Какво ви е мнението за Прайда?

• 122 509
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 1 200
  • София

Господин режисьора може ли да каже името си, защото имам близки артисти
да питам що за стока е . Grinning

А, нямаш нужда от име- само кажи- оня, дето говори мръсотии на жените и те ще се сетят. Joy

# 1 201
Наистина ли смяташ, че статистиката за хетеросексуални жени ще е сходна?
Нямам представа, има ли статистика за хетеросексуалните жени? Ако няма, защо няма - доста са онеправдани значи в това отношение. И защо да се вторачвам само в правата на хомосексуалните?, И жените  /независимо от ориентацията си/ би трябвало да се борят за равнопоставеност с мъжете /независимо от ориентацията им/. Какъв е процентът героини, които умират във филмите спрямо процентът при мъжете? Хубаво ли е да е по-голям, хубаво ли е да е по-малък? Кое ще ни направи равнопоставени? Трябва ли да пренебрегваме правата си, ако може да се настоява за равен процент? Това довежда до абсурд нещата, наистина.

# 1 202
Смяташ, че борбата за ЛГБТ права, противоречи на борбата за женски права ли?
Защото за мен и двете са важни. Еднакво важни, защото както правата на жените за собственост, право над тялото или право на глас са били винаги на косъм, точно по същия начин стои въпросът с ЛГБТ правата доколкото и където ги има.

Пп и да все още жените са второ качество в Холивуд, и не само там.

# 1 203

Това на база процент умрели героини спрямо умрели герои ли го изчисляваме?

Не, според мен всяка борба за права има право на съществуване, това не значи, че формата й задължително трябва да ми харесва или да смятам, че ще доведе до нещо смислено. Ако се преборим шансът да застрелят/обесят/заколят лесбийски персонаж във филм да падне на 15 % , кое право защитаваме?

# 1 204
Не ми отговори на въпроса.
Разбирам, че е по-лесно да нападаш, но за целта на диалога е хубаво и да отговаряш.

Та отново, смяташ ли, че борбата на жените за равенство и в заплащането, противоречи на борбата за граждански права на ЛГБТ?

# 1 205

Та отново, смяташ ли, че борбата на жените за равенство и в заплащането, противоречи на борбата за граждански права на ЛГБТ?

И защо да се вторачвам само в правата на хомосексуалните?, И жените  /независимо от ориентацията си/ би трябвало да се борят за равнопоставеност с мъжете /независимо от ориентацията им/.

Това на противопоставяне ли ти прилича? Ако "да", значи лошо съм се изразила. Но после съм написала -
Не, според мен всяка борба за права има право на съществуване...

Какъв повече отговор да дам?

# 1 206
А, между другото, Роулинг не каза ли, че нейният герои Албус Дъмбълдор е замислен като гей? Не знам, не знам... поне авторът има право да реши, нали?

Да, хубаво е авторът да има право да реши - ако иска да има, ако иска да няма. Не ме разбирай погрешно. Аз оценявам Висконти и Фасбиндер, та дори и Пазолини /въпреки че не съм му ценител, да не кажа, че не мога да го гледам/ - ако нещо те вълнува и искаш да го кажеш, го кажи. Ако такъв персонаж отговаря по някакъв начин на мисълта ти, сложи го. Но да се въвеждат изрични етикетирани гей-персонажи, защото ЛГБТ общността лобира за правата си - това вече не е точно преценка на автора.

[

Не съм специалист и не мога да знам дали е преценка на автора, но ако разбирам правилно това, което.имаш предвид, то не е продуктивно, защото така хубав филм няма да стане.
А само абсолютно предубедени хора биха разглеждали великолепни филми с човешко послание като Филаделфия като филм за болен от спин педераст, както се изрази една съфорумка.

Други такива са Присила, кралицата на пустинята, Джули Нюмар - страхотен филм със страхотни актьори, че и Клетка за птици. И още ще се сетя...

Сега, ако ви боде очите, защо във филми, които са с друга тематика има хомосексуални персонажи - ми щото има и между хората, живеят си. Значи във филм, който разказва някаква история, и между всички герои има и гей и това да го правиш на въпрос защо е така, е най-малкото.предубедено. Защо да няма?

# 1 207

Според мен пък никога киното не е изобилствало толкова със силни, доминиращи амазонки, които размятат без усилие по няколко яки мъжаги наведнъж; да не говорим за множеството женски образи на ръководни роли; или комбинации 2 в 1.

# 1 208
Ами да, противопоставяш.
Тук темата е за ЛГБТ, аз цитирах статистика за лесбийки, която е доста шокираща, ти веднага поиска статистика и за жени за да сравняваш, при положение че очевидно цифрите няма да са толкова негативни, после поиска и сравнение за мъже и жени, там е ясно, че цифрите ще са в ущърб на жените.

Не мога да ти извадя веднага цифри, защото съм на телефон, но ако държиш ще гугълна, макар че съм убедена, че и сама можеш.

Затова те питам, смяташ ли, че трябва да противопоставяме при положение, че борбата е обща.

ЛГБТ минават по абсолютно същия път в борбата си за граждански права, по който са минали жените и малцинствата в много страни по света, не само Щатите.

# 1 209
Освен гейове и лесбийки, сред нас живеят и почитатели на тройките, на суинга, на садо-мазо, те ще претендират ли за квоти във филмите? Все пак нали всичко трябва да е реалистично.

Иначе изключително напредничавата ДВ не спи и не губи време да разпространява нови ценности:

Брак между трима мъже в Колумбия

http://www.dw.com/bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8 … %D0%B5/a-39335204

# 1 210
Освен гейове и лесбийки, сред нас живеят и почитатели на тройките, на суинга, на садо-мазо, те ще претендират ли за квоти във филмите? Все пак нали всичко трябва да е реалистично.

Иначе изключително напредничавата ДВ не спи и не губи време да разпространява нови ценности:

Брак между трима мъже в Колумбия

http://www.dw.com/bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8 … %D0%B5/a-39335204
Shocked Shocked Shocked ...и за дете говори единия . Толерантните бг мами като нищо ще  им позволят. Изтрещяването тече с пълна сила

# 1 211
С квоти, без квоти, обаче ако филмът не е интересен и  не става, няма да има нито зрители, нито успех, а както знаем хората си гонят най-вече печалбата и да е нашумял.

Филм за тройка може и да гледам... Всъщност тъкмо гледам Викингите и едни в миналия епизод правиха.тройка.

# 1 212
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това с пропагандирането на хомосексуалността направо ме убива Simple Smile Как ги измисляте тези неща ?
Като да се пропагандирт червенокосите...голяма пропаганда пада, особено от Дисни

# 1 213
  • Тра-ла-ла
Източникът ти достоверен ли е?! Иначе не се брои, нали знаеш?!  Laughing

# 1 214
Ами това са хора, за които самото показване на хомосексуалист във филм, или в действителността е демонстриране и пропагандиране. Щом се вижда, значи се натрапва. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт