Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 63

• 107 532
  • 751
  •   2
Отговори
# 705
Малко със закъснение-док.го няма от четвъртък до понеделник вкл.

# 706
Здравейте и от мен, минах през хистероскопия и цветна снимка, д-р Персенска каза,че няма проблем да започнем на следващ цикъл.Аз съм на 42 год. и ще ми е за пръв път.Не зная как протича стимулацията и прегледите по това време.Ще съм Ви благодарна за всякаква базисна информация /може и на лично/.Късмет на всички!!

# 707
Зависи по какъв протокол ще бъдеш - лекарят ще избере стимулация, дори можете да я обсъдите. Може да попиташ защо точно такава стимулация,  ако не си разбрала нещо питай докато ти стане ясно.
Най-добре е да си задаваш въпросите на доктора, а не тук, защото все пак лечението ти е индивидуално и твоят лекар най-компетентно ще ти обясни нещата! Успех.

# 708
Здравейте момичета!  Имам нужда от съвет. Пациентка съм на д-р Стаменов и на 16.08 правих имунологична биопсия. Все още нямам отговор за резултата, а днес ми е 5  ден от цикъла.  Притеснявам се, че ще пропусна този цикъл. Не знам какво да правя 😕

# 709
  • София
Ако ще правите стимулация, на 5-ти ден така или иначе е късно. Ако ще правите естествен цикъл, може и да не го изпуснеш. Защо не се обадиш да питаш - на информация дали не е готов резултатът и как може да си го разбереш?

# 710
Ако ще правите стимулация, на 5-ти ден така или иначе е късно. Ако ще правите естествен цикъл, може и да не го изпуснеш. Защо не се обадиш да питаш - на информация дали не е готов резултатът и как може да си го разбереш?
Ще правя ЗЕТ.  Обадих се на информация, но казаха да чакам обаждане от акушерките. 

# 711
  • София
ЗЕТ е от малкото неща, с които не съм в час, защото не мога да събера нещо, че да стигна до там просто Blush, та не мога да съм ти много полезна. Не знам има ли някаква подготовка с хапчета преди това. Но щом са ти казали да чакаш обаждане, значи всичко е ок. Ако не ти звъннат до няколко дни, в понеделник-вторник може пак да се обадиш да питаш.

# 712
ЗЕТ е от малкото неща, с които не съм в час, защото не мога да събера нещо, че да стигна до там просто Blush, та не мога да съм ти много полезна. Не знам има ли някаква подготовка с хапчета преди това. Но щом са ти казали да чакаш обаждане, значи всичко е ок. Ако не ти звъннат до няколко дни, в понеделник-вторник може пак да се обадиш да питаш.

Благодаря ти за съдействието!
Е то и на мен ще ми е за първи път да правя ЗЕТ,  но от края на Април до сега не мога да стигна до трансфер 😕.  Знам, че ще е на естествен цикъл тоест няма да подтискам овулация, а след нея.  Като се замисля нищо друго не ми остава освен да чакам обаждане, но нещата отиват към пропускане на цикъла, а времето лети и с него и годините.

# 713
  • София
аз пък бих записала час за зет, 8-9-10 ден от мц.
мисля че ти е готов резултата, просто доктора няма време да ги разгледа.

# 714

Благодаря ти за съдействието!
Е то и на мен ще ми е за първи път да правя ЗЕТ,  но от края на Април до сега не мога да стигна до трансфер 😕.  Знам, че ще е на естествен цикъл тоест няма да подтискам овулация, а след нея.  Като се замисля нищо друго не ми остава освен да чакам обаждане, но нещата отиват към пропускане на цикъла, а времето лети и с него и годините.

За ЗЕТ си записваш час към 10 ден за проследяване.Щом биопсията е само имунологична би трябвало да е излязла и док.ще ти каже подходящ ли е този месец за ЗЕТ.Успех!

# 715
За ЗЕТ доктора обичайно вика 10-11 ден.

# 716
Благодаря ви момичета!
Опитах се днес да запазя, но видяха, че съм след биопсия и казаха, че трябва да ми се обадят. Попаднах на момиче доста запозната с нещата. Чудя се ако пробвам утре какво да кажа :Трябва да запиша час. ....за какво?  Биопсия? ЗЕТ?  ако не са добри резултатите ще имам ли лекарство?  Ох, много въпроси..😕

# 717
Трябва да чакаш резултат първо.

# 718
Здравейте,
назначиха ни цитогенетично изследване /кариотипизиране/, гледам в ценоразписа това Y-микроделеции ли е?

Предварително мерси

# 719
Зпази си час за генетична консултация, тя е безплатна и много полезна. Заедно с лекаря ще обсъдите необходимо ли е да се изследват и микроделециите, въпреки че аз лично бих се презастраховала и бих си ги пуснала наедно с кариотипа.

Общи условия

Активация на акаунт