На море в Гърция 2017 - II

• 136 089
  • 834
  •   1
Отговори
# 465
  • UK
Здравейте, може ли да ми кажете за какво може да послужи здравната застраховка? Питах позната, която работи в застрахователна компания, обяснява ми, че ако имаме европейски здравни карти, нямало нужда от друга застраховка, покривали едно и също.  Rolling Eyes Аз си мислех, че не е точно така.

Ракия може ли да си носим и колко?

# 466
Ох, как беше онзи сайт за въздушни снимки по европейското крайбрежие? Можеше да се движиш нагоре-надолу по крайбрежията и да гледаш снимки или видео..
 Нещо view, trip, sea имаше в името си, обаче не го откривам... newsm78

За застраховките - аз винаги правя комбинирана застраховка - здравна + клаузи спасителни разноски, застраховка кражба, гражданска отговорност, загуба багаж, правна помощ.

Ние този път носихме ракия, и бира, отвориха уж багажника за проверка, нямаше проблем. Е, една бутилка ракия беше - зарита в бейзбройния друг багаж от дрехи и плажни принадлежности.  Laughing

П.П.
Намерих си сайта: https://www.tripinview.com

Последна редакция: пн, 03 юли 2017, 20:22 от Free Soul

# 467
Здравейте, може ли да ми кажете за какво може да послужи здравната застраховка? Питах позната, която работи в застрахователна компания, обяснява ми, че ако имаме европейски здравни карти, нямало нужда от друга застраховка, покривали едно и също.  Rolling Eyes Аз си мислех, че не е точно така.

Не е едно и също.  http://www.viara-ins.com/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0 … 0%BE%D0%B2%D0%BA/

# 468
Виждам, че си намерила сайта за снимки от въздуха, но него, както и почти всичко, за което се пита в темата, го има на 1-ва страница с големи хубави болдирани букви Wink

# 469
  • София
Здравната застраховка за чужбина и ЕЗОК се съотнасят като здравно обслужване по фонд и здравна каса.

Аз правя застраховки винаги и не разчитам на ЕЗОК.

# 470

До 10 литра концентрат ни уведомиха от агенцията , през  която си запазвахме.

# 471
  • София

До 10 литра концентрат ни уведомиха от агенцията , през  която си запазвахме.
Само да не е домашнярка, обаче.  Mr. Green

# 472
  • UK
Благодаря за отговорите!  Hug

Виждам, че си намерила сайта за снимки от въздуха, но него, както и почти всичко, за което се пита в темата, го има на 1-ва страница с големи хубави болдирани букви Wink
Сигурно за мен се отнася, но уж гледах, а нищо не видях за ракията и застраховката, съжалявам.

# 473
За ракията няма Simple Smile признавам, че не бих се сетила подобна тема да включа! Има чудесно узо в Гърция - вече сме пробвали към 20-25 вида!
Иначе беше за Free Soul и по нейното конкретно питане.

За застраховката - обсъждано е многократно в темата назад. Иначе ние застраховки правим винаги, за седмица-две пътуване са смешни пари. За сметка на това нямаме ЕЗОК. Но и по принцип спешната помощ в Гърция е безплатна, така че в ЕЗОК особен смисъл не виждам аз.

# 474
  • UK
Аз това се чудех, каква е разликата между двете, иначе виждам, че се говори в темата, че всички си правят - ако ЕЗОК покрива спешната помощ, за какво друго може да ми потрябва? Чудя се дали да правя при положение, че ще сме там 5 дни и на 2 ч път от дома. Примерно децата ако вдигнат висока температура, вирус с повръщане и т.н., там ли да ги водя някъде или да се прибираме в Бг, не знам. И това спешно ли се води? Ние не се осигуряваме всъщност и ние в Бг, не съм наясно в това положение децата, ако имат нужда от лекар за тях трябват ли езок карти, или е безплатно или ще е платено?
Баща ми си извади езок карта, накарах го, защото е по-възрастен и се притеснявам повече за него.  

Чувам, че са евтини застраховките, вероятно ще направя, но тази приятелка, която ми каза, че нямало нужда да правим, ако имаме езок карти ме замисли много.  

Бащата си държи на ракията.  Laughing

# 475
  • София
dejie, aко отидеш в голям град, където има болница, няма никакъв проблем да си ползваш картата. Проблемът е, че повечето ходим в малки селца, където в най-добрия случай има един лекар, който не работи със здравни каси. Сама прецени дали на вас ви трябват.

Иначе да, настинката и вирусите са спешна помощ. Дъщеря ми изкара 6-7 години в Германия само с ЕЗОК. Ходила е на различни лекари и винаги е била "спешна помощ". Просто отива на спешен кабинет в съответната болница. Един цент не е платила.

# 476
С ЕЗОК май може само в държавните болници, а те не се намират много по курортите. Със застраховка може пак при определени лекари. Първо се обаждаш на някакъв номер в БГ и те те насочват къде да отидеш.
Скрит текст:
С фонд в БГ е същата работа и пак се налага да си плащаш на частно, защото много от добрите лекари не работят с фондове  Tired

# 477
  • UK
О сега загрях, много благодаря! Разбирам вече.  bouquet

# 478
  • Варна
Dомашна ракия си жулим 255 дена в годината.Тъжно е ако се натоварим и с русенско варено , лютеница и компоти да си ги хапваме по гръцки залези .Ако и през отпуската цепим стотинката на две е много тъжно.Хиляди българи навъртат стотици хиляди километра по европата , нали не си представяте да тръгнат натоварени с туби бензин за да спестят по 10 - 20 цента/литър.А и едва ли е оправдано в стремежа да си спестиш 5 - 10 евро дА си навлечеш няколкостотин евро глоба.Забрани и ограничения за пренасяне на гориво в колата има навсякъде.

# 479
И аз съм на същото мнение.
Записвам се да следя темата! Peace

Общи условия

Активация на акаунт