На море в Гърция 2017 - II

• 136 072
  • 834
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте, понеже обсъждате чадъри и шезлонги, някой да има представа чадърите и шезлонгите на плажа на Паралия Катерини на консумация ли са или се плаща за тях?  newsm78
Миналата година бяха на консумация.

Благодаря, вие в коя част на плажа сте ходили и има ли разлика  Simple Smile

# 226
  • Варна
има общо впечатление че бийчбаровете са на консумация.Има и така и вака.На всички острови повечето чадъри и шезлонги са платени - пример Салиара 4 евро/парче т.e. - 2+1 = 12 евро.Виждал съм надписи на сръбски - минимална консумация 3 евро примекно или забранено носенето на храна и напитки отвън , виждал съм и компаний с десетина хладилни чанти и бохчи , музики , купон .........

# 227
А на плажовете на Корфу плащат ли се чадъри/шезлонги? Ясно е, че са много плажове и вероятно е различно, но все пак някакви наблюдения ще са ми полезни.

# 228
  • Варна
На повечето плажове на почти всички острови се плащат  чадъри/шезлонги - много грубо - 10 евро/комплекта.Мноооооооооого погрешно мислене е че се плаща само в БГ..По целия свят се плаща.По скоро бийчбаровете в Северна Гърция го измислиха по време на една голяма криза преди отварянето на границите през 90те , когато се чудеха как дА вкарат някого по баровете .И  сега лека - полека връщат плащането.По островите никога не са махали плащането.

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 23:24 от peterky2002

# 229
  • Sofia
Ние сме отседнали в студиа Нестор и си броим колите на влизане и излизане, но този избор е бюджетно решение и не бих го повторил.
Ние сме срещу Нестор но не мога да се сетя за заведение с оранжеви шезлонги. Каква е посоката към крепостта?
Днес бяхме на плаж до Никити уж по плитък...Но водата си беше все така студена. На малкото дете му обличам неупрен а на големите деца не им е студено висят по цял ден в морето и басейна, само аз не събирам смелост да се потопява. Но юни повече на море реших да не ходим:)

# 230
Тя Параход се оказа права в прогнозите си, колкото аз и някои други да писахме, че сме се къпали още май, други години.
Дано поне като започна късно, да свърши късно, това лято.

# 231
Ние сме отседнали в студия Нестор и си броим колите на влизане и излизане, но този избор е бюджетно решение и не бих го повторил.
Ние сме срещу Нестор но не мога да се сетя за заведение с оранжеви шезлонги. Каква е посоката към крепостта?
Днес бяхме на плаж до Никити уж по плитък...Но водата си беше все така студена. На малкото дете му обличам неупрен а на големите деца не им е студено висят по цял ден в морето и басейна, само аз не събирам смелост да се потопява. Но юни повече на море реших да не ходим:)

Крепостта вечер е осветена, посоката е към Сарти. Тръгвате по крайбрежната алея и вървите все по нея.  След това слизате по пътя продължавате и може да се каже след няколко заведения има магазини за сувенири и плажни неща. След тях е моста, като костенурките са от страната на морето, като им хвърлите малко хляб ще се дотътрят всички и е атракция за моето дете и поне за още няколко други.

# 232
  • София
Миналата седмица бяхме на Ситония.Плитки и по-точни плажове, които бих препоръчала да Агиос Йоанис след Никити(много плитък и изцяло южен),Калогрия и Лагомандра.Тази година зимата и студовете бяха немалки и в Гърция  и водата е по-студена от обикновено.Но пак не бих се отказала от юнското море

# 233
Един път ходихме на Агиос Йоанис, тъй като беше  много похвален тук. Така и не разбрах защо го препоръчват. Преди пясъчната линия имаше адски много боклуци, дори цели торби. Като за гръцки плаж беше и доста пълно.

# 234
Здравейте, понеже обсъждате чадъри и шезлонги, някой да има представа чадърите и шезлонгите на плажа на Паралия Катерини на консумация ли са или се плаща за тях?  newsm78
Миналата година бяха на консумация.

Благодаря, вие в коя част на плажа сте ходили и има ли разлика  Simple Smile
Vasileos Konstantinou 41, 60100 Паралия Катерини, хотел Калипсо.
Бяхме в този хотел и ходихме на плаж като пресечем улицата, на 3 мин. от хотела. Но целия плаж към центъра беше по същия начин със заведения и шезлонги срещу консумация. После бяхме в Плака Литохоро и там беше срещу консумация.

# 235
Ние сме отседнали в студиа Нестор и си броим колите на влизане и излизане, но този избор е бюджетно решение и не бих го повторил.
От Нестор тръгваш посока крепостта. Минавате един надуваем замък и магазин за мед и след него е десния завой и самия мост.
Ние сме с дете на 2,3г и съм много доволна от юни за море. Дълъг ден и не много топъл. Студеното време юни е някаква рядкост. Зимата беше доста дълга и студена, а и имаше доста дъждовни дни. От 12 до 20 най-топло и приятно беше на 14-15 после се развали времето и наистина стана студено.

ПС: Останах много очарована от краипътните павилиони за маслини и зехтин. Доста обикаляхме в Неос Мармарас да намерим магазин за маслини и зехтин и на всякъде само вакумирани които бяха  Sad
На прибиране съвсем инцидентно спряхме на една сергия между Никити и Неа Мудания и .... още ме е яд че взех само един буркан домашни маслини, зехтина още не сме го пробвали.

Последна редакция: чт, 22 юни 2017, 00:33 от vanqivanova

# 236
Предполагам, че има банкомати в Торони?

Препоръчайте някоя добра, проверена таверна. Ние ще бъдем в Нестор, и сега като чета някои отзиви почвам да се чувствам леко некомфортно. А това със студеното море..... Бях решила да плувам поне по час-два на ден, а мразя студена вода.

# 237
  • Бургас
Оп и аз пак тук! Тази година уж не планирахме гръцко море, но както не планирахме и ето вчера си запазихме места...за в неделя. Досещате се, че нямаше голям избор, та резервирахме в Порто Куфо. Вече прочетох, че за плаж не става особено и е ясно, че предимно риба ще се лови. Но препоръчайте някое заведение (таверна), където може да си похапнем добре. И в това селце има ли магазин (супермаркет), от където можеш да си купиш някои неща, че не ми се тръгва с много багаж?

# 238
Торони и Неос Мармарас не ги харесвам, защото си мисля, че водата там е по-студена, защото някак си е по към открито море. Дали изобщо горната част на Ситония не е с по-топла вода от долната част? Ние ще ходим на 8ми юли и се надявам да се постопли дотогавa, че ненавиждам студена вода  Sick Затова и юни не ходим на море

# 239
  • Sofia
Ние до сега в тази посока сме стигали само до люлки и пързалки. Надявамият замъкато след люлки те ли е?

Общи условия

Активация на акаунт