Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 12

• 88 480
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Със сигурност ще излязат повече, но зависи и как отговаряш на стимулации. Била съм на пункции, където момичета са имали над 20 яйца от един цикъл, но са били все под 25 години. Аз лично с какъвто и препарат/протокол да се пробвам, не изкарвам повече от едно Mr. Green Така че няма еднозначен отговор.

# 106
Някакви впечатления от педиатрите? Имахме уговорка с лекар в квартала, малко преди да родя е заминала за чужбина... заместникът и е неоткриваем...отказаха ни от друго място...изобщооо  #2gunfire
Предполагам, работят с някакви пакети? Или се плаща при всяко посещение?

# 107
  • София
Някакви впечатления от педиатрите? Имахме уговорка с лекар в квартала, малко преди да родя е заминала за чужбина... заместникът и е неоткриваем...отказаха ни от друго място...изобщооо  #2gunfire
Предполагам, работят с някакви пакети? Или се плаща при всяко посещение?
При всяко посещение сме заплащали( когато бебетата са били болни), детска консултация няма в Надежда.

# 108
  • София
Моля за информация ако има педиатри или акушерки, които да правят посещения по домовете. Има ли такава практика? Става въпрос за помощ за жена, родила близнаци на 4-ти юли. Бебетата са в кувьоз, а майката лежи вкъщи с усложнения след секцио.

# 109
Не знам за такава практика.

# 110
  • София
С усложнения след секцио не трябва ли да лежи в болница, а не в къщи?

# 111
  • София
Тя е изписана вече, но трябва да внимава и почти не става. Едното бебе го изписват след няколко дни и се притесняват как ще се справят.

# 112
Здравейте.Simple Smile Аз родих преди 3 месеца при д-р Ташков ,секцио-аз писах тогава тук:) и съм много доволна,100 деца да имам,все там бих родила. Но... миналия месец доктор Ташков установи,че се е появила киста в десния ми яйчник,така...разбрахме се след цикъл да отида. Отидох вчера и то тя не е изчезнала,а даже е пораснала:( уплаших се,защото никога до сега не съм имала. Д-р Ташков първо ми каза да изчакам още 2 цикъла и да отида,но тъй като му казах,че ме е страх да чакам,той обясни ,че другия вариант е след този цикъл да отивам и,ако е там-операция. Питах го дали не е нещо страшно,направо злокачествено,на мен веднага такива мисли ми идват:( Той каза,че не му изглежда такова и все пак само с операция може да се установи каква е кистата на 100%. Извинете ,че ви занимавам... според вас да чакам ли? Не знам колко опасна може да е кистата:( да търся линоще мнения?Sad

# 113
  • В сърцето на любимия човек
Колко е голяма кистата? Кърмиш ли?
Разрешиха ли ти вече да спортуваш? Ако да - прави коремни преси и клекове, за да се опиташ да я спукаш.
Освен оперативно на кистите може да се повлияе с лекарства - Утрогестан, Дуфастон, противозачатъчни. Едва след като е опитано с лекарства се прибягва до пункция или лапароскопия в краен случай (при операцията все пак се отстранява и здрава тъкан, което намалява яйчниковия резерв, а и всяка операция крие риск от усложнения).
Много жени имат кисти и те обикновено са породени от хормонални смущения. Хормоните след раждане се колебаят до 6м, няма как за 3м да си напълно възстановена. Правилно ти е казал Ташков да изчакаш още 2 цикъла, но щом искаш да я махаш оперативно, нека поне е с пункция.

# 114
  • София
Здравейте.Simple Smile Аз родих преди 3 месеца при д-р Ташков ,секцио-аз писах тогава тук:) и съм много доволна,100 деца да имам,все там бих родила. Но... миналия месец доктор Ташков установи,че се е появила киста в десния ми яйчник,така...разбрахме се след цикъл да отида. Отидох вчера и то тя не е изчезнала,а даже е пораснала:( уплаших се,защото никога до сега не съм имала. Д-р Ташков първо ми каза да изчакам още 2 цикъла и да отида,но тъй като му казах,че ме е страх да чакам,той обясни ,че другия вариант е след този цикъл да отивам и,ако е там-операция. Питах го дали не е нещо страшно,направо злокачествено,на мен веднага такива мисли ми идват:( Той каза,че не му изглежда такова и все пак само с операция може да се установи каква е кистата на 100%. Извинете ,че ви занимавам... според вас да чакам ли? Не знам колко опасна може да е кистата:( да търся линоще мнения?Sad

чакай си и не се филмирай. Имала съм не знам колко кисти и никога не съм стигала до операция. Една толкова е задържа, че пуснахме изследвания за туморен маркер да видим да не е ендометриоза, но си се спука след това, а и изследването беше отрицателно.

# 115
Аз също съм имала кисти и съм ги лекувала с дуфастон. И аз бих изчакала. Или поне да е с пункция, както предлага Пънчето.

# 116
  • София
Carrie br, и аз бих изчакала.

Като сме на тема болежки да попитам и аз: колко време е нормално да имаш дискомфорт в областта на шева след секцио? Минаха 8м., а аз все още при натиск усещам дискомфорт в областта на шева и над него. Беше ми като изтръпнало, това мина с времето, но при натиск в тази област имам дискомфорт. Често го усещам, ако преобувам малкия и той ме ритне в тази област. Да се притеснявам ли, че не съм в Сф и не ми се ходи при друг лекар. Не помня с първото секцио как беше. Blush

# 117
  • София
4г минаха и все още имам усещания.
питала съм, казаха че е рязано все пак и все ще е така.

# 118
И аз съм така, даже напоследък ме наболява и без ритане, но е лека болка и спорадична.

# 119
  • София
Аз имам коремна операция от преди 17 години и все още си имам различно усещани в областта на белега.

Общи условия

Активация на акаунт