Подготовка за малкия човек

• 75 047
  • 884
  •   1
Отговори
# 675
Момичета,обиколниците,които са на цяла табла на леглото без решетки,как се застопоряват,с някакви лепки ли?Защото леглото ни е с решетки само от едната страна.Вие перете ли обиколниците?

Едно момиче даде съвет от външната страна да се сложат от закачалките за кърпи и на тях да се завържат обиколниците. Не знам дали го обясних добре

За носа му ползвам ф.р. на дози на Тонимер. За очите изкарвам със спринцовка и слагам на тампончета за грим.

# 676
А в болницата дали ще ми трябват дозички физиологичен разтвор?

# 677
В Токуда сестрите се грижат за "тоалета" (миене, смяна, преобличане) на малчо. Физиологичен разтвор не ми е трябвал.

# 678
+1, по-удобно е на дозички

Използва се за:
- почистване на гурли
- почистване на носле от сополки
+ Да се почиства след болницата пъпчето на бебчо у дома.
П. С: Моя приятелка ми сподели, че чисти пъпчето със физ. р-р, след което му слагала бебешка пудра. Така са и дали съвет от болницата, и тя каза, че много доволна е останала от това почистване.

# 679
Това не се ли прави със спирт, за да падне пъпният остатък и за дезинфекция?

# 680
Много странен съвет и за физ. разтвор , и за пудрата най-вече. Не се препоръчваше пудра, но не мога да се сетя защо, имаше обяснение, но и на мен ми казаха в болницата да не ползвам такива неща, само спирт.

# 681
И на мен ми се стори странно, предстои ми да родя. Досега бях чувала за почистване на пъпче само със спирт- 95%, ако не бъркам. Може би просто на приятелката ми и се е случил такъв съвет да и дадат.
Аз, живот и здраве си мисля да спазя това, което биха ме посъветвали в болницата, където ще раждам. 😊

# 682
  • София
Аз ползвах спирт и пудра  за пъпче около пет дни.

# 683
Ние сме чистили пъпа на синът ни само със спирт 70% и сме слгали пудра.

# 684
Нашият педиатър също препоръча топоцин и почистване със спирт и слагах, може би седмица. Физиологичния за нос и очи.

# 685
Ние сме чистили пъпа на синът ни само със спирт 70% и сме слгали пудра.
+1

От Токуда ми казаха да забелвам пишлето и да пиствам с ф.р. ✌

# 686
Аз и ушетата почиствам с клечка с физ. р-р. Дозичките са много удобни, аз ползвам на Юриаж.

# 687
  • Стара Загора
Не забравяйте и че първите дни не се ползват мокри кърпи, или тампони с вода, или water wipes.
И спирт 70% за пъпче, недейте по- силен.
Аз не забелвам, ама ако вие ще го правите, след първия месец е препоръчително, не по- рано.

# 688
И аз мисля, че спирта не трябва да е по- силен. Иначе ще изгорите кожата на детето

# 689
Пудра не препоръчват, защото може да остане по гънките и да направи възпаление.
докато паднело нещо от пъпа си препоръчват по силен спирт, а след това 70%, но 95  е много силно.
Била важна посоката на чистене на гурелите от очите, но забравих към носа ли е или към ушите забърсването?
В началото не се ползвали  машинките за чистене на носен секрет, май до третия месец.
Преди хранене се капвало физиологичен разтвор в носа, за да се прочисти, тъй като ако носа е запушен бебче не ядяло.
Ако много плачело бебето, на петичките имало някакъв център като го натиснеш и погалиш и бебече спирало да плаче.

Общи условия

Активация на акаунт