Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 818
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Достатъчни са спокойно,Bambolinka11!

# 646
  • София-Младост
Достатъчни са  спокойно,Bambolinka11!
АЗ бих я посъветвала да има поне 1 седмица отработена, да е сключен дог. за изпитване, за да бъде прекратен по чл.71...че един ден за борса...някъде, някога, някой беше писал, че са направили отказ.

# 647
Дано счетоводителката да е оформила подходщо нещата в този случай!

# 648
Здравейте, един въпрос. Има ли смисъл да регистрирам новото си ЕООД по ДДС, при положение че само един път мога да спестя от това около 400 лева? Тоест няма да продавам нищо, нито ще купувам нищо през фирмата занапред (само работя през нея за друга фирма, която ми плаща). Питам защото принципно искам да си водя сама счетоводството занапред, а май с ДДС-формулярите всеки месец се усложнява. Лесно ли се попълват тези формуляри ако нищо не продаваш и купуваш всеки месец? Благодаря!
Не разбрах въпроса съвсем, но ако става въпрос за неработещо ЕООД изобщо не виждам смисъл от регистрация.
Това със спестяване от ддс не го разбрах...

Работя за американска фирма през тукашно ЕООД на мое име от октомври. Трябва да си купя едно две неща за работата, примерно компютър и още нещо по-дребно и се чудя има ли смисъл само за това да регистрирам ЕООД-то по ДДС. Понеже не печеля много, предпочитам ако мога сама да си водя счетоводството, това дали е възможно (тоест не прекалено трудно, при положение че не съм счетоводител) в случая на без да съм регистрирана по ДДС и на със? Благодаря!

# 649
Здравейте, един въпрос. Има ли смисъл да регистрирам новото си ЕООД по ДДС, при положение че само един път мога да спестя от това около 400 лева? Тоест няма да продавам нищо, нито ще купувам нищо през фирмата занапред (само работя през нея за друга фирма, която ми плаща). Питам защото принципно искам да си водя сама счетоводството занапред, а май с ДДС-формулярите всеки месец се усложнява. Лесно ли се попълват тези формуляри ако нищо не продаваш и купуваш всеки месец? Благодаря!
Не разбрах въпроса съвсем, но ако става въпрос за неработещо ЕООД изобщо не виждам смисъл от регистрация.
Това със спестяване от ддс не го разбрах...

Работя за американска фирма през тукашно ЕООД на мое име от октомври. Трябва да си купя едно две неща за работата, примерно компютър и още нещо по-дребно и се чудя има ли смисъл само за това да регистрирам ЕООД-то по ДДС. Понеже не печеля много, предпочитам ако мога сама да си водя счетоводството, това дали е възможно (тоест не прекалено трудно, при положение че не съм счетоводител) в случая на без да съм регистрирана по ДДС и на със? Благодаря!

Аз не бих регистрирала фирмата по ДДС, ако не се налага. Но бих си наела счетоводител. За съставянето на годишния отчет последното е задължително, щом нямате необходимото образование за това.

# 650
здравейте имам няколко въпроса, за попълването на производствената х-ка, за професионалния  маршрут на служителя, за какъв период трябва да бъде, и другото по повод тези заявления, които ще подаваме за бензиноколонките, трябва да бъдат "с електронно съобщение, подписани с квалифициран електронен подпис на електронния адрес на компетентната териториална дирекция на НАП по местонахождение на търговския обект " , но всички адреси  по местонахождение са nap@nra.bg  - това са за подписаните съобщения,а не td_burgas...., къде трябва да пратя

# 651
За подаването на уведомлението за служителите с код по ЕКАТТЕ сключвате ли ДС със служителите? Четох, че не е нужно да се сключват, но да попитам все пак опита  Peace

# 652
  • Русе
Не съм сключвала допълнителни споразумения, така се коментираше в КИК инфо.

# 653
Здравейте, сега имам друг проблем, служител, коийто ще минава телк и не може да работи като шофьор , а и не мога да го освободя и трябва да му предложа друго работно място, но какво място да измисля в транспортна фирма, и не може ли да напусне сам, има ли санкции, какво да го правя и как да се защитя Sad

# 654
Не съм сключвала допълнителни споразумения, така се коментираше в КИК инфо.

bouquet Благодаря! Вероятно и аз този коментар съм чела.

# 655
  • София-Младост
По-скоро когато попълваш уведомление за ЕКАТТЕ отбелязваш, че подаваш доп.споразумение.
В тази връзка да попита...договори сключени като такива със срок на изпитване, който вече са станали безсрочни...в т.8 какво се вписва 01 или 02? И дата на сключване 01.04.2017 ли пишете?

sunrise_67 той не е ли склонен сам да си подаде молбата?

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 14:49 от Ала-Бала

# 656
  • В полите на Пирин планина
Датата е 01.04.2017 - да, уведомлението се подава с код 2, но реално писмено ДС не е нужно.

"договори - изтекли, подава се допълнително споразумание с дата-датата на изтичане на срочния договори и се НОСИ В НАП.По ел.път не може.Така го направихме ние и всичко си е наред вече за подаване с дата 01.04.2017."

Копирам ти това от темата за ЕКАТТЕ в к и к инфо - https://www.kik-info.com/forum/index.php/board,3.0.html?topic=19 … 257;topicseen#new

# 657
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, сега имам друг проблем, служител, коийто ще минава телк и не може да работи като шофьор , а и не мога да го освободя и трябва да му предложа друго работно място, но какво място да измисля в транспортна фирма, и не може ли да напусне сам, има ли санкции, какво да го правя и как да се защитя Sad

За да прекратите договора на лицето с ТЕЛК трябва да е или по взаимно съгласие или с разрешение не ИТ.

# 658
  • София
Като начало,мисля че ви трябва становище от службата по трудова медицина.

# 659
Какво сте показали  към 31,12,206г.?Искането по какво е -ревизия,проверка,установяване на факти и обстоятелства?

Искането е по проверка, към 31.12.2016 сме показали 132лв.  Grin
и къде ги показахте? Нали публикувания отчет е в хил лв - т.е е 0?

Общи условия

Активация на акаунт