Пъпки! Нещо ужасно се случва с лицето ми :(

• 6 250
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • волно калдъръмче
Ако можеш без кремове за лице и лосиони за почистване на грим, спри да ги използваш. Почиствай само с мицеларна вода или ако гримът е много тежък - интимен гел. Ако все пак кожата ти е стои опъната и иска хидратиране, си вземи крем от Тианде (без колаген). Провери, ако в състава на кремовете, които използваш, има тази съставка, може и от това да е.

# 16
   Съветвам ви да си направите изследване. Явно сте се заразили с някаква бактерия и затова ви причинява такъв проблем с пъпки, щом досега не сте имали проблем с поява на пъпки. Или дерматолог ще ви изпрати на изследване, или сами си направете такова изследване.

# 17
В момента ползвам това: https://apteka.framar.bg/18002348/%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%BE … -30-%D0%B3%D1%80-

Доволна съм. Ефект определено има, но след по-продължително ползване. Въпреки всичко една консултация с дерматолог няма да ти е излишна Peace

# 18
И моят съвет е веднага на дерматолог. Спри всички кремове, не се знае дали не влошават. Никакви козметици, моя позната се беше възпалила с акне след козметично почистване - имало някакви бактерии от предишни клиентки, пренесли се през козметичката на нея и месеци наред се бори с пъпки. Дерматологът й беше изписал специални кремове по схема, не се миеше с козметични препарати и я беше предупредил ако усети сухота, да маже кожата само с чист зехтин.

Дезинфекция със спирт на всички телефони, клавиатура, никакъв грим, калъфката на възглавницата я сменяш всеки ден, переш на висока температура и после гладиш.

# 19
И аз имам проблеми с пъпките. На 22 години съм . Включвам се да следя

# 20
  • Варна
Има вече няколко темички свързани с пъпките. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=964903
 И аз преди няколко години се борих с гадни пъпки. Не мога да кажа, че бях мнооооого зле. Бяха ситни с бели връхчета и като ги стиснех ставаха по-зле. И се появиха много, когато пиех противозачатъчни и ги спрях. Бях се консултирала с дерматолог и каза, че са от недостиг на витамини.
Това до което стигнах след използването на мазила е, че само с тях не става.  Хубаво е да се започне с изчистване на червата. Говорила съм си и с други жени, които са имали подобен проблем. И при тях настъпило подобрение, като се започне с изчистване на храносмилателния тракт. Пъпките означават, че нещо вътре в нас не работи както трябва. И не винаги медицинската козметика помага.
Какво помогна при мен - аз пих алое, заради друг проблем, но то повлия на кожата ми, защото изчиства организма от токсините, смених си също козметиката с алое. Започнах да приемам витамини - редувах минерали с вит. А и Е. Също си правя и домашни маски.
Естествено всяка кожа е различна, но като цяло трябва и вътрешна и външна грижа.

# 21
Имах същия проблем.Ако пък се гримирам на другия ден съм цялата в гнойни пъпки.Бях почнала да се тъпча много със сладко и съответно бях качила няколко излишни килца.Започнах режим и си взех от едни познати,които отглеждат рози,домашна розова вода.За 1 седмица пъпките значително намаляха.Сега ми избиват 2-3 преди цикъл.Но продължавам с режима и розовата вода.Много съм очарована от този натурален продукт.

# 22
  • Варна
Наистина натуралната козметика е по-добрия вариант защото подхранва кожата. Всички кремове, които съм ползвала я изсушаваха, повечето де. Единия, който ми бяха изписали беше специално за подкожни пъпки и не го продаваха без рецепта. Наистина режим + натурална козметика и най-добрия вариант.

# 23
  • София
Преди две години една позната ми препоръча Лосион срещу Акне на българска фирма - мисля, че е Христина козметикс или нещо подобно, бях скептична, защото  добрите неща струват мн пари /в повечето случаи/, та това нещо не се сещам колко струваше едва ли много, но като се намажа преди сън /оставя бели следи/ и на сутринта пъпките са на 50 % по малки и изсушени, след втория ден вече едва се забелязват, особено по време на цикъл лицето ми става ужасно по брадичката и в долната част и мисля, че това ми помага, сега не знам може и от типа кожа да си зависи това, но може да се пробва

Общи условия

Активация на акаунт