Що е то домашна ноктопластика? -тема 9

• 40 334
  • 427
  •   1
Отговори
# 105
Здравей rostipernik,

важното е да не се предаваш и да се отказваш. Несполучливи опити всеки има, но въпросът е да продължаваш да опитваш и да подобряваш резултата. Успех!

# 106
  • Перник
Здравей rostipernik,

важното е да не се предаваш и да се отказваш. Несполучливи опити всеки има, но въпросът е да продължаваш да опитваш и да подобряваш резултата. Успех!

Няма да се откажа,  но ме е страх да не си навредя... Имах страшни отлепвания първия път 😭,  но с много четене,  осмисляне и желание мисля,  че си взех няколко поуки.  Странното ми е,  че никъде не видях мнения за uv гела с който стартирах- Lily Angel... Но си поръчах и Чу Джи и тяхната база пък ще видим 😊.  Обмислям смяна със Старлет,  Супер найл или Найл експерт,  но избора е труден. Задържам за момента.  

# 107
Аз имах ужасни последици след геловете на чу джи и лина.

# 108
  • Перник
И аз така прочетох в следващи теми тук-  че има ужасни последици, макар да е евтин и да се държи добре. Но съм с него от 6 дни и нямам оплаквания. Нямам и отслоявания. Ще гледам да го сленя възможно най-бързо с нещо качествено от споменатите и изпитани марки тук.

# 109
Използвала съм само ИБД за сега, и оригиналния и китйския. Не мога да коментирам другите марки Но за да няма отслояване е важно да обезмаслиш добре и евентуално да използваш и утрабонд. Както и да не нанасяш трърде близо до кутикулите. Моят ултрабонд отново е ИБД, пак не мога да коментирам другите марки.

# 110
И аз така прочетох в следващи теми тук-  че има ужасни последици, макар да е евтин и да се държи добре. Но съм с него от 6 дни и нямам оплаквания. Нямам и отслоявания. Ще гледам да го сленя възможно най-бързо с нещо качествено от споменатите и изпитани марки тук.

При мен проблемите започнаха след няколко пъти, около 5-7 пъти. След това, както писах, положението беше ужасно болезнено и лошо. Да, не е задължително да се случи така и при теб, но ти препоръчвам да не рискуваш.

# 111
mspasov, какво те е боляло? Самите нокти или кутикулите?
Аз до сега не съм имала проблеми, но никога не се знае. И за това питам за подробностти, на кое да обръщам внимание и да знам, че е от гела.

# 112
  • Перник

При мен проблемите започнаха след няколко пъти, около 5-7 пъти. След това, както писах, положението беше ужасно болезнено и лошо. Да, не е задължително да се случи така и при теб, но ти препоръчвам да не рискуваш.
[/quote

Ами поуплаших се и утре чакам обезмаслител,  база и гел от Старлет иии ще видим 😊😊😊. Благодаря за предупреждението 🌷🌷🌷

# 113
mspasov, какво те е боляло? Самите нокти или кутикулите?
Аз до сега не съм имала проблеми, но никога не се знае. И за това питам за подробностти, на кое да обръщам внимание и да знам, че е от гела.
. Първо започнаха кутикулите, но не обърнах особено внимание. След това имах някакво неудобство*, ако мога така да се изразя, не болка. След това просто се отлепи буквално нокътната плоча и може би седмица не можах да си ползвам ръката и ми предписаха някакви мазила. Та, от тогава вложих повече пари в качествени материали и нямам проблеми, слава богу, да чукна на дърво.

# 114
Ростиперник, не исках да те уплаша.
Просто аз си изпратих лошо и не бих искала това да се повтори с някой друг. И просто споделям и съветвам. Да, всичко си опира до човек, но нека не се поема голям риск.

# 115
Аз ползвам китайския на ibd, не съм проявявала алергии към него досега. Поръчвам го от ук, не от китай, но не мисля че има някакво значение. Ползвам обезмаслител на Блускай и отгоре гел. Моят проблем е че много често сменям гела и явно това се отеазява на ноктите. Пиля и кожичките начесто, на около 4 дена, че растат и ме дразнят. И вследствие на изложеното лятото не ми остава много време да правя гел и ходя без нищо. Но като че ли от честата смяна на гела ноктите стават по чупливи и не им се отразява добре. Както и да е, мисълта ми беше че не всеки китайски гел непременно води до алергии. И всеки сам решава какво да пробва.

# 116
Това казах в крайна сметка и аз. Накратко казано, всичко си е до човек.

Аз си изпатих и евтиното излезе скъпо при мен.

# 117
  • Перник
Аз имам странна лека болка по един цял нокът от два дни.  Не съм се удряла,  щипвала или вдига тежко. Просто някак ме наболява нокътя и ми се навързаха нещата. И не съм уплашена,  просто вземам мерки и си вадя изводи. Може и нещо случайно да е,  някакво съвпадение. Но не ми се рискува и благодаря за споделения опит ❤

# 118
mspasov, благодаря за изчерпателния отговор на въпроса ми за алергиите.

brummmm: ДДСто на продукт внесен в ЕС се плаща в страната, в която е внесен. Поръчвайки си китайски ИБД от Англия, плащаш английското ДДС, а ако го поръчаш от Китай за БГ, трябва да платиш ДДС-то, колкото е в бг. Друг въпрос е, дали има кой да го събере ДДС по този начин в бг (на внесен от Китай продукт). На този от Англия не трябва да плащаш нищо на митница в бг.

И аз съм си вземала тово китайско ИБД, нямам забележки, нямам алергии, но определено не може да се сравнява с оригинала, който съм поръчвала от Америка. Същото се отнася и за двете цени.

# 119
Ами то не може да си вземеш пратката без да си платиш ддс-то..

Общи условия

Активация на акаунт