хранителни стоки, фимата е ЕООД, а сестра ми иска да си отвори фризьорски салон към фирмата на баща ми. Та искам да знам дали това е възможно или трябв тя да си отвори собстена фирма?

Ще й трябва обаче друг касов апарат, все пак мисля, че салона няма да е в хранителния магазин. Ще трябва да я назначат и на работа и да почне да внася осигуровки.
Как така може без фирма?
Иначе знае, че ще й трябва касов апарат, и да си внася осигуровки.
Благодаря за информацията!

# 469
  • София

Как така може без фирма?
Иначе знае, че ще й трябва касов апарат, и да си внася осигуровки.
Благодаря за информацията!

Лице упражняващо свободна професия.
В някои случаи може и без касов апарат Wink

# 470
bialata3, сърдечно ти благодаря! :*

# 471
И аз като ти отговарях вчера, че може би са те водили на  4 часа се подведох от тази сума 230 лв., точно наполовината на МРЗ. Помислих си, че може и да са ти писали неплатен, но ми се струваше невъзможно някой работодател да постъпи така. Дано да е грешка. Ама 3 месеца грешка - февруари, март, април. Точно 30 дни годишно имаш право на неплатен отпуск, който се води стаж.
Изобщо не е грешка,защото от 2014г съм във фирмата и всяка година по 3месеца са ми пускани неплатена от по 30дни общо. Аз просто не бях влизала да пповерявам,а и не съм предполагала,че могат изобщо да го напрявят това.

# 472
При получаване на искане за представяне на документи от НАП на 05,09 какъв е срокът за представянето им - 12 или 13? Мерси.

Представя ли се някакъв документ в НОИ след края на 2те години майчинство?

# 473
  • София
Аз продължавам с моя въпрос понеже ми е за първи път.
За баща при раждане на дете ползва 15-дни отпуск - мога ли да занеса документите на място в НОИ?
Ще подам само документи за този човек. Не съм подавала болнични електронно и мисля, че на място ще ми е по-лесно.
Предполагам, че от НОИ ще се мръщят, че нося документи на хартия, но нали все пак е само за 1 човек?

# 474
Ми принципно можеш, но защо мислиш, че ще ти е по-лесно? Пак трябва файлче, и освен това те няма да ти помогнат, ако има проблем с файла и нещо по документите или какъвто и да е друг проблем. Онлайн има тестване преди подаването, а самата програма изписва грешките
По-добре си свали програмата на НОИ, направи го през нея и го качи онлайн след това.

eldass, ако не се прекратява майчинството преди втората година, а просто е изтекло- нищо не се подава в НОИ

# 475
  • София
Задължително ли трябва файл ако е на място в НОИ? Какво съдържа този файл?
Нали с Приложение №10 се подават документите? Не трябва ли само да се попълни Приложение №10 на хартия и да се приложат документите също на хартия?

# 476
  • В полите на Пирин планина
При получаване на искане за представяне на документи от НАП на 05,09 какъв е срокът за представянето им - 12 или 13? Мерси.

Представя ли се някакъв документ в НОИ след края на 2те години майчинство?

Ако срокът на искането е 7-дневен то последния ден за представяне на документи е 12.09. На 05.09. ли сте потвърдили искането?

В НОИ нищо не се представя.

# 477
Да, на пети отворих линка, но нали 6ти е празник и за това се чудя коя е крайната дата от тези 7 дена.

# 478
А какво може да направи Tanq Bradevska в нейния случай?

# 479
  • София
За получаване на обезщетение от НОИ на баща при раждане на дете - 15 дни какви документи трябва да представи бащата при работодателя?
- бележка от болницата за изпсивнае на майката и детето?
- други?
Благодаря предварително!
1.Бащата подава пред своя работодател  Приложение № 3 към чл. 4,т.2 ЗАЯВЛЕНИЕ-ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение при раждане на дете на основание чл. 50, ал. 6 КСО до 15 календарни дни

Към заявлението се прилагат копие от акт за сключен граждански брак или декларация от бащата и майката, че бащата е припознал детето и те живеят в едно домакинство, както и документ от лечебното заведение, удостоверяващ датата на изписване на детето. (Чл. 45аНРВПО)

Понеже бащата не си е взел бележка от болницата за изписването на детето може ли да се приложи епикризата на майката? Или някаккъв друг документ? Или задължително документа трябва да е на негово име?
От болницата отказват да му издадат документ със задна дата!

Общи условия

Активация на акаунт