На море в Гърция 2017 - II

• 135 912
  • 834
  •   1
Отговори
# 165
Жалко, аз помислих, че круизът е поне 7 дена  Crossing Arms

# 166
  • София
При нас дойдоха делфини, които се надбягваха и играха с кораба.

Късметлии!  Grinning

За круиза говорихме преди няколко дни - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=981609.msg35152820#msg35152820

# 167
В момента няма опашки на Кулата и от двете страни.

# 168
Привет от Фанари,
Като за сефте и сравнително лошо време, Вчера сутринта направихме плаж. Морето - кристално чисто, плитко и с хубав пясък, камъни има половин метър в началото. Плажът не е първа хубост, може би сезонът още не е започнал и затова не е почистван сигурно от миналата година, освен боклуците е осеян и с камъни, миди и изсъхнали водорасли. Поради тоталната липса на хора обаче не е проблем да си намериш чисто място. Аз по-пуст плаж не бях виждала.
Таварните - опит само с тази на скалите. Пълно разочарование. Шницелите - От готовите по хипермаркетите, пилешко се чудя как са успели да го отрежат толкова тънко, а месото от порция гирос беше все едно съм си изчегъртала загорелия тиган. Хубава беше само салатата, въпреки че и в нея доматите бяха от най-ниско качество. Другото, което за пръв път ми се случва е да ми хванат в сметката хляба и водата. Но не сме отишли да ядем, надявам се времето да се оправя, да не седим в бойна готовност на плажа.
И междудругото не знам дали винаги е така, но в събота следобед чакахме почти два часа да минем Маказа, колебая се на прибиране да минем през Кулата.

# 169
  • някъде ... тук ...
На връщане, снощи към 8, даже документите не ни провериха. Само попитаха семейство ли сме. Видяхме, че има митничари след това, но те само махнаха да продължаваме.

# 170
  • Варна

Таварните - опит само с тази на скалите. Пълно разочарование. Шницелите - От готовите по хипермаркетите, пилешко се чудя как са успели да го отрежат толкова тънко, а месото от порция гирос беше все едно съм си изчегъртала загорелия тиган. Хубава беше само салатата, въпреки че и в нея доматите бяха от най-ниско качество. Другото, което за пръв път ми се случва е да ми хванат в сметката хляба и водата.

Много относително.И все пак напоследък много често срещано , просто ужасяващо влошаване качеството на храната на много места.Миналата седмица в Керамоти ни го направиха това.Със сядането сервираха вода 1 л. бутлка и хляб и в сметката изрично написано : вода 2 евро , въпреки че не бяхме докоснали нито водата , нито хляба.Калмарите жилави , октопода по твърд от каиша на гащите ми , виж пилешкия шницел беше добър.Приятна изненада от топлата витрина в Мазутис.Мнооооооооооого добра като вкус и фаца мусака , паста , свинско с бял сос , калмари със спагети.Цените бяха с 30 % по ниски от таверните.

# 171
Здравейте Simple Smile през септември имаме резервация на Керамоти,там ще сме за първи път и мислим да посетим и о.Тасос за един ден.Въпроса ми е към тези който са ходили с кола до там,знам че ферибота е през 30 мин,но цената каква е? И вярно ли е че се плаща за колата и отделно за пътниците в нея?Благодаря ви Simple Smile

# 172
Здравейте Simple Smile през септември имаме резервация на Керамоти,там ще сме за първи път и мислим да посетим и о.Тасос за един ден.Въпроса ми е към тези който са ходили с кола до там,знам че ферибота е през 30 мин,но цената каква е? И вярно ли е че се плаща за колата и отделно за пътниците в нея?Благодаря ви Simple Smile

Ето ги цените, като се плаща за автомобил, отделно за пътник:

http://www.thassos-ferries.gr/bg/tickets.php

# 173
Ето цени за ферибот от Керамоти до Тасос:
http://www.thassos-ferries.gr/bg/tickets.php
Аз се интересувам от водното такси на острова - цени и разписание. Още се чудя дали с колата, или с него.  Simple Smile

ПП salex_n2 ме е изпреварила.

# 174
  • Варна
не знам дали е оправдано да давате 40 евро за колата с ферито.
То не се знае и целта ви , а ако искате и да обиколите острова има автобус който прави кръгова обиколка.

# 175
Здравейте. Другиден пътувам до Гърция до едно градче, в което за пръв път отивам Ayia Paraskevi (мисля, че е така), и искам да попитам за мнения, ако някой тук го посещавал, хубави ресторанчета туй-онуй GrinSatisfied

# 176
Здравейте, може ли да препоръчате дестинация за почивка за 4-5 дни с две малки деца на 4 и 2 г. и по скоро ако може да препоръчате хотелче на плажа. Били сме само на първия ръкав и един път на Паралия. Иска ми се да отидем някъде другаде и същевременно да не е много далеко.

# 177
  • Варна
Здравейте, може ли да препоръчате дестинация за почивка за 4-5 дни с две малки деца на 4 и 2 г. и по скоро ако може да препоръчате хотелче на плажа. Били сме само на първия ръкав и един път на Паралия. Иска ми се да отидем някъде другаде и същевременно да не е много далеко.
Предполагам сте от столицата, ако е така общо взето всичко друго освен Халкидики и Паралия са ви по-далеко. Зависи какво търсите и колко сте готови да пътувате. Ако искате да е с малко повече път, като +1-2 часа можете да пробвате с Тасос, ако не сте били ще ви хареса, отделно ферибота е идеален за почивка по пътя за децата. Ако сте готови за още повече път може би нещо на западния бряг, но там вече пътя е около +4 часа и то магистрала, т.е. седене в колата, зависи доколко траят децата. Всичко друго е доста по на юг и далеко, Пелион не го препоръчвам с малки деца.

# 178
За тасос си мислех и аз, но незнам колко време е пътя с ферибота. Сега гледах че се плаща на автомобил и на човек. Децата са ми под 5г. явно са безплатно. На Тасос може ли да препоръчаш хотелче на първа линия?

# 179
  • Варна
Тасос е добър избор, реално имате около 1 час повече каране ако сравняваме със Солун. Фериботът пътува около 20-30мин., разстоянието е малко, на децата ще им хареса, а и може да нахранят чайките от ферибота, вземете им 1 хляб, голямо шоу е.
Отделно, ферибота за Тасос не е скъп (говоря от Керамоти), идва около 25-30 евро в посока с колата и хората, едва ли цените са се променили много.
Мога да препоръчам, но зависи какво търсите. Има голям избор, имай едно на ум, че си струва да пообиколите и острова, има какво да се види и да се пробват още плажове. Та какво търсите? АИ и да не мърдате от хотел, или нещо по-различно?
П.П. Мисля че имаше и тема за Тасос във форума.

Общи условия

Активация на акаунт